Już uwidacznia się potencjał wzrostowy tej spółki... Tylko patrzeć jak będą pękać następne opory... Jak wejdą fundusze i spekuła to dopiero zacznie się prawdziwa pompka i wtedy trzeba będzie pomyśleć o wyjściu... Nie teraz....!!!!!
tak 10 zeta ............buhahahahaha
a pózniej 50 zeta a pózniej 200 zeta a pózniej 1000 zeta a może milion ............
bu8hhahahhahahaahah
wydoroślej
Mimo wszystko gratuluję zysku i możesz sobie iść na Petrola.... tam jest miejsce dla takich jak Ty... Tu nie 100 czy 50 zł jest realne ale z pewnością 15-20zł tak... o czym się niebawem przekonasz...
brawo Slay!!!!:)
im mniej tzw. "dorosłych" na naszym papierze tym lepiej!!!
druga sprawa: nie sądzę aby Slay miał na myśli np. przyszły tydzień pisząc o 20 zł.
Pewnie po drodze będą jakieś korekty, ale każdy kto chociażby posiada elementarną wiedzę nt. inwestowania)ekonomii itd., wie ze najlepszą strategią w hossie jest B&H, a nie skakanie...może i się zaoszczędzi 5%, a może później trzeba będzie wskakiwać 5% wyżej od poziomu po którym się sprzedało:)
wiem wiem że niby hossę mamy:) ano mamy, tylko OFErmy jeszcze tego nie wiedzą:)
kolega może przesadził, o ile to były marzenia, z porównaniem do 2007 r., ale racjonalnie myśląc potencjał do wzrostów i to sporych jest...
ponadto w ciągu ostatnich 5 lat rynek rybny "troszkę" się skonsolidował i ma racje mr. Smith, że tylko duże podmioty przetrwają - właśnie takie jak Graal- a małe cóż może jakaś nisza?
Spojrzałem historycznie i podałem notowania z 2007 r...
Wtedy GRAAL notowany był po 47 zł....
Krytycy mają rację...Wtedy była HOSSA, a dziś mamy ....,
No co mamy? BESSĘ?., Czy rodząca się HOSSĘ..?
Optymiści mówią, iż zaczęła się HOSSA...
Część spółek wróciło do swych MAXIMÓW z HOSSY..
i w zupełności masz rację...wystarczy spojrzeć na P/BV spółek w szczycie każdej hossy
w 2007 najnizsze spośród spółek z wig20 miała netia 0,81, z mWig40 boryszew 1,54, sWig80 8NFI 0,65, pozostałe Elektrim 0,28 i jako jedyny ponieżej 1. Oczywiście średnie P/BV gruuubo powyżej 1 firm poniżej byłi jedynie kilka,
a Graal wówczas miał ...2,72 i P/E 23,1 :)
w dniu debiutu 11.02.2005 Graal przy cenie 14,9 P/BV miał na poziomie 1,77, a P/E 22,7
w szczycie 8.05.2006 r. przy max cenie 45 miał odpowiednio 3,19 i 26,3
w szczycie fali (korekcyjnej) z lipca 2010 przy cenie 17 zł było to 0,67 i 8,5.
Wnioski same się nasuwają:) oczywiście to o czym myślę to nie jest perspektywa tygodnia...