• Raport Autor: ~Orzeł Biały [95.49.210.*]
    http://www.astrosa.pl/sites/default/files/Raport_Astro_S.A._Q42011.pdf
  • Re: Raport Autor: ~debil gieldowy [83.28.138.*]
    czyli to czego sie spodziewalismy

+ te Smart TV, musze wyczaic co to jest :P
    oo jakis biznes z LG szykują :D

Szanowni Państwo,

Ze względu na to, że ostatnio formalna komunikacja ze strony Spółki była znikoma poniżej pozwalamy sobie przedstawić informacje, które w przekonaniu Zarządu nie mają charakteru cenotwórczego, ale pokazują zachowanie tendencji rozwojowej projektu OOGNET. Astro S.A. systematycznie poszerza działalność biznesową. Zarówno Telewizja NEXT jak i platforma OOGNET znacznie poprawiają swoją pozycję rynkową.

Trwają szeroko zakrojone negocjacje dotyczące wprowadzenie telewizji do oferty największych operatorów kablowych w Polsce. W ostatnim okresie zakończyły się negocjacje z operatorem telewizji kablowej Jambox czyli Śląską Grupą Telekomunikacyjną. Kanały z grupy NEXT są już testowane w ramach należącej do tego operatora sieci. Próbna emisja jest także dostępna w telewizji kablowej należącej do Spółki Echostar Studio. W ofercie Astro S.A. pojawił się też kanał NEXT 3D. W lutym 2011 przewidziano uruchomienie kanału NEXT Dokument HD. Równocześnie rozpoczęto współpracę z producentem telewizorów oraz operatorem >>>>Smart TV<<<< firmą LG. W związku z tym spoty promujące nasze kanały pojawiają się (dotychczas w wersji HD) na urządzeniach tej marki.
    Zapraszamy także do nieformalnej zabawy prowadzonej przez Magazyn SAT Kurier na profilu w portalu Facebook &#8211; wybór telewizyjnego kanału roku. Bardzo się cieszymy, że kanał NEXT Music +HD został zauważony przez internautów w kategorii Najlepszy Kanał wprowadzony w 2011 roku w Polsce. Zachęcamy do głosowania.
    tu jest wiecej:

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104665,10069332,Jak_bardzo_sprytny_jest_Smart_TV_.html
  • Re: Raport Autor: ~Carlos [94.75.121.*]
    Zgoda. Jest to mniej wiecej co miało być (prognozy) - w sensie straty. Mogliby się bardziej ruszyć z przychodami. Inna sprawa, że póki co kapitały zapasowe rzeczywiście z nawiązką im stratę pokrywają a nic się o żadnej emisji nawet nie mówi. Ze dwa razy wspominają o konsolidacji branży, która utrudnia rozmowy czyli pewnie: UPC+Aster (zajęci sobą), Vectra+Multimedia (j.w.) i Canal + z nką. Nawet jestem skłonny uwierzyć, że ciężko było to przewidzieć zwłaszcza na raz :). Smart TV to zdaje się aplikacje na styku Internetu i TV - nowe telewizory mają te funkcje. Moim zdaniem dobrze będzie, ja tam powoli będę dobierał tak na przekór wszystkim :). Podoba mi się też, że PolTV zrobiło pakiet 3D z NEXTem.
    Z tego co wyczytalem Smart TV to dzielo LG tzn ta firma jest aktywna w tej dziedzinie i wyglada na to ze sie skumaja z Astro aby miec polskojezyczny kontent TV
    moim zdaniem to bardziej znaczace niz 10 kablowek
  • Re: Raport Autor: ~up [83.22.149.*]
    czyli minimum 9-12 miesiecy poslizgu wzgledem obietnic

zdaze odkupic ;)
    zapowiadaja na 2Q, ale skoro twierdzisz ze zdązysz... ;)
    swoja droga to wyglada na to ze ktos juz papier dosc sprawnie zaczal od paru tyg zbierac ;)
  • Re: Raport Autor: ~Orzeł Biały [83.28.177.*]
    oczywistym FAKTEM jest ze niedługo wszystkie tv będą komputerami, ale szczerze watpie zeby smart tv było tu powodem do korby. raczej liczę/łudzę się na konkretna/e umowę/y z sieciami kablowymi...
    rzecz w tym ze Smart TV to rozwiazanie raczej dosc hermetyczne i trudno jest mowic o jakiejsc szerszej dostepnosci tego rodzaju rozwiazania dla wszystkich dostawcow uslug broacatingowych; sam fakt dogadania sie Astro z LG w tym aspekcie jest bardzo znaczacy moim zdaniem
  • Re: Raport Autor: ~up [83.30.134.*]
    az sie prosi o szarpniecie pod 5 pln ;)
  • Re: Raport Autor: ~as [83.9.44.*]
    Jak ktoś się zdenerwuje to może tok być.
  • Re: Raport Autor: ~plocek [82.145.211.*]
    skoncze jazde na mb factor na dwucyfrowke to i tu pomysle
  • Re: Raport Autor: ~as [83.9.33.*]
    Myśl i nie daj się wyprzedzić.
    Ja już zbieram kasę. Ktoś musi pęknąć ?
  • Re: Raport Autor: ~up [83.30.135.*]
    ciekawe ile zwiekszyl sie ff na chwile obecna i czy sa jakies uzgodnienia odnosnie zmiany rynku np ile ten ff ma docelowo wynosic zeby bylo git ;)
  • Re: Raport Autor: ~debil gieldowy [178.42.211.*]
    tego nie wiemy choc wydaje mi sie ze byly jakies uzgodnienia w tej kwestii - ale nalezy pamietac ze oprocz FF sa takze niezbedne pewne wymogi formalne
    osobiscie wydaje mi sie ze zwiekszanie FF bedzie juz na rynku regulowanym
  • Re: Raport Autor: ~up [83.30.135.*]
    Dnia 2012-02-20 o godz. 15:20 ~debil gieldowy napisał(a):
    > tego nie wiemy choc wydaje mi sie ze byly jakies
    > uzgodnienia w tej kwestii - ale nalezy pamietac ze oprocz
    > FF sa takze niezbedne pewne wymogi formalne
    osobiscie
    > wydaje mi sie ze zwiekszanie FF bedzie juz na rynku
    > regulowanym

wyglada ze jest inaczej
  • Re: Raport Autor: ~debil gieldowy [83.28.137.*]
    moze