Takiego bezczelnego kantu to na GPW jeszcze chyba nie było - jeśli to się okaże prawdą.
A KNF bada i bada i bada i bada ....... i bada i bada.
Mam tylko nadzieję, że te cwaniaki z Cenenowa dostaną solidne kary finansowe!
Poniżej meritum z dzisiejszego komunikatu:
"..........emitent informuje, że Zarząd Clean & Carbon Energy S.A. nIniejszym koryguje raport bieżący 31/2010 z dnia 04 października 2010 roku poprzez wykreślenie ostatniego akapitu o treści:
"Z chwilą rejestracji akcji serii J i serii K po stronie Amentum Holdings Limited z siedzibą w Nikozji i Texass Ranch Company Sp. z o.o. z siedzibą w Koszewku w związku z przekroczeniem przez te podmioty łącznie liczby 66% ogólnej liczby głosów na podstawie łączącej te spółki umowy dotyczącej nabywania akcji ( Umowa Inwestycyjna zawarta w dniu 24 lipca 2010 roku), powstanie na podstawie art. 74 w związku z art. 87 ust. 1 pkt 5 Ustawy o ofercie obowiązek ogłoszenia wezwania w terminie trzech miesięcy od dnia rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę wszystkich pozostałych akcji Emitenta"
Zarząd Clean & Carbon Energy S.A. wyjaśnia, że powyższa informacja została przekazana na skutek błędu w interpretacji powołanych przepisów ustawy o ofercie publicznej popełnionego przez ówczesny Zarząd Spółki. W rzeczywistości bowiem Amentum Holdings Limited z siedzibą w Nikozji nie była stroną Umowy Inwestycyjnej zawartej w dniu 24 lipca 2010 roku ani nie łączyło ją z Texass Ranch Company Sp. z o.o. pisemne ani ustne porozumienie dotyczące nabywania przez te podmioty akcji Spółki, zgodnego głosowania na walnym zgromadzeniu lub prowadzenia trwałej polityki wobec Spółki. W opinii Zarządu nie wystąpiły także przesłanki wymienione w art. 87 ust. 4 ustawy o ofercie publicznej, które mogłyby uzasadniać domniemanie istnienia porozumienia, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt 5.
jaki potop tu juz wszystko w cenie a jakie to obroty byly ponizej 30 groszy smieszne po prostu. ....jakie cwaniaki sie obkupili? ja uwazam ze tu juz gorzej nie moze byc. komorniki, sady, spory spolka nie prowadzi zadnej dzialanosci to juz kazdy wie od roku wlasciciele oszusci to tez wiadomo, nie widze powodow do spadkow.
a odnosnie komunikatu to klamliwy adwokat podawal rok temu ze zbieraja kase na wezwanie i wiadomo ze tutaj z tej ceny nie bedzie komunikatu tylko jezeli juz o wiele wyzej ich tlumaczenia o blednej interpretacje zarzadu i podjeciu decyzji to jakies dziecinne kretactwa. oszusci do kwadratu, tylko zagadka dalej trwa bo jak na razie zero korzysci dla paszczurow.
spisali umowe inwestycyjna a teraz postanowili wykreslic z niej jakis akapit ktory uznali ze im nie odpowiada przeciez to sie kupy nie trzyma.cos paszczury kombinuja?
Cały układ: TECHMEX - KAREN - KOMPUTRONIK - jest powiązany - Możnowładcy zarobili już na w/w spółeczkach i odebrali papiery za free na powrót. Techmex ludziska oddawali z koszmarnymi stratami a gra szła ostra na nim. Karen też walił obroty i zbili go do dna. Komputronik też poszybował i zszedł na psy aby teraz piąć się do 20,00 zetoli a z pewnością pomoże mu "dobra koniunktura w relacjach z Paszczakami - dadzą sobie buzi buzi i CCE pójdzie na 1,6 - 1,8 zetola - kto tego nie czai ten gapa. Pytanie kiedy to nastapi? tego nie wiem ale, polecam ku uwadze umoczonych. Ja mam sporo dokupione i czekam a jak spadnie do 0,2 to tylko się uchacham. Jednym słowem naganiam, tak jak w październiku naganiałem na Kompa - łatwo sprawdzić - kto wziął pod uwagę temat to obkupił sie po piątaku do oporu ;) pozdrawiam
dla kasy nie takie numery sie robi. wtedy pieknie sie dogadali razem ramie w ramie cwany gapa buczkowski i paszczynski burak. wcale sie nie zdziwie jak powtorza manewr i ramie w ramie i buzka. bo za samo istnienie nikt kasy sie nie nachapie