• Już pora zebrać z rynku Autor: jacek_z_grochowa [77.114.242.*]
    Czas Panowie pompować integratora
    3 gr. z dywidendy pieszo nie chodzi nieprawdaż? A i przy 30 - 40 gr. zawsze ktoś akcje odkupi
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: ~ssi [79.186.80.*]
    widze ze wysluchales posta.dzieki. o jakiej dywidendzie piszesz?
  • właśnie nic nie wiem o dywidendzie Autor: ~ssi [81.26.5.*]
    właśnie nic nie wiem o dywidendzie

gdzie i kiedy i kto płaci !!!!!!!!!
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: jacek_z_grochowa [79.187.176.*]
    Za rok 2011 będzie wypłacona dywidenda po raz pierwszy. Kwestia ile i co uchwalą, ale będzie na bank. Trzeba zbierać po 23-24 jak tylko pojawi się większa podaż, gdyż to jedna z lepszych spółek ze śmietnika. Takie wrota stalowe na tym rynku, przez które się wchodzi i na tym powinno się zawrócić (prawie) potem można nieźle się utaplać śmieciuchami i padliną
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: ~kkk [79.186.80.*]
    zawsze piszesz enigmatycznie.na czym opierasz te rewelacje. czy to dalej ta paplajaca koleżanka?
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: jacek_z_grochowa [95.40.84.*]
    Uczę w 1/4 etatu studentów jak żyć i pozyskiwać wartościową wiedzę, zachowując na co dzień barwy życiowe. Oni mi tylko raportują, poważanie zyskałem nie za teorię, ale za praktykę na rynkach. Po walnym wystarczy, że napiszesz drogi kolego dziękuję za cenne info.
    -----------------
    Pozdr.JAcek
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: ~kkk [79.186.80.*]
    Spoko. Jestem zwiazny z ssi na dluzej. Fajnie ze sie odezwales.
    pzdr
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: ~inzynier [79.187.166.*]
    robi się ciekawie, dno uklepane :)
  • to sie zgadza Autor: ~ss-man [85.219.233.*]
    W sumie mamy 86 mln akcji - przy 0,03 PLN dywidendy - spolka wyplacila by 2,6 mln - czyli 100% zysku dla akcjonariuszy. Matematycznie całkiem możliwe.
  • Re: to sie zgadza Autor: ~kkk [79.186.86.*]
    wydaje mi sie ze 3 gr nie sa mozliwe. poza tym wogole wyplata dywidendy przeczy temu co bylo caly czas mowione.ale, tak dla zechety, dla pokazania inwestorom ze w spolce ok 1-1,5 gr bylo by super.sam jednak nie licze na dywidende.
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: ~o_z_kreską [46.148.169.*]
    co tak tutaj się wszyscy głaszczą? ten wątek to jakaś "ochronka" dla sprawnych inaczej? nie lepiej przestać się łudzić???
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: oilman [79.184.242.*]
    Forum publiczne ma to do siebie, ze moga sie na nim wypowiadac IDIOCI:)

• Re: Już pora zebrać z rynku Autor: ~kkk [79.186.86.*]
    Amen. Ten idiota z kreska to naprawde perfidny smierdziel.
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: oilman [79.184.242.*]
    Nic na to nie poradzisz:) Takich trzeba tylko ignorowac:)

Swego czasu uczepil sie tego forum niejaki "xxx", ktory przez dobre pare miesiecy wypisywal nielada bzdury, a w koncu gdzies przepadl:)

Moze i ten w koncu przepadnie:)))
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: Uv* [193.19.165.*]
    Jacek co sądzisz o LTG ? zanosi się na kolejną fale spadkową czy może warto juz zbierac bo duzo taniej nie bedzie ?
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    Mam brałem dość tanio, część sprzedałem i mam zamiar dalej zbierać. To spółka hossowa, daje dywidendy, ale wpływ kryzysu gospodarczego na kondycję branży PR zbiera żniwo w takich spółkach. Jeśli wróci koniunktura to obecne ceny będą śmieszne, stąd te akcje warto mieć.
    Pozdr - JAcek
  • Jacek? Autor: ~kkk [79.186.71.*]
    jak oceniasz wyniki ssi ale kw do kw. wzrosty imponujace w dalszym ciagu. wyprzedaz ze slabych i szybkich rąk.
  • Re: Jacek? Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    Trochę niska marża co widać po dysproporcjach miedzy przychodami a zyskiem. Ale to konsekwencja "serca" P. Garwoli i słabego mimo wszystko rynku.
    Z drugiej strony to i tak jest dobry wynik, świadczący o aktywności gosp. spółki! Pamiętaj, że wzrost aktywności firm z sektora budowlanego przekłada się na liczbę zleceń dla podmiotów z branży takiej jak SSI, a tam posucha straszna i gra na czas. Takie spółki warto mieć jak pisałem, to samo APS, gdzie cena już jest atrakcyjna, a za kilka lat będzie tylko mięta
    Osobiście kupuję już SSI
    Pozdr - JAcek
  • Re: Jacek? Autor: ~kkk [79.186.71.*]
    nerwy sa najgorszym z doradcow.widac to wczoraj i dzisiaj. mozesz cokolwiek napisac w temacie ewentualnej dywidendy? pisalem tez w temacie tego jak spolka moze pozyskac mocniejszych akcjonariuszy w swoje szeregi. dywidenda czy tez podniesienie prognozy zysku moglo by sie przelozyc na wieksze zakupy.
    pzdr
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: Uv* [193.19.165.*]
    zebrałem po 0.22 teraz czekam na 0.20 jak siądzie to bede happy ale i z dzisiejszego pakietu jestem zadowolony.
    Pozdrawiam cierpliwych inwestorów :)
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: oilman [83.25.164.*]
    Sam siedze tutaj po uszy, ale wcale nie dziwie sie tym co sprzedaja, no bo ile mozna trzymac papier z nadzieja na wzrosty.

Nawet jak sie sprzeda papier ze strata i zainwestuje w cos innego co przyniesie zysk, to mozna to latwo odrobic.
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: ~stahoo [188.33.130.*]
    Zastanawiałem się, dlaczego pomimo zysków nie rośniemy. Wystarczy dokładnie poczytać raport, aby wyciągnąć kilka wniosków.

Pierwsza sprawa: liczyliśmy na dywidendę, a tu nic z tego.
    "Na mocy uchwały nr 6 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia „Security System Integration” S.A. z siedzibą w Bielanach Wrocławskich z dnia 30 marca 2012 roku w sprawie podziału zysku netto Zwyczajne Walne Zgromadzenie postanowiło przeznaczyd cały zysk netto wypracowany w roku obrotowym zakooczonym w dniu 30 września 2011 roku, obejmującym okres od dnia 1 stycznia 2010 roku do dnia 30 września 2011 roku w całości został przeznaczony na kapitał zapasowy."

Druga sprawa: emisja.
    "Zarząd Spółki zwraca uwagę na, to że kapitał zakładowy Spółki został warunkowo podwyższony o kwotę nie większą niż 20.000,00 zł poprzez emisję nie więcej niż 2.000.000 akcji serii E, które zostaną wydane posiadaczom warrantów subskrypcyjnych akcji serii A w ramach realizacji programu motywacyjnego przyjętego na mocy uchwały nr 18/ZWZA/2010 Walnego Zgromadzenia Spółki z 30 czerwca 2010 roku."

Moim zdaniem nie warto kupować akcji tej spółki, bo wzrostów możemy się nie doczekać.
  • Re: Już pora zebrać z rynku Autor: ~o_z_kreską [46.148.172.*]
    Autor: ~stahoo [188.33.130.*], 2012-05-16 13:00

"Zastanawiałem się, dlaczego pomimo zysków nie rośniemy.
    (..)
    Moim zdaniem nie warto kupować akcji tej spółki, bo wzrostów możemy się nie doczekać."

stahoo - nie kupuj, sprzedaj ścierwo!

;)
[x]
SSI 0,00% 0,01 2014-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.