to bedzie powolne osuwanie się kursu.kiedy spada np.2-3% jednego dnia to pod koniec ktoś kilkoma akcjami trochę podciąga tak jak ostatnio,ale tak,żeby wyszlo na minus.kiedy przywitamy 6,50zł to wtedy lipka ze swoimi przydupasami stwierdzi ze czas na dobieranie i sobie dobiorą tak do 8.50-9żł bo po co wyzej. a wy leszcze w tym czasie bedziecie sie cieszyc ze siedzicie w swojej rakiecie i rakieta własnie startuje a tu psikus,silnik sie spier...ił, powtórka z rozrywki.i tak do 33%.i to nie beda zakupy po 100000k tylko po max 30000.tyle wystarczy zeby kurs z6 na 9 poszedł. a wiec bez szalenstw ze strony lipki-to zrozumiałe.to jest jeden z moich najbardziej optymistycznych scenariuszy.piszac wyżej o leszczach mialem na mysli takich pokroju wert.gdy rosnie to koles zaraz ma wizje ile to bedzie za chwile albo do kiedy.sa też tacy co cipce sorry lipce zaraz zyczenia składają.
To się kisiarz zdziwisz jak lipka przeskoczy 33pr, a później z kolesiami wybije kurs w okolice 20pln. jak nie masz cierpliwości to sobie pobujaj gdzie indziej. tutaj cierpliwosc bedzie wynagrodzona, wiec jak zejdzie kurs do 6,5 to ja łykam pełną gębą i mysle, ze nie tylko ja...
Albo tyy sie zdziwisz jak sie okaze ze lipka wypomuje kase ze spolki i zlecimy na4pln bo generalnie jest w spolce bieda, gdyby nie dobra ksiegowosc to plecy by byly az furczy ponad rok bez odreagowania po takich zakupach mowi samo za siebie to bedzie sppolka roku 2014 a nie inwestycja na teraz na teraz to karsykowa westa jest nadzieja..... ;)
Czytać się nie chce tych wypociń!
Ma być 4 zł;czy 6 ,5 zł ale ja czekam po 7,5 zł już 2 tygodni i nic
Panowie aby było 6,5 musi najpier przebić 7,5 zł!!
Skoro jest tak żle to dlaczego nikt nie wysypuję i idzie tam gdzie jest łatwo i przyjemnie??
A czy się nic w spólce nie dzieje??
Jest zmiana Zarządu Bzgrafie -spólce córce-Lipka przestał być prezesem tej spólki i przeszedł do RN Nowa Pani Prezes była 7 lat prezesem tej spółki .Lipka podniósł kapitał gotówką w tej spólce o 3,1 mln uporządkował sprawy i odszedł z Zarzadu do RN .
Tylko w ostatniej Poligrafice są dwa komunikaty o działaniach spółki -drugi o zakupie CTP.
Widać ,że robota jest robiona i karawana jedzie dalej...
więcej;http://poligrafika.pl/
Dnia 2012-02-10 o godz. 18:33 ~kisiarka napisał(a):
> To się kisiarz zdziwisz jak lipka przeskoczy 33pr, a
> później z kolesiami wybije kurs w okolice 20pln. jak nie
> masz cierpliwości to sobie pobujaj gdzie indziej. tutaj
> cierpliwosc bedzie wynagrodzona, wiec jak zejdzie kurs do
> 6,5 to ja łykam pełną gębą i mysle, ze nie tylko ja...
no to sie udławisz...
Nie wiem kisiarz po co się frustrujesz na wątku kompapu - lepiej sprzedaj i kup sobie coś innego jak rozszyfrowales mechanizm dzialania Lipki. ja wiem, że na kompapie zarobie - nawet jesli prezes wypompuje kaske to do czasu wypompowania jeszcze kursem pochwieje - na pewno do dwucyfrówki. A ja kupilem za 7 z groszami, wiec minimum 30pr zarobię.
piekny marazm a wystarczylo tylko kupic grajewo po 5.5 zl i dzisiaj jest 100 pr.wyzej.i nie chce spadac .pisalem o tej perelce z segmentu malego kompapu
Od 1 marca br. Waldemar Lipka nie pełni już funkcji prezesa Olsztyńskich Zakładów Graficznych. Został oddelegowany do jej pełnienia na łącznie 6 miesięcy i okres ten zakończył się 29 lutego br. Waldemar Lipka pozostaje przewodniczącym rady nadzorczej tak olsztyńskiej drukarni, jak i Białostockich Zakładów Graficznych, a także prezesem giełdowej spółki Kompap. „Podjąłem decyzję o niepowoływaniu nowego prezesa OZGraf, aby nie generować dodatkowych, niepotrzebnych kosztów – informuje Waldemar Lipka. – Czterech członków zarządu doskonale daje sobie radę, mamy już ustaloną i dopracowaną strategię działania i obecnie chcę skoncentrować się na nadzorze nad jej realizacją.” Przypomnijmy, że w skład zarządu OZGrafu wchodzą: Piotr Ciosk, dyrektor ds. handlu i marketingu; Mirosław Jachemek, dyrektor ds. produkcji i zarządzania nieruchomościami; Piotr Dziadzio, dyrektor ds. zaopatrzenia i logistyki oraz Paweł Stefanowski, dyrektor ds. finansowych.
W lutym br. informowaliśmy o objęciu stanowiska prezesa zarządu BZGraf (trzeciej spółki wchodzącej w skład Grupy Kapitałowej Kompap) przez Antoninę Kuchlewską.
i jeszcze taki drobiazg:
„Pierwsze dwa miesiące 2012 roku były dla białostockiej drukarni bardzo udane – komentuje Waldemar Lipka. – Na 2012 rok zaplanowałem 20 proc. wzrost przychodów BZGraf i wydaje mi się, że nie doceniłem potencjału tej firmy.”