• powtórka futurisa Autor: ~Karmel [193.111.236.*]
    bedzie tak samo, totalny zjazd, totalne straszenie, totalny wzrost - bedzie dobrze :) i nie ma powodu nawet, żeby to rozumiec racjonalnie :)
  • Re: powtórka futurisa Autor: ~melka [213.241.28.*]
    .............futuris poszedł ostatnio 70% to może i u nas będzie troche lepiej
  • Re: powtórka futurisa Autor: novianka [85.222.54.*]
    może i tak, chociaż 59 mln na sprzedaży po 0,02zł będzie ciężko przebić...
  • Re: powtórka futurisa Autor: ~baba [31.62.165.*]
    No ale o co wam chodzi?
    Przecież poszedł do góry i to o 100% z 1 na 2 grosze (ostatnią transakcją) ;-)
    To więcej niż Futuris.
    Dziękujcie chmielowi (z małej litery bo bez szacunku).
    To jest fajny i sympatyczny gość co chciał was wycyckać, ale chyba się coś słabo udało.
    Po 1 grosz to się tak sobie opłaca opylać.
    Kupowalibyście po 2 to i zysk jaki byłby.
    pozdro
  • Re: powtórka futurisa Autor: ~max [46.186.49.*]
    spokojnie... tu nikt się nie martwi stratami 90%towymi , wszyscy z Was to spokojnie przyjęli , nawet Chmiel nie musi się nikomu tłumaczyć .
    Ostatnio policzyłem wszystkie pakiety jakie ma Novian i ich wartość na dziś jest równa 40 mln zł .
    Mam akcję w większości za 2 gr więc przeliczając 40 mln zł / 1,7 mld akcji moja wycena jest zbliżona do rynkowej .
    Dziwne tylko że Chmiel i reszta inwestorów nie zrobili najpierw podbitki np. pod raport za IIQ 9 mln zysk netto i dopiero po raporcie sruuuu!!!
    Faktycznie uczeń z niego i tyle .
    klęska i tyle
    Ty
    Ale po co to samo po raz n-ty wklejasz?
    Naganiacz?
  • Re: powtórka futurisa Autor: ~max [46.186.49.*]
    dziś resztki swoje wysypałem i czekam na ten zjazd poniżej zera , taka przedwiosenna odbitka na gpw , a ja się tu kisiłem ,czas odrobić .
    Na razie patrzę czy zrobiłem słusznie , ale widząc te miliony na 2 gr utwierdzam się że słusznie .
    Życzę powodzenia i dużo wiary .
    No.
    W końcu szczerze i bez przekłamań. To lubię.
    Powodzenia stary (albo młody jak wolisz)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.8.212.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: powtórka futurisa Autor: ~Karmel [193.111.236.*]
    czy wolumeny 20 mln, 10 mln sa wystawione, zeby zachecić do kupna? nie .... do sprzedaży? tak ... do sprzedaży przez takich graczy jak pan max :) przeciez to jasne :)
  • Re: powtórka futurisa Autor: ~xtrader [156.17.35.*]
    powoli corazwieksza kolejka po 1 gr i jakos nieoodali dzis po groniu..:( ..a z 0,2 zdjety 1 bato i przerzucone wyzej powoli zmienia sie sytuacja
  • Re: powtórka futurisa Autor: ~mysia [178.73.49.*]
    eee tam, jedna jaskółka wiosny nie czyni :-) pewnie sypiący na urlopie albo coś
  • Re: powtórka futurisa Autor: ~Kamilo [178.181.44.*]
    A u nas kiedy wzrosty?
  • Re: powtórka futurisa Autor: novianka [85.222.54.*]
    żeby ktoś z nas to wiedział... może nawet nigdy, a może w najmniej spodziewanym momencie ;) póki co grupa kapitałowa SPQR, w skład której wchodzimy, nie ma już w swoich szeregach funduszu FUTURIS. zostaliśmy my, BPC, EX-DEBT i SIRIUS CS oraz SIRIUS PR.
  • Re: coś tam jeszcze mamy Autor: ~novian [89.228.113.*]
    http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&id=27938&id_tr=1

Po ww. transakcjach podmioty zawiadamiające działając w porozumieniu posiadają łącznie 77.829.492 akcje FUTURIS S.A., które stanowią 42,48% w kapitale zakładowym oraz 43,97% w ogólnej liczbie głosów, w tym bezpośrednio akcje posiadają:
    1. ROWING CAPITAL LIMITED posiada 3.798.437 akcji zwykłych na okaziciela FUTURIS S.A, które stanowią 2,07% w kapitale zakładowym oraz 2,02% w ogólnej liczbie głosów,
    2. RUNICOM S.A. posiada 4.866.667 akcji imiennych serii A1 FUTURIS S.A., które stanowią 2,66% w kapitale zakładowym oraz w 5,17% w ogólnej liczbie głosów,
    3. RUNICOM CAPITAL (CYPRUS) LIMITED posiada 69.164.388 akcji zwykłych na okaziciela FUTURIS S.A., które stanowią 37,75% w kapitale zakładowym oraz 36,77% w ogólnej liczbie głosów.
    Na dzień zawiadomienia spółki z Grupy Kapitałowej SPQR S.A. posiadają łącznie 703.072 akcji imiennych uprzywilejowanych serii A oraz 1.550.837 akcji zwykłych na okaziciela RUNICOM S.A., które stanowią 19,30% w kapitale zakładowym oraz 15,42% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu RUNICOM S.A., w tym bezpośrednio akcje RUNICOM S.A. posiadają:
    1. DYFFRYN HOLDINGS LIMITED posiada 81.912 akcji imiennych uprzywilejowanych serii A oraz 75.837 akcji zwykłych na okaziciela, które stanowią 1,35% w kapitale zakładowym oraz 1,25% w ogólnej liczbie głosów,
    2. MONDRIAN S.A. posiada 1.475.000 akcji zwykłych na okaziciela RUNICOM S.A., które stanowią 12,63% w kapitale zakładowym oraz 7,69% w ogólnej liczbie głosów,
    3. NOVIAN REAL ESTATE S.A. posiada 621.160 akcji imiennych uprzywilejowanych serii A RUNICOM S.A., które stanowią 5,32% w kapitale zakładowym oraz 6,48% w ogólnej liczbie głosów.

więc mamy i tak o 6% więcej akcji runicom , łącznie 19% , świeżo po emisji noviana posiadaliśmy tylko 12% ( mondrian) jest ujęte w raporcie za IIQ . Runicom ma 42% akcji futuris więc poprzez 19% udziałów w runicom , też posiadamy futurisa . To tak dla wyjaśnienia .
  • Re: coś tam jeszcze mamy Autor: novianka [85.222.54.*]
    Dzięki za wyjaśnienia :) ale chodziło mi o fakt, że FUTURIS nie należy już do Grupy Kapitałowej SPQR, a nie o to, że nie posiadamy jego akcji. Struktura grupy kapitałowej nam się kurczy, nie wiemy kto teraz, po Chmielewskim, jest jej głównym akcjonariuszem, a więc kto ma teoretycznie największy wpływ na to, co dzieje się u nas w NVN, bo przez uprzywilejowane zapisy w statucie to właśnie SPQR może najwięcej.
    aby koło się domknęło to teraz tylko rowing capital poprzez runicom capital zacznie zwiększać udziały w novianie , którego właścicielem jest spqr ( 40%)
    za znacznie niższą cenę niż podczas emisji .
    Nadal uważam że spqr to w zasadzie novian i jego 170 mln kapitału .
  • Re: coś tam jeszcze mamy Autor: ~mysia [87.206.221.*]
    a to dobre z tym domykającym się kołem :-) dla mnie ta cała grupa kapitałowa to jest abstrakcja i chyba nigdy nie zrozumiem sensu tworzenia kilkunastu funduszy i posiadania nawzajem swoich udziałow :-) przecież utrzymanie takiej struktury musi kosztować majątek, a jak dla mnie nie ma jakiejś wartości dodanej :-) ale może to ja zbyt prosta dziewczyna jestem :-)
    S.P.Q.R. (łc. Senatus Populusque Romanus ‘senat i lud rzymski’) staroż. skrót używany w oficjalnych aktach i dokumentach w okresie republiki i wczesnego cesarstwa rzymskiego, a także występujący jako napis na frontonach budowli i wskazujący na senat i naród jako na czynniki ustawodawcze.
    ;)))
    Fundusz private equity SPQR S.A. powstał zaledwie półtora roku temu. W tym czasie udało mu się zbudować dużą grupę kapitałową z ciekawym portfelem inwestycyjnym. A będzie on jeszcze większy – Grupa zamknęła właśnie ofertę prywatną i pozyskała łącznie 9 mln zł.

W portfelu grupy kapitałowej SPQR S.A. znajduje się szereg perspektywicznych spółek niepublicznych, a także notowanych na NewConnect i rynku regulowanym GPW, reprezentujących takie sektory jak: nowe technologie, media, telekomunikacja, ubezpieczenia, wierzytelności czy doradztwo. O trafności decyzji inwestycyjnych mogą świadczyć wyniki finansowe. W pierwszym roku obrotowym (marzec-grudzień 2010) Grupa Kapitałowa SPQR wypracowała zysk netto w wysokości 10,8 mln zł.

– Po pierwszym roku działalności SPQR może pochwalić się bardzo szybką budową dużej grupy kapitałowej o ciekawym portfelu inwestycyjnym i wypracowaniem znakomitych wyników finansowych. W najbliższych miesiącach Grupa skoncentruje się na dalszym, dynamicznym rozwoju przy wykorzystaniu stworzonej struktury kapitałowej oraz środków własnych i pozyskanych od inwestorów – mówi Piotr Chmielewski, Prezes Zarządu SPQR S.A.

W tym celu SPQR S.A. przeprowadziła prywatną ofertę akcji nowej emisji skierowaną do wąskiej grupy inwestorów prywatnych, pozyskując w sumie 9 mln zł. – Biorąc pod uwagę sytuację panująca na warszawskiej giełdzie, pozyskanie kapitału w ramach oferty prywatnej jest obecnie trudne. Nam się udało, co świadczy o pozytywnym nastawieniu inwestorów do Grupy. Zamierzamy z tego skorzystać – mówi Piotr Chmielewski.

Działalność SPQR S.A. koncentruje się wokół trzech filarów kompetencyjnych: inwestycje private equity/venture capital, inwestycje w sektor wierzytelności oraz działalność doradcza.

Działalność inwestycyjna – private equity/venture capital

W ramach działalności inwestycyjnej spółka operuje poprzez fundusze private equity notowane na rynku NewConnect – Novian S.A. oraz specjalizujący się w projektach z branży nowych technologii, mediów i telekomunikacji Futuris S.A. Grupa posiada w swoim portfelu akcje i udziały spółek niepublicznych oraz znaczące pakiety spółek notowanych na NewConnect i rynku regulowanym GPW, w tym m.in.: Runicom S.A., Bio-Med Investors S.A., Black Pearl Capital S.A., WDB Brokerzy Ubezpieczeniowi S.A. oraz Dom Maklerski WDM S.A.

Działalność inwestycyjna – wierzytelności

Na rynku wierzytelności Grupa prowadzi działalność inwestycyjną poprzez fundusz Ex-Debt S.A., który posiada znaczący pakiet notowanej na NewConnect spółki e-Kancelaria Grupa Prawno Finansowa S.A. zapewniającej obsługę nabywanych przez Ex-Debt portfeli wierzytelności.

Działalność doradcza

W ramach działalności doradczej, Grupa utworzyła dwie spółki świadczące usługi doradcze dla Grupy Kapitałowej, jej spółek portfelowych, a także dla podmiotów zewnętrznych. Sirius Corporate Solutions S.A. oferuje doradztwo w zakresie corporate finance. Spółka została wpisana przez Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. na listę autoryzowanych doradców NewConnect oraz Catalyst. Z kolei Sirius Public Relations S.A. świadczy usługi z zakresu public relations oraz inwestor relations. Firma oferuje prowadzenie relacji z mediami i akcjonariuszami. Obydwie firmy świadczą usługi zarówno dla spółek należących do grupy SPQR S.A., jak i dla podmiotów zewnętrznych.
  • Re: coś tam jeszcze mamy Autor: ~mysia [87.206.221.*]
    i tak jakoś ta koncepcja biznesowa do mnie nie przemawia :-)
    Jak widać do twórcy, prezesa i głównego akcjonariusza w osobie pana Ch. też nie przemówiła, bo się cichaczem wycofał i stworzył sobie nowe fundusze na Cyprze ;)
  • Re: coś tam jeszcze mamy Autor: ~mysia [178.73.49.*]
    jak bym miała spekulować co będzie dalej, to cokolwiek warte aktywa zostaną przerzucone na cypr i do tego jakiegoś venturiona i będzie budowanie kolejnego "imprerium", a zarówno my jak i nowi akcjonariusze spqr zostaliśmy ze śmieciowymi papierami. obym się myliła jednak :-)
    hmmm...mnie też się właśnie tak wydaje, że tu się coś takiego odbywa lub zamierza... ale mam nadzieję, że obie nie mamy racji :) może nam to wszystko wyjdzie na dobre jakimś cudem ;)
  • Re: coś tam jeszcze mamy Autor: ~mysia [178.73.49.*]
    nadzieja umiera ostatnia :-)
    może ktoś to w końcu przejmie albo wydarzy się wreszcie coś przełomowego ... :-(
    kobitki nawet patrząc na ostatni raport po tych ogromnych 36mln odpisach z przeszacowania dalej mamy 173 mln w akcjach wycena nawet po odpisach to 8gr a jak kursy spółek podskoczą o parę groszy to znowu mamy 170 mln zł i 10gr wycenę noviana. Gdyby odpisy wynosiły 150 mln zł to dzisiejsza wycena była by aktualna
    czas pokaże co z nami będzie - trzymam i czekam aż ruszy do góry oczywiście ;)
  • Re: AT Autor: ~novian [89.228.113.*]
    napięcie rośnie , arkusz napełnia się od 5gr w górę .
    Czyżby ktoś chciał łyknąć batona ???
    czy zasypać 1 grosza ???
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.