Jakiś czas temu Polsat zawarł umowę współpracy z PRN na identycznych zasadach jak teraz C2A z TVN, i zaraz przejął połowę udziałów w PRN. Pewnie będzie tak samo. Wtedy giełda będzie im do niczego niepotrzebna. Jak będą chcieli zdjąć firmę z giełdy to nas wykupią przymusowo i milionerami nie będziemy. Co o tym sądzicie?
FF na C2A to około3% więc przez giełde trudno będzie przejmować
Właściciel C2A też chyba nie sprzeda teraz złotego jabłka, rozbuja na MAX i może sprzeda , ale teraz C2A skazana na wzrosty. Tak mi się wydaje
w wywiadzie ostatnim zarząd podał że spóka przejdzie na główny parkiet i nie planuje emisji nowych akcji dla TVN -u włożenie 20 mln w taka spółkę to mały pikuś dodać należy że najwieksze światowe koncerny negocjuja zakup akcji TVN - dlatego nowa sieć dla Call2action to zwiekszenie sieci sprzedaży i ogromne zyski pozdr.
Nie o to chodzi. Oczywiście taka współpraca to hit. I cena pewnie pójdzie wysoko. Jednak nigdzie nie znalazłem wypowiedzi, że C2A nie sprzeda/wydrukuje akcji dla TVN. O wejściu na rynek główny mówi każda spółka i to do niczego nie zobowiązuje. Zauważcie, że umowa z TVN to gigantyczna wartość dodana do spółki. Dziwne by było, gdyby TVN tego nie widział i nie wykorzystał. Prezes skupił wszystkie akcje c2a z rynku i może sprzedać pół spółki albo całą. Jeśli pół i spółka zostanie na giełdzie, to OK, TVN dobrze zapłaci.
Poza tym wejście na Główny nie będzie możliwe bez płynności. Żeby była, to prezes musi albo sprzedać część swoich akcji na rynku, albo wydrukować nowe.
Żeby było jasne: ja już jestem zapakowany pod korek i to od dawna, ale rozważam, co może się dalej dziać.
Najbardziej prawdopodobny wydaje mi się wariant mieszany: prezes sprzedaje mniejszościowy pakiet TVN, spółka szybuje do góry, wtedy emisja dla uzyskania płynności i wejście na Główny.
Tak by było najlepiej.
nowa emisja przy 10 zł na -rynku jest duzo ludzi mądrych gdyby mieli wycofać z GPW to rzucają się na akcjie szybko kurs wędruje na 10 zł i tyle musza płacić przy wykupie pozdr.
Prezes czyta wasze wypowiedzi i już wam wszystko wyjaśnił żebyście mogli spać spokojnie z pełną pieniędzy sakiewką i cieszyli się posiadanie kury która znosi złote jaja w 2012 r pozdr.
"Właścicielem kanałów jest Call2Action, zdecydowaliśmy się natomiast na outsourcing procesu tworzenia kontentu" - powiedział dziennikarzom prezes C2A Szymon Pikuła. Dodał, że w na najbliższym czasie spółka podpisze nową umowę z kolejnym klientem, którym ma być jedna z największych sieci detalicznych w kraju. Pikuła podtrzymał też plany, zgodnie z którymi spółka w ciągu dwóch lat ma przejść z NewConnect na rynek główny GPW. "Na razie nie planujemy jednak zwracać się do rynku o środki. Choć planujemy bardzo duże inwestycje, to ich finansowanie mamy zagwarantowane" - zaznaczył prezes.
Źródło: ISB