Nie ma czym grabic, tylko debil by sypal tymi akcjami na tym poziomie, sypanie bedzie pow ceny emisyjnej czy do 12pln sasiedzie karsyka mozesz spac spokojnie ;)
Wydaje mi sie że ktoś bada rynek naszych akcji, ile jest na S. Wczoraj na fixie i dzisiaj przed otwarciem były wystawione akcje do zakupu z 10% wzrostem.
Może ktoś wie w jakim celu to się robi ?
Interpretacja dużych ofert na fixingu nie jest łatwa i może być różna w zależności od obecnego kierunku kursu i oczekiwanego kierunku.
Oferta może być wystawiona przez potencjalnego kupującego, sprzedającego lub inwestora, który nie chce zwiększyć stanu posiadania, a chce wpłynąć na kurs poprzez wykreowanie sztucznego popytu.
W przypadku sprzedającego jak i inwestora pasywnego chodzi o wzbudzenie zainteresowania innych graczy monitorujących akcje rosnące.
Sprzedający jak i kupujący mogą sprawdzać czy na wyższym poziomie są ukryte zlecenia i określić bieżącą podaż akcji.
Pięknie objasnione. Naprawdę widać Darek że wielki z Ciebie cwaniak i wyjadacz giełdowy. :):):) A ja wam mówie że aby zebrać plony trzeba zasadzić ( kupić ) potem dbać czyli odchwaszczać i przegrabiać ( strzepać leszcza) a potem już można czekać na wysyp , oczywiście odpowiednio nawożąc zasadzoną plantację ( podac pare fajnych inf) pozdro.
No własnie chciałem przez to dać do zrozumienia, że piszesz bez sensu. No ale widać że nie tylko cwaniactwa koledze brakuje ale i cyferek w rubryce IQ:) Srka za złośliwości --taki juz jestem
arogancja powinna byc karalna a w polaczeniu ze zlosliwoscią, pychą i zarozumialstwem karą najwyzszą - obcięciem paluchów i dożywotnim zakazem dotykania klawiatury
Akurat temu panu co jest taki złośliwy to chyba powinienes podziękować. Ostrzegał że będzie zwalanie---zaprawdę powiadam Ci że jak karsyk z sasiadem będa chcieli wysypać to nie tylko paluchy Ci kurs upier......oli ale i małego , urwałby i jaja ale pewnie takowych nie masz
mimo ze jest cicho I spokojnie na spolce to spie spokojnie Bo nic I nikt nie przeszkadza w tym aby wartosc akcji rosla. Lepiej to miec i wiedziec ze spokojnie dadza zarobic. Jakie to info jest oczekiwane w poniedzialek?
Manipulacyjna polityka informacyjna pozwalająca na łatwe manipulowanie kursem spółki i dalej skupują (przetrzymują pozytywne informacje i skupują akcje)