ad1. No ja się odkupiłem, pisałem przecież.
ad2. Myślę, że ma albo miał bo pisał w pobliżu 1pln jaka to świetna inwestycja, ale nie chce mi się szukać.
ad3. Ja nie rozróżniam pojęć naszych, waszych ktoś z osób posiadających akcje.
Ale nuda. Za ile czasu może pojawić się info związane z zarejestrowaniem nowego akcjonariusza? Stoimy i Stoimy. Ciekawe ile będziemy się kisić między 1,3 a 1,4. Popyt uaktywnia się jak ktoś spróbuje tylko sypać, ale nie ma go wyżej. Do ceny emisji brakuje trochę. Czy ktoś mógłby mi podać jakie inne notowane spółki są w portfelu Makro Holding?
Klinika medycyny estetycznej IQ Medica ma nowego inwestora strategicznego. Za 1,2 mln zł udziały w notowanej na giełdzie spółce nabył Makro Holding.
Transakcja pozwoli holdingowi na objęcie 50 proc. głosów w spółce i aktywne zaangażowanie się w zarządzanie IQ Medica. Nowy inwestor chce zaktywizować klinikę do dalszych inwestycji w obszarze działalności medycznej. Już teraz spółka notowana na NewConnect zajmuje się zabiegami chirurgii plastycznej, medycyny estetycznej, kosmetologii, laseroterapii oraz kosmetoginekologią.
„Planujemy rozszerzyć działalność IQ Medica SA o nowe kierunki oraz dokonać znaczących inwestycji na tej płaszczyźnie. Przyjęty przez nas model biznesowy zakłada dywersyfikację kierunków działalności przejmowanych podmiotów, a tym samym zwiększanie ich rentowności“- zapowiada Katarzyna Gawlik, prezes Makro Holding.
"Zawarta umowa stanowi kolejną z inwestycji poniesionych przez Makro Holding SA. Portfel kapitałowy spółki tworzy grupa podmiotów działających w różnych sektorach gospodarki, w których Makro Holding SA aktywnie uczestniczy na poziomie zarządzania ich działalnością. Przejęcie IQ Medica SA pozwoli spółce na aktywizację inwestycji w obszarze działalności medycznej. Oferta kliniki obejmuje szeroki zakres zabiegów chirurgii plastycznej, medycyny estetycznej, kosmetologii, laseroterapii, a także nowatorską kosmetoginekologię."
A to gość który wyleciał z zarządu. Mówiąc delikatnie to jakiś figurant. Ni w d... ni w oko pasował do tej firmy. Nic dziwnego że go pożegnali. Zobaczymy kogo powołają. Niestety o tym drugim nie znalazłem już opisu. Co robił. Może był fizykiem atomowym czy coś :)
"Piotr Boliński – Członek Rady Nadzorczej
Posiada wykształcenie wyższe, jest absolwentem Politechniki Warszawskiej,
wydział elektronika, kierunek automatyka. Posiada wieloletnie doświadczenie w zakresie zarządzania i sprzedaży.
Współtwórca i wspólnik kilku przedsięwzięć z obszarów: informatyka, media, nieruchomości, finanse. Pracował m.in. w Siemens Nixdorf, Polsys, PPWP i Via Polska.
Aktualnie pełni m.in. funkcje członka zarządu w Spartan Capital S.A., Spartan Sp. z o.o., B Investment Sp. z o.o. oraz prezesa zarządu w Clean Energy Venture S.A.
Zasiada również w Radzie Nadzorczej spółki Setanta Finance Group S.A.
Pan Piotr Soliński został powołany do Rady Nadzorczej w dniu 3 grudnia 2010 r. na trzyletnią kadencję. Jego kadencja upływa z dniem 3 grudnia 2013 r."
Przejęcie IQ Medica SA jest pierwszą inwestycją dokonaną przez Makro Holding SA w 2012 roku. Plany biznesowe spółki zakładają kolejne akwizycje na polskim rynku, niewykluczone są również przejęcia poza granicami kraju.
Makro Holding SA
Stefan to ja już nic nie wiem, głupi jestem jak but.
A o tej p. Kasi Gawlik ktoś coś wie?
mam psw i jej węgiel od kilku lat. Około 200 tys. akcji. Co rok dywidenda na poziomie ok 20%. To info dla kolegi który coś postękiwał na początku wątku.
@ mozza, nie obrażamy tylko dyskutujemy, możemy tak się umówić?
Nie twierdzę, że PSW jest złą spółką. Tylko lepiej ją kupić za 83gr, jak ja wczoraj, niż za 1PLN tydzień wcześniej.
jeśli cię uraziłem to przepraszam. Oczywiście, że lepiej kupić po 0,8x niz po 1 pln. Ja mam swój pakiecik akcji i do min 3 pln go nie ruszam (ani nie dokupuję ani nie sprzedaję). Pozdrawiam.