póki co nie widać ,żeby trend na tej spółce się odwrócił - prawie od debiutu spadkowy.
poza tym zero obrotów ( ludzie z zarządu dla utrzymania płynności sprzedają po jednej akcji - patrz ostatni komunikat )
Moim zdaniem nie. Akcje ten firmy wzrastają tylko w momencie wygrania jakiegoś przetargu dla administracji publicznej. A w portfelu projektów, te inwestycje są niszowe.
najlepszy przykład na zasadę , żeby nie grać przeciwko trendowi - niby dobra spółka , niby dobra cena a końca spadków nie widać !!! co ma się wydarzyć ,żeby trend się odwrócił ??? ja cena dojedzie do wartości dywidendy to może ktoś zauważy !!! generalnie szorujemy po dnie - bijemy rekordy na minimach prawie co sesja> jedyna nadzieja w zasadzie - kupuj kiedy wszyscy sprzedają - sprzedawaj kiedy wszyscy kupują. tutaj chętnych na zakupy nie ma ale granica ceny minimalnej chyba blisko ( dywidenda na poziomie 5 % - wartość księgowa ponad dwukrotnie wyższa ) . będą wzrosty !!!!
Wlasnie powtornie kupilem znowu akcje ivmx. Wycena bardzo niska ale mam nadzieje ze w koncu jakis koncern przejmie ten grajdolek i bedzie wezwanie po cenie znacznie odbiegajacej in plus od dzisiejszego kursu.
pewnie jest takich przykładów wiele - ale ja pamiętam jak amica szorowała kiedyś wartość giełgowa 0,2 aż nie pojawił się chętny na kupno i wybicie było ostre :) a jak nie to w 20 lat spłaci się w dywidendach :))
ale jazda - koniec dnia na giełdzie - zero zleceń kupna no i zero zleceń sprzedaży :)))
można było kurs podbić jedną sztuką o kilkaset procent - jak widać w historii raportów to i ludzie z zarządu bawili się kiedyś handlowaniem na sztuki :)))