Myślę, że wielu ludzi na długo zapamięta jak postąpiono wtedy z akcjonariatem i spółka sama sobie samobója strzeliła, a jak oglądam wypowiedzi pana prezesa to czasem zastanawiam się kto w ogóle jeszcze i po co bierze te akcje...
Nie panikowaÄ i nie rozpaczaÄ,jest juĹź udeptane i wyzbierane,tylko jeszcze szeryf musi dobraÄ,firma pod dobrÄ kontrolÄ jest i gut prowadzona,ja jestem zapakowany i nie oddam ani sztuki,wiem co jes warta spĂłĹka
Nie dziwię się, że czujesz się oszukany, jak jesteś matematycznym analfabetą. Jak kurs może spadać o 400%? O tyle to może rosnąć. Jak chciało sie napisać, że akcje zjechały do 20% ich wartosci, to należało zaznaczyć, że kurs runął o 80%.
Nie zostaliście oszukani nowym produktem. Nowy produkt powstaje. Każdy, kto ma w domu kobietę (a ja mam mamę, teściową i żonę z rodziny, gdzie rak jest genetyczny i wszystkie baby od 20 lat umierają tylko na to) wie, że może to być rewolucja i setki milionów klientek na całym świecie. Stąd taka, a nie inna reakcja inwestorów. Ja zarobiłem wtedy w tydzień 150% i to dość przypadkowo (kupiłem pod koniec września DGA jako niedowartościowaną spółkę za ok. 3.5 zł, aby potrzymać, aż pójdzie w górę - mój horyzont to 50% zysku rocznie), Ale wierz mi - wolałbym nie mieć tych pieniędzy, ale nie mieć też po co kupować tego rakowego testera.
Braster S.A., spółka zależna DGA S.A. wybiera się na rynek New Connect. Spółka Braster jest znana z badań nad testerem-wykrywaczem raka piersi. Walne zgromadzenie akcjonariuszy, zwołane na 26 kwietnia, ma podjąć decyzje o podwyższeniu kapitału zakładowego spółki ze 142.500 zł do nawet 217.500 zł, o emisji akcji z wyłączeniem prawa poboru przez obecnych akcjonariuszy oraz o ubieganie się o wejście na rynek giełdowy New Connect.
Taką informację znalazlem w Monitorze Sądowym i Gospodarczym nr 67 z 4 kwietnia, oficjalnym publikatorze informacji o spółkach. Pisze o tym tez dzisiaj Puls Biznesu. Moim zdaniem oznacza to, że zakonczyli już prace nad testerem i teraz będą starali sie go jak najlepiej sprzedać. Po to m.in. chcą wejść na giełde, na razie będzie to Nwe Connect. Dziwi mnie tylko to podwyzszanie kapitału zwyłaczeniem prawa poboru - chyba chca zrobić prezent jakiemuś grubasowi, bo jesli bedą takie jazdy z akcjami Brastera, jak były z DGA półtora roku temu, to dotychczasowi akcjonariusze Brastera się obłowią.
Jazdy moga być tez na DGA, dziwię się, że spółka milczy w tym temacie.