c/z 5,46 raczej to do wczoraj nie było w cenie, co zresztą widać po wybiciu ponad dotychczasowe maksima. Kurs ma spory potencjał, a przed nami nowe maksima, tak to widzę, ale każdy ma prawo patrzeć na to na swój sposób.
Dnia 2012-02-21 o godz. 11:34 ~XXX napisał(a):
> TAKIE WYNIKI A KURS NIE MOŻE PRZEBIĆ NA TRWAŁE 30 PLN-LIPA
Dnia 2012-02-21 o godz. 11:34 ~XXX napisał(a):
> TAKIE WYNIKI A KURS NIE MOŻE PRZEBIĆ NA TRWAŁE 30 PLN-LIPA
> Kurs znacznie wyższy od wartości księgowej
C/BV nie jest najlepszym miernikiem wyceny spólek, chodzi o to ze cięzko chyba bedzie powtórzy ten super wynik, szczególnie te ostanie przeszacowania za Armaka. No chyba ze prognoza która maja podać bedzie jeszcze bardziej super.
Nie spodziewam się po Zetkamie, biorąc pod uwagę kurs EURPLN super super prognozy, raczej prognozy całkiem przyzwoitej, ale nieco zachowawczej. Natomiast spodziewam się dywidendy i to znacznej.
Odnośnie majątku, to w Spółce jest go z pewnością sporo niewykorzystanego, choćby ta nowa inwestycja, synegrie pewne są, ale szybki zwrot może nastąpić poprzez sprzedaż nieużywanych lub niepotrzebnych nieruchomości.
Z kursem faktycznie ciekawe co się będzie działo, moje zdanie jest takie, że mamy przed sobą nadal wzrosty w perspektywie 2-3 tygodni, ale stwierdziłby tego z 90% prawdopodobieństwem.
Dokładnie, Armak, który został kupiony wg wycen poniżej wartości, pewnie zdyskontowali przyszłe przepływy i tak to wyszło, w praktyce dość szybko mogą zarobić na sprzedaży części majątku, to mogło być brane pod uwagę całkiem serio przy decyzji o inwestycji. Poza tym, Armak to m.in rynek wschodni, na którym Zetkama raczej nie bryluje. Zobaczymy. Ale ja 3mam głownie ze względu na dywidendę i relatywnie niskie ryzyko w średnim terminie.
Jeżeli jesteś tak mocno zainteresowany to odpowiem. Może zatrzymać się na 11 lub powyżej 49 ! To zależy jak ten gnojek BZ wbk ustawi "maszynę transakcyjną" :::))Jestem na Zetkamie od początku tj 2005/2006 i powiem tak 90%obrotów to przerzucanie tych samych akcji.Zresztą muszę pochwalić ten program - jest dobry !!! ::)))Jeszcze dopowiem,że on nawet tego na bieżąco nie obserwuje ??::)))