Przez ostatnich kilka sesji chciałoby się zapytać ...Odpowiedź jest prosta ktoś (ryszard?)
zakupił w przedziale 75-95 groszy ~~25 000 akcji licząc na zryw pozostałych chętnych do kupna ale natychmiast spotkał się z odpowiedzią zniecierpliwionych zdając sobie sprawę ,że aby zamieszać na spółce trzeba kurs pociągnąć znacznie powyżej ceny emisyjnej pda aby sprzedać z przyzwoitym zyskiem, więc postanowił sprzedawać część wczoraj ,jeszcze parę tysięcy czeka wyżej na realizację .Wczoraj na waciki zarobił ale reszta pójdzie na stratę bo popytu brak...A my z czego jestem kontent czekamy na zjazd w okolice 70 gr.
Aby naprawdę zamieszać na papierze nie wystarczy 20 000 -30 000 zł. kurs trzeba wynieść znacznie do góry stawiając jednocześnie poduszkę lekko poniżej po lewej stronie patrz DON na wybranych spółkach ..
A teraz przez całe zamieszanie czekamy na skoczków którzy kupili licząc na większe wybicie i zaczną oddawać ze stratą ..Aby przejść płynnie na wysokie poziomy jest jeszcze kilkadziesiąt papiera do zebrania..
Znając życie zaraz zostanę wyśmiany i obrzucony błotem ale zniosę to z godnością...
A może prowodyr zamieszania wypowie się przy okazji ???
Kilka k to ja dozbierałem. Generalnie co jakis czas troszkę zbieram. W razie czego za rok przejmę cały ff jak nic w międzyczasie się nie ruszy, :-)))
Pzdr
Dnia 2012-02-09 o godz. 14:23 ~BartoszW napisał(a):
> Kilka k to ja dozbierałem. Generalnie co jakis czas troszkę
> zbieram. W razie czego za rok przejmę cały ff jak nic w
> międzyczasie się nie ruszy, :-)))
Pzdr
Dnia 2012-02-09 o godz. 14:34 ~re napisał(a):
> czekaj opal z kolesiami na zwałę i ty rzekomo naganiaczu
> masz znaczny pakiet, przestań się opierdalac tylko zrób tą
> zwałę
Re nie potrzebnie się unosisz . Zwała nie leży w moim interesie a pakiet mam znaczny . Rzecz w tym aby dobrać po korzystnej cenie jeszcze kilkadziesiąt tysięcy i płynnie przejść na wyższe poziomy .. Kiedy to wreszcie zrozumiesz ???
Szczerość za szczerość jesli posiadasz taki pakiet to go wystaw choć na 5 minut ,dajmy nato po 1,5 zł żebym uwierzył , ale i tak tego nie zrobisz ? . Na tej spółce są sami marzyciele ( kupię i jakoś to będzie ) o tuż mówię Wam , że dopuki spółka nie zostanie skupiona nie będzie na niej zrywu . Opal masz dużo racji w kontekscie mojej inwestycji , kupiłem i starałem się podciągnąc tego ŚPIOCHA , ale marzyciele byli zbyt bierni . Jesli chodzi o sprzedaz to sprzedałem tylko połowę swojego pakietu . Mam taki zwyczaj że jesli sprzedam wszystkie akcje danej spółki już nigdy w nią nie wchodzę . Ta spółka jest godna uwagi i dlatego zachowałem połowę . Jesli ta spółka spadnie poniżej 70 gr to już mnie nie będzie interesować podwzględem AT . Mogę powiedziec że i tak zrobiłem dużo dobra dla tej spółki , średnie ida pięknie do góry i będa wsparciem na przyszłośc .
Dnia 2012-02-09 o godz. 15:07 ~ryszard napisał(a):
> Szczerość za szczerość jesli posiadasz taki pakiet to go
> wystaw choć na 5 minut ,dajmy nato po 1,5 zł żebym uwierzył
> , ale i tak tego nie zrobisz ? . Na tej spółce są sami
> marzyciele ( kupię i jakoś to będzie ) o tuż mówię Wam ,
> że dopuki spółka nie zostanie skupiona nie będzie na niej
> zrywu . Opal masz dużo racji w kontekscie mojej inwestycji
> , kupiłem i starałem się podciągnąc tego ŚPIOCHA , ale
> marzyciele byli zbyt bierni . Jesli chodzi o sprzedaz to
> sprzedałem tylko połowę swojego pakietu . Mam taki zwyczaj
> że jesli sprzedam wszystkie akcje danej spółki już nigdy w
> nią nie wchodzę . Ta spółka jest godna uwagi i dlatego
> zachowałem połowę . Jesli ta spółka spadnie poniżej 70 gr
> to już mnie nie będzie interesować podwzględem AT . Mogę
> powiedziec że i tak zrobiłem dużo dobra dla tej spółki ,
> średnie ida pięknie do góry i będa wsparciem na przyszłośc
> .
Wystawiam cześć na 1,50 zł całego pakietu nie ujawnię .. 5 minut i zwijam go z karnetu ..
Dobra --wystarczy mojej aktywności na forum Xsystem ..Teraz zamierzam tylko czytać wasze posty i obserwować oddawanie przez zniecierpliwionych swoich pakiecików oczywiście po niższych cenach ... Życzę sukcesów na tej inwestycji ...
Dnia 2012-02-09 o godz. 15:58 ~finca napisał(a):
> Szkoda, że nie zobaczyłem Twojego pakietu. Na te 25000
> akcji 9500 jest moje. Sprzedam je po kilkanaście złotych.
> Mogę poczekać.
prędzej 6 w totka trafisz niż ktoś to od ciebie kupi po kilkanaście PLNów
nie ma chętnych na straty i nie wiem co w tym dziwnego , nawet spekulować ryszardowi trochę się odechciało ,
Rysiu jeśli piszesz że wystawiłeś jak pisałeś i to pół pakietu to jesteś drobnicowiec. Ja liczę że jednak kurs spadnie poniżej 70 groni i chętnie wezmę wtedy twoją resztę. Jesteś drobny spekulant cieszący się tysiącem zarobku. A mnie nie interesuje cena jutro czy za miesiąc lecz za dwa lata. Są spółki do spekulowania i inwestowania. Ja wybieram te drugi i interesuje mnie cena za dwa lata , jaka - jutro w karnecie zobaczysz. Tysiąc to ja dziś wydałem w knajpie.
Dobrze piszesz , moje zaagażowanie w ta spółkę dopiero się zaczyna a nie kończy . Sprzedajac moja połowę kierowałem się dwoma czynnkikami . po pierwsze chciałem trochę rozruszać tą firmę , obudzic śpiochów liczących że im spadnie manna z nieba . po drugie i najwazniejsze to analiza tachniczna . Kurs przy cenie 1żł był poza wstęgą wyk dzien.i tyg. i to zaważyło że i tak znalazlby się sprzedawca . Jeszcze raz mówię że gdy cena spadnie poniżej 70 , a własciwie już 72 gr to ta spółka już mnie nie będzie interesowała . Notowania tej firmy ukaładają sie wprost wzorcowo do przyszłych wzrostów