Spokojnie, spokojnie może teraz komi to kula u nogi ale zobaczycie za chwilę jak zacznie się zwiększanie spalania biomasy (zerowe CO2, zielone certyfikaty itd). pracuję w energetyce ale nie będę się rozpisywał. niech każdy poszuka sam o co w tym chodzi. sam połaniec wyciśnie cała biomasę po tamtej stronie wisły. a są jeszcze inne projekty. spalanie biomasy będzie dobrym interesem. no chyba że unia wycofa się z penalizacji CO2 ale sądząc po nich to raczej niemożliwe. dlatego teraz to kiepski interes ale 2-3 lata i Król sporo zarobi na drewnie.
Wchodzenie w KOMI przez Pronox może być odczytane jak dobre info przez kogoś kto nie wie nic na temat tego projektu - na zasadzie że dobrze jest że coś robią. Czyli im większa wymiana akcjonariatu tym lepiej dla firmy :)) A faktem jest że te ostatnie wzrosty były spowodowane głównie przez grubego - to chyba nikt nie ma wątpliwości. A teraz jest czas propagandy i wciskania akcji pod dobre infa. Pytanie jest jakie "dobre" informacje mają jeszcze do obwieszczenia ?
Panowie i Panie nie dajcie się nastraszyć takimi informacjami !! Które nic nie wnoszą !! To są ostatnie ruchy tego zarządu !! Spokojnie czekajcie na Marzec. Jak już pisałem ja kupiłem pronka po 0,20 i jestem pewny że zarobie 100% - 150%
Faktycznie nie wygląda to zbyt dobrze, obroty za duże przy tych poziomach cenowych. Też uważam że ktoś grubszy puszcza akcje. Pytanie jak gruby i do jakiej ceny będzie puszczał. Z drugiej strony po wzroście 60-70% musi pojawić się większa podaż i jakaś korekta. Kwestia podstawowa, czy to już jest trend wzrostowy czy też to wybicie z 9 gr było czystą spekulacją? Co do Komi, to jest to inwestycja krótkoterminowa, zagrywka w stylu króla i zapewne wkrótce jakaś spółka powiązana z nim odkupi te udziały, także akurat to moim zaniem nie ma żadnego znaczenia. Ja czekam na dalsze ruchy króla, bo po uzyskaniu pawomocności powinno nastąpić przyśpieszenie działań dot. Pronoxu.