Spółka weszła na poziom realnej wartości - wg ostatnich danych księgowych. 14 lutego dostaniemy (mam nadzieję) raport księgowy i jak mniemam, zacznie się ruch na spółce. Spodziewajmy się wystąpień RN przy tej okazji - może jakiś przełom? I kwartał to przecież upublicznienie spółki zależnej - kto wie czy nie na głównym indeksie ;) Mówię Wam koleżanki i koledzy - będzie gicior :D Zieleń nas czeka, wystarczy na wykres spojrzeć. Odbicie na horyzoncie ;) Pozdrawiam... jazgoczących również :D
cześ koleś .Allora! sytuacja A. dwa dni ktoś na ukrytym sprzedaje niewiem ile ma totolotek B (pewnie dużo? Niewiem zabardzo oco tu chodzi?) na fiksie są cuda sprawdż jutro rano (podbitka ściema i łykają leszcze zero sześć . WIĘC ? odkrrrrrrrrrrryłem karty a co zrobicie wasza sprawa ja postanowiłem prędziutko wycofać swuj skromny pakiecik 0.06 (bo może być taniej albo drożej? tego wam życze) życze wszystkim powodzenia .Napewno tu wruce .Lada dzień nara........
cześć - nie "cześ"
za bardzo - nie "zabardzo"
o co - nie "oco"
sprawdź - nie "sprawdż"
swÓJ - nie "swUj"!
wrÓcę - nie "wrUcę"!
koleś skoro już zabierasz głos na forum publicznym, (pomijając fakt, że nie sposób zrozumieć twoich wypocin), zrób to przynajmniej POPRAWNĄ POLSZCZYZNĄ !!!
Są spółki które nie prowadzą żadnej działalności i czasem odbijają na bazie spekulacji. Wygląda na to że gorzej być nie może no chyba że zamkną placówkę ale na to się chyba nie zanosi prawda??
Nic nie wiem o ryzyku zamknięcia placówki w wynajmowanych pomieszczeniach na ul. Schuberta, co więcej, w budowanym obiekcie w Gdyni przy ul. Morskiej widać kilka zapalonych żarówek na parterze (chociaż nabrałem wątpliwości, czy ten budynek jest własnością SRT, czy jedynie "nakładami" na cudzą nieruchomość w zamian za obietnicę lepszych warunków wynajmu, w każdym razie od etapu "stan surowy - zamknięty" nie widać, aby cokolwiek miało się dziać na piętrach, gdzie miałaby być prowadzona działalność, więc na otwarcie tam ośrodka rehabilitacyjnego w tym półroczu raczej nie ma co liczyć, pozostaje też otwarta kwestia braku zgody na użytkowanie z Zarządu Dróg i Zieleni, no ale to już szczegół). Najistotniejsze jest jednak to, że nie ma jakichkolwiek perspektyw na wybudowanie chociaż jednego ośrodka opieki, bo - jak wskazał sam Nalepa w jednym z ostatnich wywiadów - wybudowanie takiego ośrodka, bez kosztów gruntu, pochłania ok. 15.000.000 pln. Jedyną szansą na zdobycie takich pieniędzy, chociażby na jeden ośrodek, było realizowanie planu przedstawionego na zeszłorocznym wza. Dziś szans nie ma żadnych. Koniec. Kropka. Amen.
Ale oczywiście spekulacyjne odbicie, zupełnie oderwane od sytuacji fundamentalnej nie jest wykluczone, nawet obstawiam taki scenariusz, tylko to już nie inwestowanie, a hazard, przerzucanie się gorącym kartoflem, nic więcej. Drugi Amen.
15 milionów?? haha no to poleciał ;)) z tego co wcześniej mówili powyżej 3 milionów, z resztą realnie patrząc nie będą to duże domy więc wycena inwestycji na 3 miliony jest bardziej realna. Działki już mają
pojecia nie masz o kosztach budowy ,3 miliony to dzis 400 m2 ,dobrze wyposazony dom kosztuje-budowa ,przylacza ,drogi wewnetrzene.
Sam podobny posiadam ,troche mniejszy ,i konczac w 2010 zaplacilem lacznie z wyposazeniem 1980 000 zl.
Oszczedzic na matrialach i ludizach sie za bardzo nie da jesli wszystkojest na fakture ( a SRT musi brac papierki),jesli wiesz o czym pisze.;)
No to dałeś tyle ile Serenity za placówkę rehabilitacyjną 600m cytując Byline który powiedział w tv że koszt placówki to trochę powyżej 2 milionów;))) ze sprzętem;))))
Nie wiem, o jakiej placówce mówił Bylina, lecz ta na ul. Schuberta mieści się w wynajmowanych pomieszczeniach (jak na razie to jedyna placówka SRT, więc może chodziło o budowaną przy ul. Morskiej, ale ta jest dopiero w budowie, a za 600 tyś. w tej okolicy to można co najwyżej kupić działkę pod taki obiekt). Na marginesie, w budynku przy ul. Morskiej, na parterze wciąż funkcjonuje salon samochodowy (chyba Skody), więc wątpię, aby nieruchomość była własnością SRT, zresztą nie ma o niej mowy w żadnym dokumencie (ani dok. informacyjnym, ani żadnym raporcie)
Zresztą jak pamiętasz Serenity nieruchomości mała mieć kapitalizację od 15 do 20 milionów (według walnego) więc coś tu nie pasuję nawet według tego starego planu. Za takie pieniądze można przejąć kilka strych i istniejących domów opieki i takiego desperackiego ruchu bym się spodziewał w ostateczności ze strony Karkosika tym bardziej że ktoś te wszytkie akcje co wyleciały w rynek zebrał.
A zatem, jeżeli SRT miałaby wybudować ośrodki w Janikowie, Straszynie i Rawie, to musiałaby pozyskać co najmniej 36.000.000 pln. Skąd? (może z Lotto, wczoraj w Gdyni ktoś wygrał 34 mln ;)
Z samego artykułu też płyną nieciekawe wnioski: konkurencja rośnie w siłę, a SRT stoi w miejscu (czy raczej nie stoi, lecz leży, jak na trupa przystało), są też kłamstwa, np. co do pozostawania Allinazu w akcjonariacie, podczas gdy pewne jest Allianz wywalił swoje akcje 26 sierpnia, wątpliwe też, aby Mirosław nadal posiadał swoje 4,8% (co wg dzisiejszej wyceny byłoby warte niewiele ponad milion pln).
Co wywiad to inaczej, najlepsze jest "już stawiają 3 domy;))) nawet jeżeli serenity nieruchomości się pojawi to 1 dom to max na co ich będzie stać więc nie rozumiem dlaczego po walnym uważałeś że to wypali?/ Projekt Mci na pewno będzie konkretny i wiarygodny.
Miał wejść Roman, włożyć kasę w Nieruchomości, za co miał dostać prawie za darmo akcje SRT. Romana nie ma, kasy w Nieruchomościach nie ma, akcje SRT poszły prawie za darmo na słupa. Ot cała historia.
W takim razie ci co skupowali akcje od 20 do 29gr jak i ci od 10 do 19 wywalili kasę w błoto. Nalepa i Bylina są skończeni a Karkosik i jego mLive oraz firma słup na Cyprze już nic z tego interesu nie odzyskają. Przeżyłem już kilka bankructw spółek np Ingroup i tam upłynnianie akcji w rynek wyglądał zupełnie inaczej
Byłem w tą spółkę dość mocno zaangażowany, badałem sytuację u źródła i po prostu wiem. Nie musisz mi wierzyć. Ale zastanów się, czy gdyby cena była chociaż zbliżona do aktualnego poziomu, to czy pozostawałaby nieujawniona?
Dnia 2012-02-10 o godz. 15:32 mario2764 napisał(a):
> Byłem w tą spółkę dość mocno zaangażowany, badałem sytuację
> u źródła i po prostu wiem. Nie musisz mi wierzyć. Ale
> zastanów się, czy gdyby cena była chociaż zbliżona do
> aktualnego poziomu, to czy pozostawałaby nieujawniona?
pytanie na inteligencję w takim razie, skoro wg ciebie cena jest śmieszna to dlaczego prezes sprzedał spółkę tak tanio?bał się czegoś?zastraszyli go?może na tyle wycenił jej wartość
?wg mnie nabroił w spółce, druga strona się zorientowała że coś tu nie gra i za karę sprzedał im tanio?
która wersja jest wiarygodna?
wg mnie ostatnia.
Dnia 2012-02-10 o godz. 16:14 mario2764 napisał(a):
> I taką też wersję słyszałem od ludzi, którzy znali tą
> sytuację, ale czy tak rzeczywiście było, tego nie wiem.
widzę dyplomatyczną odpowiedź z twojej strony, ktoś coś słyszał , nie wiadomo kto i co i od kogo.często tak piszesz jak widzę. jednocześnie tam gdzie chodzi o samą spółkę to wpisujesz szczegóły i konkrety tak jak byś wiedział bardzo dużo.
znalazłem za to wpis kogoś kto ciebie pytał czy byłeś na walnym w czerwcu 2011 i napisałeś ze byłeś prawda?
Ciekawe dlaczego nie wzywają na walne skoro tyle złego się wydarzyło spółce i większość akcjonariatu się zmieniła?? Wtedy Mario miałbyś odpowiedź jaka jest strategia nowych ale puki co to wygląda na zmowę jednych i drugich
Ja się domyślam, jaka będzie strategia nowych: stawiam na zmianę profilu działalności spółki na "ultranowoczesną", "unikalną", "superperspektywiczną" i temu podobne bzdety... ale ja w żadne plany tej ekipy już absolutnie nie wierzę. Tak, jak to ktoś tu napisał: it's only smoke and mirrors.
jakiś gość na parkiecie napisał do kiedy powinno być zwołane walne.
za to ja sprawdziłem kto był na walnym w czerwcu 2011 i była jakaś jedna nieznana osoba , jakiś prawnik, nie wiem czy mario jest prawnikiem?wtedy by to się zgadzało w innym razie nie zgadza się.co o tym sądzić?
Jeżeli rzeczywiście znasz wszystkie osoby obecne na walnym poza mną, to możesz to sobie sam poukładać, tylko nie za bardzo wiem po co? :) Może zapytaj toma, on lubi takie pytania ;)
EOT
ja tylko dedukuję, kto był na walnym a kto nie, jeśli ty jesteś tym prawnikiem to znaczy że byłeś na walnym a jak nie to nie, i taka to jest krótka dedukcja prawda?nad czym tu debatować.