wnioskuje, że koleś sprzedał akcje żeby spłacić ostatnią ratę zobowiązania
Tylko dlaczego jest klauzula że może je odkupić w przeciągu 2 lat - ciekawe po jakiej cenie ?
jeśli po cenie wyższej niż 2 gr to jaka z tego korzyść dla niego (wtedy % będą teoretycznie wyższe niż ta ostatnia rata)- w przeciwnym razie jaka korzyść dla kupującego ?
rozumiem, że NC można dymać ludzi w wzdłuż i wszerz ale to już chyba lekka przesada
Ale chyba za mało wiemy, żeby opiniować.
Kto kupił tamte akcje ?
I ta opcja - sugeruje, że kupujący przytrzyma akcje.
Jeśli tak, to kto dziś sprzedawał ?
Jakoś kupy się to wszystko nie trzyma - tym bardziej, że cała akcja rozpoczęła się od brania.
Więc ubrały się leszcze, wierząc w drugi Futuris - a sprzedali kolesie Prezesa S. ?
Ps. Tak czy siak - do końca roku te 5 groszy powinniśmy zobaczyć. Myślę, ze kupując po 3 grosze, ciężko będzie stracić.
tak ascalenie akcji w palnie jeśli dobrze pamiętam koleś sprzedał w 2 pakietach akcje po 2 gr i one poszływ rynek jak świeże bułeczki oczywiście leszcz z rana był głodny to łykał. Po scaleniu spadki w okolice dzisiejszych 1 gr
Jeśli ma być wzrost, to te akcje nie mają wielkiego znaczenia, bo FF i tak jest niski.
Chyba jednak podoba mi się to, że Prezes redukuje zadłużenie. Także swoimi środkami.
Wystarczy zerknąć do raportu za IVQ - zadłużenie spadło w ciągu roku o ponad milion zł.
Za dwa, trzy lata ta spółka będzie zdrowa. Może szybciej.
Wariant optymistyczny : kupiły fundy i dokupiły wczoraj.
Ale kto wczoraj sprzedawał ?
Dwie opcje - znowu Prezes, albo ten akcjonariusz z 6,3 mln. Bo nie leszcze - leszcze też dobierały.
W tym wariancie, powinny być jakieś komunikaty za trzy dni.
Wariant pesymistyczny - sprzedawały z zyskiem te dwa podmioty. Ale to wariant podwójnie pesymistyczny, bo oznacza, że Prezes Stanisławski, ma akcjonariuszy za idiotów. Produkowanie bajeczek o odkupie, to w tym kontekście perfidne oszukiwanie. I po co ? Przecież skoro sprzedały, to po co konfabulować ?
A niestety, Prezes ma już na koncie drastyczne rozmijanie się z prawdą ( miałem nadzieję, że się zmienił ... zobaczymy ).
.....tego raczej leszcze nie wziely ....prawie 10 mln......mielenie w celu....no wlasnie tutaj zagadka......oddac z zyskiem te niecale 8 mln prezesa i zarobic na dwie nowe Pandy....czy wziac od zniecierpliwionych jak najwiecej po 3 gr.....wariant z Pandami conajmniej zenujacy
też mi się nie chce wierzyć w to że spółka która zarobiła 500 k po korekcie chce tak przewalić akcjonariat na 78 tys zł
Ten prezes aż takim idiotą chyba nie jest :)
Wariant z leszczami faktycznie odpada.
Za bardzo mamy obxxane gacie, by się ładować w tak niepłynny ( jak dotychczas ) papier.
To mogło byc przesypywanie.
Zresztą dziś ciąg dalszy :))