• wskaźniki Autor: ~hossa [87.96.92.*]
    c/z 8,6
    c/wk 1,3

sprężyna się napina kapitały własne sukcesywnie rosną a wskaźniki spadają co prawda kurs bez zmian ale i to się w końcu musi zmienić

dla zobrazowania sytuacji c/z z okresu debiutu to ok 140 a c/wk to ok 100

• Re: wskaźniki Autor: ~ssi [83.23.44.*]
    Juz niedługo zabierzemy sie za godziwa wycenę tej spoleczki, co to tak sobie odpoczywała długo, najpierw powoli dla niepoznaki.... no to chłopakli patrzta uwaznie
  • Re: wskaźniki Autor: ~Szad [78.88.204.*]
    SSI ma P/E na 2012 - 6,63, a EV/EBITDA 1,6. dla porównania QSM na 2012 ma 10,4, EV/EBITDA 5,4. Różnica jest znacząca
    Narzekamy, że marża SSI jest niska gdzie wychodzi niecałe 5%, ale za to QSM W całym roku zwiększył przychody o 16,5% (SSI o 105%), EBIT o 12%, a zysk netto pozostał bez zmian. Tutaj SSI ma wzrost o 57%, a rentowność netto QSM spadła z 4% do 3,5%.
    Gdyby nie idiotyczny wymóg GPW odnośnie kapitalizacji wszystko wyglądałoby inaczej.
  • Re: wskaźniki Autor: ~ssi [83.11.164.*]
    Hossa nie wiadomo jak długo potrwa , a oni trzymając kurs chca chyba sobie tymi akcjami
    później juz tylko wytapetowac ściany. życzę wszystkim oporowym samych sukcesów na tej drodze, do wteptania w błoto własnych wartosci.
  • Re: wskaźniki Autor: ~o_z_kreską [46.148.173.*]
    wskaźniki, dane, srane... z tak naiwnym akcjonariatem 0,15 będzie prędzej niż zakładałem :)

kiedy szanowne "inwestory" przyjmą do świadomości że te wszystkie "Ce/Zety", Ce/Wki i inne gófna to ściema dla myślących inaczej? chyba jak zbankrutujecie albo skamieniejecie ze starości przy kursie 0,20 :))))))))))))))))))))
  • Re: wskaźniki Autor: ~kkk [90.156.76.*]
    trzeba naprawde bardzo potrzebowac kasy zeby sypac po 21 gr. dyskontujecie przeszłosc czy przyszlosc spolki? ciagle wydaje mi sie ze jednak dyskontujecie przeszlosc. naganiac dalej.... bedzie po 1 gr.
  • Re: wskaźniki Autor: ~hossa [31.62.93.*]
    brakuje tu kapitału spekulacyjnego
    może kurs by się rozruszał
  • Re: wskaźniki Autor: ~bongo [46.169.52.*]
    Zauważcie, że na NC ostatnio obserwujemy silny odpływ kapitału. Ludzie boją się tego kasyna. Inwestujesz tu pieniądze, a za pół roku cena akcji spółki schodzi do 2-4 groszy. SSI jest wyjątkiem ale niestety i tutaj nikt nie chce się angażować. Gdyby spółka była na szerokim na pewno inaczej by to wyglądało.

Aktualna cena akcji jest bardzo atrakcyjna, poza tym zaangażowane jest tu Wasko, które świetnie się rozwija. Potencjalna współpraca pomiędzy SSI i Wasko to też argument przemawiający za wzrostem akcji. Uważam, że na chwilę obecną 30-34 grosze powinny tu być jak nic.

Nie mam teraz akcji SSI ale swego czasu miałem i niestety straciłem. Może się ponownie zaangażuję jak zauważę symptomy ożywienia na papierze.

Pozdrawiam wytrwałych
  • Re: wskaźniki Autor: ~hossa [31.62.83.*]
    Dnia 2012-02-23 o godz. 23:59 ~hossa napisał(a):
    > brakuje tu kapitału spekulacyjnego
    może kurs by się
    > rozruszał

a jeśli tu takowy był to chyba na ostatnich sesjach ujawnił swoje zniecierpliwienie
  • Re: wskaźniki Autor: ~o_z_kreską [46.148.173.*]
    chusteczki i pampersy dziewczynki macie? kółko pocieszycieli, to już się robi żałosne...
  • Re: wskaźniki Autor: ~kkk [79.186.89.*]
    juz sie ustawiles po 0,15 czy nizej?
  • Re: wskaźniki Autor: ~hossa [91.94.107.*]
    ciekawa sytuacja jest też na wskaźnikach AT
    kurs najniższy w historii a RSI wcale nie wskazuje na wyprzedanie
  • Re: wskaźniki Autor: ~kkk [79.186.72.*]
    na ad akumulacja trwa. zniecierpliwienie na kazdym forum osiaga mase krytyczna.
[x]
SSI 0,00% 0,01 2014-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.