• ALE JAJA !!! Wszystko Jasne !!! Autor: ~pppp [188.147.85.*]
    Znalazłem ten artykuł przypadkowo ..
    Tu mamy rozwiązanie całej tej restrukturyzacji , tyle gadania o knuciu itd ,,,, HHHHaaaa jaest bardzo dobrze
    suma wierzytelności, które podlegają konwersj jest mniejsza niż podał wczesniej zarząd bo 18,5mil x 4zł = 74 mil zł
    wszystko się układa w jedną całość !!!!!!!!
    Malinowy Król Jest NIEWINNY !!!!!!

Nowe propozycje układowe
    Pronox chce spłacić 100 procent wierzytelności
    Autor: Krzysztof Pasławski, Dodano: 01.06.2011
    Tagi: dług, pronox, wierzytelności
    Spółka zamierza spłacić wszystkie długi, większość poprzez emisję akcji. Możliwa jest sprzedaż centrum w Dąbrowie Górniczej.

Pronox zaproponował podzielenie wierzycieli na dwie grupy zamiast trzech. Pierwsza – drobni wierzyciele do 3 tys. zł – tak jak zapowiadano dotychczas zostaną spłaceni jednorazowo w ciągu 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia o zatwierdzeniu układu. Zmiana dotyczy firm i osób, którym Pronox jest winny ponad 3 tys. zł. Spółka zapowiada, że zobowiązania nie będą podlegać redukcji (tak planowano dotychczas). Zostaną spłacone poprzez zamianę 100 proc. wierzytelności na akcje Pronoksu, według przelicznika 4 zł długu za 1 akcję. Odsetki będą całkowicie zredukowane.

Spółka poinformowała, że zmieniając propozycje układowe uwzględniono uwagi wierzycieli. Zarząd szacuje, że suma wierzytelności, które mogą podlegać konwersji na akcje wyniesie od 89,5 mln zł do 134,5 mln zł.

Według Parkietu Pronox może sprzedać centrum logistyczno-produkcyjne w Dąbrowie Górniczej i skupić się na sektorze energetycznym. Umożliwiłoby to spółce rozliczenie się z bankami, pozostałaby jeszcze nadwyżka gotówki.

W dniu 1 czerwca w południe za akcje Pronoksu na warszawskiej giełdzie płacono 88 gr. W ostatnich dwóch dniach cena spadła o jedną czwartą.

Powiązana firma:

Zobacz więcej: http://www.crn.pl/news/wydarzenia/organizacje-i-stowarzyszenia/2011/06/pronox-chce-splacic-100-procent-wierzytelnosci#ixzz1nQS2x2GN

• Re: ALE JAJA !!! Wszystko Jasne !!! Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    Pepe, ale my to wiemy od paru ładnych miesięcy przecież... :)))

To jest pierwsza emisja, za długi. Za chwile będą kolejne emisje, np. darmowe dla Królików, za przeprowadzenie procesu restrukturyzacji spółki, dla rodziny Króliczej, dla E&H, itp.
  • Re: ALE JAJA !!! Wszystko Jasne !!! Autor: ~pppp [188.147.85.*]
    No nie wiem czy wy to wiecie , bo mówicie jak byście nie wiedzieli.
    A w artykule masz podane po co to Król ;

- Zakupił udziały od centrozapu ( KOMI )
    - Po co sprzedał centrum
    - Masz podpowiedź że będą nadwyżki gotówki
    - I oczywiście masz info o wydrukowaniu Po 4 zł akcji dla wierzycieli !!!!
    I to mało ??

Żadnej Emisji już nie będzie !!!!
    Info o emisji w takiej ilości podane było pod ostudzenie tłumu chętnego do zakupów tylko po to by zbić i utrzymać kurs na niskim poziomie i jednoczesnie stworzyć korzystniejsze warunki związane z wspomnianą w Liscie intencyjnym wymianą ESOTIQ & Henderson S.A

Ale jaja !!

• Re: ALE JAJA !!! Wszystko Jasne !!! Autor: ~tłusty leszcz [79.191.128.*]
    chłopina myślał, że kijem Wisłę cofnie.... żal...
    Ptysiu -misiu
    Jakie dręczą cie jeszcze pytania ??

Jedno na pewno !
    Po ile teraz kupię w poniedziałek ???

Lubię cię więc liczę że masz jakieś akcje i pisałeś wszystkie te ................ po to tylko by dokupić .

ps . Nie źle !!! Że nikt z czytających komunikat nie zauważył że kręcisz z tymi 40 mil nowych akcji !!!
    OJ MISIU -PTYSIU //// NIEŁADNIE Kłamać tak >>>>>
    W poniedziałek kupisz po 12, ale jak poczekasz troszkę, to i za 10 Ci wpadnie już niedługo...

A w artykule masz podane po co to Król ;

- Zakupił udziały od centrozapu ( KOMI ) - nie za bardzo znalazłem, co ma oznaczać, dlaczego to zrobił... Komi nie ma nic wspólnego z energetyką;

- Po co sprzedał centrum - centrum w Dąbrowie Górniczej nadal jest własnością spółki Pronox;

- Masz podpowiedź że będą nadwyżki gotówki - Póki co ich nie ma, a jak będą, to szybciutko będą przelane na konta CZP lub prywatne Królików...

- I oczywiście masz info o wydrukowaniu Po 4 zł akcji dla wierzycieli !!!! No, to się tam znajduje;

A jak mi nie wierzysz, to poczytaj sobie info z końca września, jak pamiętam, o emisji warunkowej akcji, bodajże w ilości 290 mln szt.... To jest to samo NWZA, co uchwaliło tą emisję dla Wierzycieli, o której teraz piszesz.
    UP
    UP UP
    UP UP
    UP UP
    UP UP UP
    UP UP UP
    UP UP UP
    UP UP UP
    UP UP UP
    UP UP UP
    UP
    UP
    UP
    UP
    UP
    UP
    UP

• Re: ALE JAJA !!! Wszystko Jasne !!! Autor: ~Piotr [94.75.114.*]
    Jak wszystko jasne, to wyjaśnij proszę co się stanie z tymi 400 000 000 akcji

„Na podstawie uchwały nr 3 Walnego Zgromadzenia z dnia 29 września 2011 roku oraz uchwały nr 3 Walnego Zgromadzenia z dnia 29 grudnia 2011 roku kapitał zakładowy został warunkowo podwyższony o kwotę nie większą niż 45.062.500,00 zł. (słownie: czterdzieści pięć milionów sześćdziesiąt dwa tysiące pięćset złotych) poprzez emisję nie więcej niż: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    - 160.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii L, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, ---------------------------------------------------------------------------------------------
    - 290.625.000 akcji zwykłych na okaziciela serii M, o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda.” --------------------------------------------------------------------------------------------
    Dzięki, Piotr. Właśnie o tym pisałem. :)))

Jak się Pepe już wgryziesz w tą uchwałę, to zobaczysz, ze akcje spółki będą wydawane zarówno za wkłady pieniężne, jak i niepieniężne. A co to znaczy w przypadku Krolików, wiadomo.

Poza tym duża część tych akcji będzie rozdana na rodzinę króliczą (akcje dla Rady Nadzorczej i Zarządu)...

Wiec odnośnie tego Up w poniedziałek nie byłbym tego taki pewnien, ale próbuj, a nóż Ci się uda...
    Misiu -Pysiu !'
    Po Pierwsze ;

1. WoodinterKom na obecnym etapie spółka będzie realizowała dostawy biomasy drzewnej dla szeroko pojętej elektroenergetyki i ciepłownictwa.
    http://www.drewno.pl/artykuly/8272,pronox-kupil-19-udzialow-w-woodinterkom.html

2. No tak sorki na razie sprzedali inną
    http://www.pronox.com/raport/xml2/56344120dad83a3bf769238df4e7136feecd19ef.html
    Ale to tym bardziej daje do myslenia ile tak naprawdę firma jest warta !

A do Piotra!!
    Emisji nie będzie , kiedyś też pisali ile to akcji wydrukują
    Nie chce mi się szukać ilo to mialo być ale była to ogromna ilość , duzo większa niż w tym komunikacie !

Zreeesztą ! Nikogo na siłe nie będe namawiał !
    Ja swoje zrobiłem !
    Nie sprzedam wam akcji , a mam ich sporo !
    6 msc będzie 10 razy tyle !
    Pa Pa dobranoc !!
    Oczywiście, zrobisz, jak będziesz uważał.

Ale zanim to zrobisz, zobacz, czy KIEDYKOLWIEK na CZP lub PRO było jakieś warunkowe podniesienie kapitału, które nie doszło do skutku w 100%...

Pozdrawiam,

chłop z mazur
  • Re: ALE JAJA !!! Wszystko Jasne !!! Autor: ~Piotr [94.75.114.*]
    Jak będzie wiadomo, że emisji nie będzie to będę kupował Pronoxa po PKC.po ile by nie kosztował i bez względu na sygnały z AT.
    Ale na razie wiadomo, że emisja będzie więc wole nie mieć go wcale.
    A czy istnieje UFO ??
    Są tacy co widzieli !
    Są też tacy co dotknęli !

Ale czy ufo istnieje czy też nie ?

A gdyby ! rzeczywiście Majowie mieli racje i w 2012 roku postawimy ostatnią kreskę na naszym giełdowym kalendarzu
    Czy wtedy akcje pronoxu ?
    Czy będą wtedy kolejne dodruki
    co wtedy królicza banda będzie miała jeszcze w zanadrzu ?
    Na co te pieniądze wydadzą ??
    skoro ??
    w 2013 ??

Chłop ! przestań straszyć , bo ............. no wiesz .
    nie więcej niż 160 mil !
    Czyli 1 mil !!!
    Czy przekroczą ilość podaną w komunikacie ???
    Czy Bekną za to ?
    Cz KNF przyczepi się do tego ?
    Czy Nie jest mi to na ręke ??

NIE
    Wszystko jest w jak najlepszym porządku !!!
    Przyjrzyj się dobrze. Podana jest KONKRETNA liczba akcji. Nie RÓWNO 290 mln PLN, tylko... 290.625.000 akcji. Po co w takim razie ta końcówka 625 tysiecy, skoro nie ma być tej emisji...??

Te akcje są już dawno rozdane w konkretne ręce.
    Tak TAK !!!

A Świstak Siedzi !

Bo sreberka były KRADZIONE !

Muszę kończyć , gdyż moja kobieta strasznie mi przeszkadza !
    wiesz o czym mówię ..............
    Pa pa !!
    Pozdrawiam

• Chłop czemu kłamiesz --czego się boisz?? Autor: ~zbycho- [83.6.173.*]
    Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*], 2012-02-25 22:47
    Oczywiście, zrobisz, jak będziesz uważał.

Ale zanim to zrobisz, zobacz, czy KIEDYKOLWIEK na CZP lub PRO było jakieś warunkowe podniesienie kapitału, które nie doszło do skutku w 100%...

Pozdrawiam,

chłop z mazur
    /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

http://www.parkiet.com/artykul/861165-Pronox-Technology--Emisja-bedzie-znacznie-mniejsza.html

Akcjonariusze technologicznej spółki na środowym nadzwyczajnym walnym zgromadzeniu akcjonariuszy zdecydowali o emisji do 300 mln nowych akcji serii G.

• Zbycho - Ty nawe nie potrafisz przeczytać posta ze zrozumieniem... Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    Zbycho, nie przeginaj...

Mój post:

"Ale zanim to zrobisz, zobacz, czy KIEDYKOLWIEK na CZP lub PRO było jakieś warunkowe podniesienie kapitału, które nie doszło do skutku w 100%... "

Zacytowany przez Ciebie artykuł:

"PROJEKT uchwały mówił, że Pronox Technology chce wypuścić aż 1,7 mld papierów tej serii. Obecnie kapitał dzieli się na 9,3 mln walorów."

Jak zwykle, umiejętność czytania ze zrozumieniem się kłania, ale to nic nowego i piewców Północy i Wielkiego Up... :)))

Ja pisałem o ZATWIERDZONYCH I PRZEGŁOSOWANYCH EMISJACH NA WZA, A NIE O PROJEKTACH !!

Czy widzisz gdzieć słowo PROJEKT w moim poście...??
  • Re: Zbycho - Ty nawe nie potrafisz przeczytać posta ze zrozumieniem... Autor: ~mistrzuniu [78.8.49.*]
    chłop kłamał, jak we wszystkim, co tu wypisuje, bo chciał podzyskać jak najwiecej siana...
  • Re: ALE JAJA !!! Wszystko Jasne !!! Autor: ~pppp [46.205.115.*]
    Info o którym mówisz było podane pod zaniżenie kursu .

Poczytaj trochę co mogą a czego nie muszą podając taki komunikat;

http://www.tomczak.pl/publikacje/publikacje31.html
[x]
REGNON 22,41% 0,80 2020-09-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.