• Formuła - odpał ? Autor: inwetorzdolarami [62.21.55.*]
    Osberwuje tą spółkę od czasu jej debiutu. W pewnym momencie była stagnacja na papierze, aż tu zaczął się jakiś ruch, a mianowicie członkowie rady nadzorczej dokupili akcje pod koniec stycznia, jak wiadomo w lutym nie mogą w ogóle niemi handlować ponieważ jest 2 tyg. Przed wynikami, od tego momentu ktoś zaczął ostro skupować akcje, sam wskoczyłem bo papier dobry i można na nim przyciąć. Dziś ktoś wystawił na koniec sesji 10k zakup po 1.15 co przy 200k w obrocie jest naprawdę dużym zakupem. Ja w to wchodzę myślę ze do 2 zł odpali.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/8FORMULA-Pozwolenie-na-uzytkowanie-Stacji-Kontroli-Pojazdow-w-Miroslawcu-2476744.html

jakie są wasze przemyślenia ?
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ramzes1978 [91.176.4.*]
    Jestem na tej spolce odpoczatku tej stagnacji i juz troszke ty mzmeczony zarazem, ale chyba oto w tym chodzi by pozostawic nielicznych. Jednoczesnie zastanawialem sie nad dokupieniem kilkunastu kola ,lecz jesli ma to wszystko lerzec kolejne tygodnie... Czasem spolka sprawia wrazenie jakby te kilkanascie k mialo ja wyrwac z marazmu. Precej czy pozniejn ruszy o ile nie zaskocza nas dodrukiem na rozwoj.
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ramzes1978 [91.176.6.*]
    Ale odpalilo!!!!!
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: inwetorzdolarami [62.21.55.*]
    Same aktywa wskazują na nie doszacowanie wartości firmy (kurs na jedną akcję), więc do tej 2 mysle powinno spokojnie się piąć w górę.
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ramzes1978 [91.176.6.*]
    I niewiele trzeba zeby mu pomoc. Sadze ze 20 -30 tys zl. pomogo by akcjom.
    Nikt nie chce sprzedawać, jedynie 200akcji na 1.30 a następne po 1.39 chyba szykujemy się do lotu ;), wyniki i inwestycje zrobiły swoje. Przypominam wycena minmum 2 zł ;)

Wskaźniki analizy technicznej na pewnej znanej witrynie internerowej mówią: MOCNIEJ KUPUJ (nie mogę zamieścić tu linku ponieważ mój komentarz byłby usunięty)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [62.21.55.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~oloo [86.63.112.*]
    co to za stronka , podaj slowo to wtedy nie będzie reklama, a spółka fajie powoli sie wspina, jak kiedyś Astarta :)
    połącz słowa w jedno: biznes + radar

A Formuła w dalszym ciągu rośnie. Polecam zapakowanie się jeszcze, bo do 2 zł lecimy ;)
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~oloo [86.63.105.*]
    dzięki za info, w miesiąc poszedł 50 % do góry, jak widze postawiona zapora na 2 zl, coby za szybko dalej nie rosło....cwaniaki, na kogos czekaja ? bedziemy dalej skubac :)
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~grubas [88.102.129.*]
    Witam inwestorów,

Wielkie dzięki za ten wątek i wspomnienie o 8FO(formula8), w innym wątku dotyczącym perełek newconnect. Dawno nie widziałem tak niedocenionej, spółki na giełdzie, wskaźniki, o których wspomniał "inwetor" biją na głowe większość spółek i pozwalają śmiało patrzeć w przyszłość kupując ten papier.

Ale z jedną rzeczą się z Wami nie zgodzę, ... z Waszą wyceną, mówicie o 2zł moim zdaniem gdy ruszy druga stacja, a wiem że stanie się to niebawem - dla ciekawskich poszukajcie jedne z ostatnich info, to akcje powinny być warte około 3zł. Jeżeli Formuła będzie tak rozpędzona jak teraz to, poniżej 5zł do końca maja nie sprzedaję.

PS. Przez Formule żonka musiała iść do maklera ehh ten próg 5% ;).
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~szpinak [178.252.36.*]
    @ grubasa
    ten baton na 2 to Twoja robota?
    Witam ponownie
    Widzę, że też zainwestowaliście w tą perełkę.
    Co to tego "batona", o którym wspomniał szpinak wydaje mi się, że to zabieg albo upłynniający, albo blokada kursu i jakaś grubsza wymiana się szykuje, a to może oznaczać tylko jedno, odpał od 2, i jakieś dobre info albo może PDA!!! Dobrze że sie zapakowałem.
    Ale myślę zeby jeszcze dokupić z 10-20k.

A wy jak ? Dokupujecie jeszcze?
    po taniosci mają kolejną stacje, wczoraj był komunikat :)
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~dragonek43 [89.77.55.*]
    widac po spolce ,ze nie ma akcji :) . moga robic co chca ( jeszcze porboja odebrac resztki ) ciekawe tylko gdzie to sie zarzyma
    Inwestor nowy nam się ujawnił :)

28.02.2012 12:43
    FORMUŁA8 SA zawiadomienie o przekroczeniu progu 5% w ogólnej liczbie głosów

28.02. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 3/2012
    Postawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
    Zarząd Formuła8 S.A. informuje iż w dniu 28 lutego 2012 roku otrzymał od Pana Sławomira Ziemskiego zawiadomienie o zwiększeniu stanu posiadania akcji Spółki powodującego przekroczenie progu 5% w ogólnej liczbie głosów w Spółce.
    Zgodnie z art. 69 ust. 1 pkt 1 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych Pan Sławomir Ziemski poinformowała Spółkę, że w wyniku zakupu 1500 akcji w dniu 28 lutego 2012 r. w trakcie sesji giełdowej na GPW w Warszawie przekroczyłem 5% ogólnej liczby głosów w spółce Formuła8 S.A.
    Przed zmianą udziału posiadałem 49.000 akcji spółki Formuła8 S.A. stanowiących 4,9 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu.
    Po nabyciu 1500 akcji w dniu 28 lutego 2012 r. posiadam 50.500 akcji spółki Formuła8 S.A. stanowiących 5,05 % kapitału zakładowego, dających 50.500 głosów stanowiących 5,05 % ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~skupujacy [150.254.204.*]
    Polecam skupowanie akcji, jak na razie jest bardzo tanio. Widać prężnie działają i być może już dziś polecimy na 2 :o. Widełki górne 2.01 :)
    No i mamy info :)

Zarząd Formuła8 S.A. w nawiązaniu do raportu nr 16/2011 informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 27 lutego 2012 r. podpisał umowę najmu nieruchomości o której mowa w raporcie. Umowa niniejsza, po okresie uzgodnionym zgodnie przez obie strony stanowić będzie podstawę do zawarcia umowy kupna - sprzedaży w/w nieruchomości zgodnie z procedurą uzgodnioną w liście intencyjnym o którym była mowa w raporcie 16/2011. Na powyższej nieruchomości w ostatnich dwudziestu latach nieprzerwanie prowadzona była działalność: Stacja Kontroli Pojazdów. Emitent przejmie cała bazę klientów sprzedającego.
    Umowa kupna- sprzedaży winna zostać zawarta do końca III kwartału 2012 r. chyba, że strony zgodnie ustalą inaczej. Do tego czasu Emitent będzie płacił jedynie czynsz najmu za całość nieruchomości w wysokości 500 zł miesięcznie.
    No inwestorzy promocja się kończy, ostatnie sztuki zostaja i 2zł staje się faktem :)))).
    a akcyjek coraz mniej :)
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~kubica i prezes [86.63.112.*]
    I MAMY ODPAŁ !!! 2 dni i 25% to jest firma :)))
    Ale po ostatnich komunikatach i inwestycjach, poniżej 4 nie sprzedaje :)
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~jas [77.45.12.*]
    ciekawie sie zapowiada...
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~dobre info [86.63.125.*]
    i kolejny odpał przed NAMI, po zeszło tygodniowym info :)
    1 widły już są ! :),
    nowe info też :)
    " FORMUŁA8 zwiększy dziesięciokrotnie przychody w II kw. 2012 r. "
    http://www.newconnector.pl/formula8-zwiekszy-dziesieciokrotnie-przychody-w-ii-kw-2012-r
  • Re: Formuła - odpał ? Autor: ~raf [62.61.37.*]
    Jednocześnie Formuła8 S.A. zmniejszyła stratę w niniejszym okresie do ok. 9 tys. zł w porównaniu do 17,53 tys. zł straty w I kw. br.

hmm.....
    "W kolejnych okresach sprawozdawczych spodziewamy się dalszego wzrostu także z uwagi na planowane na sierpień br. uruchomienie dwóch kolejnych Stacji Kontroli"
    Można wywnioskować że spowodowane to jest rozwojem oraz inwestycjami...
[x]
8FORMULA 2,22% 0,46 2016-03-22 12:01:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.