• PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~grenouille [78.235.88.*]
    Nowe technologie
    Procad: silne wybicie z konsolidacji
    02-02-2012

Byki podjęły próbę wybicia z ponad 3 miesięcznej konsolidacji

Od października ubiegłego roku kurs poruszał się horyzontalnie. Górnym ograniczeniem konsolidacji była cena 1,4 zł, a na dole spadki blokowało wsparcie 1,25 zł. Równowagę sił na rynku potwierdzał również wskaźnik ruchu kierunkowego: opadający ADX oraz poruszające się blisko siebie linie DI. Dotychczasowe próby wybicia z konsolidacji kończyły się niepowodzeniem. Dzisiejsza wyróżnia się jednak na tle poprzednich.

Sesyjne maksimum wynosi obecnie 1,55 zł. Jest to najwyższy poziom ceny od października 2011 r. Wolumen obrotu przekracza już 50 tys. pokazując silne zaangażowanie inwestorów. Jeśli byki wykorzystają pozytywny sygnał techniczny, dzisiejsze wybicie może być początkiem krótkoterminowego ruchu w górę. Ewentualne spadki powinny być powstrzymywane przez dolną granicę konsolidacji 1,25 zł oraz niżej, przez sierpniowy dołek 1,13 zł.

O godzinie 13 za akcję Procadu płacono 1,49 zł.

parkiet.com
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~JurekQ [178.37.14.*]
    Haha
    śmieszna ta analiza...
    Równie dobrze może być tak...

Zbychu sprzedał akcje KGHM i szukał kolejnej inwestycji znalazł Procad i stwierdził, że nawet jak zrobi kurs +15% to i tak zarobi 50-80%....

Krzychu szukał takiego impulsu i też się przyłączył..... No i krzychu ze zbychem zrobili kurs ile to +30%....
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~nowynaprocad [91.212.223.*]
    "że nawet jak zrobi kurs +15% to i tak zarobi 50-80%.." - jak ja się uczyłem matematyki i ekonomii to wychodziło inaczej że jak zrobi kurs +15% to zarobi 15% minus prowizja...

... błąd.
    Jak zrobi w jeden dzień +15% znaczy, że kupił w okolicach +15%, jeżeli następnego dnia będzie drobina sprzedawała to kurs wróci do trendu głównego i straci dajmy na to 10%.

Właśnie dziś masz korektę.

Chyba miałem rację, że to jakieś dymanko jest i teraz może spadać. Na parkiecie zielono, a PRD leci, łbem o krawężnik. Niby nic, a jednak dość duży spadek na dużych obrotach.

Krzysiu z Jarkiem mogą wymieniać się papierkiem i zrobić tutaj jesień średniowiecza.
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~franek [145.237.113.*]
    Dzisiaj i pewnie jutro czas na 'otrzepanie" zniecierpliwionych leszczy, a potem ...:))
    A potem albo będzie zero z przodu, albo dwa :) Dla mnie 50%/50%. Bo 3 ostatnie raporty, które były dobre robią taką zwałkę... Cóż ehmm...

Nie będę się powtarzał, trzeba by być głąbem by nie zauważyć kwadratowej krzywej rosnących dochodów Desartu.... W Q4 logiczne jest więc co będzie i nie trzeba być tu ekspertem.

Tak sie składa, że działam w branży CAD, więc troszku wiem co mówię. Baa może kiedyś będę pracował w Desart, ale nie chce mi się odwalać nudnych projektów.
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~franek [145.237.113.*]
    a ja dopowiem tylko tyle: jak komuś pasi śmieszna cena w okolicach 1,50 osiągnięta po 2 dniach wzrostów (pół roku spadków)- to proszę bardzo: wyyywalać!!! Chętni na pewno się znajdą...:)
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~miś [83.24.96.*]
    dokładnie, dla mnie godna cena to stabilne okolice 3..
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~pierdziocha [46.186.92.*]
    http://stooq.pl/q/?s=odl

a sie mie wydaje, ze w lapy znajome, co procadem obracaly wziely i wpadly odlewnie. jak se pacze na wykres kilkumiesieczny to skojarzenie sie takie nasuwa

nara,
    p
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~inwestor [164.127.244.*]
    końcówka sesji bardzo ładna + 5 % ładnie ktoś podciąga spółeczkę
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~JurekQ [77.254.12.*]
    Ciekawe kto... bo nawet jeśli to ktoś z zarządu to dowiemy się za pół roku :P... a zawsze może skupować kuzyn, kuzynka i nawet tego się nie dowiemy.

Fakt, faktem idzie szybko, a co łatwo przyszło... Mam nadzieję, że ten ktoś nie będzie wywalał....

W sumie ktoś zwalił kurs przy 3,2->2,9, a potem do 2,3-2,5... potem to już szło do 1,2...
    Więc kupując po tych kursach ten ktoś ma więcej akcji i to może być jego realny zysk.
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~macieja [46.204.52.*]
    podobają mnie się te spokojne wzrosty
    bez żadnych szaleństw jak ostatnio
    może wreszcie pozostaniemy na wyższych poziomach na dłużej
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~leon [80.4.36.*]
    Witam.
    Cosik ruszyło ale czy na dłużej to nie wiadomo,być może ale czas pokaże.
    Powolutku dokupujemy ,uśredniamy etc...
    Wszystkie scenariusze możliwe ale raczej 3pln to do polowy roku nie zobaczymy
    grunt to konkretne informacje ze spółki a tutaj cicho - zarząd zapadł w sen zimowy ?
    Jakieś perspektywy mógłby prezes nakreślić na bieżący rok i zadania które chcą zrealizować itp.
    Pozdrawiam wytrwałych,niestety z zagranicy.
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~JurekQ [77.254.170.*]
    Mam dokładnie takie samo zdanie. Jak ktoś posypie tak samo jak ktoś kupuje... jak po drugiej stronie ktoś będzie sypał 100k, to będzie duży minus.

Ktoś nieźle skupuje, bo kurs nie rośnie tak lawinowo....

Fakt przydałoby się info ze spółki.... bo na razie jest brak informacji. Jednak pewna jest dywidenda. Warto mieć papierek właśnie pod nią, ale przynajmniej do niej. PRD już sporo zarobiło Q1-Q3, a wypłacali nawet wtedy kiedy była trudna sytuacja w spółce.
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~inwestor [164.126.70.*]
    Leon twardy jesteś pamiętam kilka miesięcy temu mówiłeś, że jak dostaniesz kaskę to dokupisz, Ty jesteś chyba w Norwegii jak dobrze pamiętam jak tam Ci się wiedzie? myslę, że za rokbędziemy mieli może ponad 4 - 5 zł za akcję jak będzie analogia 2012 do 1999 i górka np. w 2013 tak jak było w 2000 r. tylko pytanie co teraz będzie takim INTERNETEM.
    Pozdrawiam wszystkich wytrwałych i twardych co nie oddali po 1,2 czy 1,3 aby tylko nam na zdrowie wyszło.
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~franek [145.237.74.*]
    O co dzisiaj chodzi? Wywalają czy zbierają? Dziwne, że dobry papier jest tak ostatnio gnojony... Ledwo co odbił się od dna i znowu zwała:(( Echh, szkoda słów- na grubasa nic my mali nie poradzimy...
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~macieja [178.180.26.*]
    no i po twardych rączkach
    ktoś pięknie powraca do normalności na tym walorku
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~macieja [178.180.26.*]
    ale obrocik to dziś mamy piękny
    myślę że jednak ruszymy na północ
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~leon [80.4.36.*]
    Witam.
    co z tego że spadło jak obroty wyglądają zachęcająco,widać że ktoś jednak kupuje
    i w dłuższej perspektywie kierunek północ...
    Dla postraszenia leszczyków zrobili zjazd ,kto narobił w gacie bo powrót w okolice 1,25-1,35pln/szt nieżle wpływa na ludzi i taka kiszonka jak miała tu miejsce.
    Trzymać i się nie dawać,a przeskakiwać na inne spółki nie ma sensu .
    Pozdrawiam.
  • Re: PROCAD wpadl w TWARDE RECE... Autor: ~franek [46.113.52.*]
    Ad Leon- myślę że masz rację. Wyskakiwanie teraz z papiera na inne spółki nie ma żadnego sensu, tym bardziej że jak już pisałem wcześniej nasza ,,perła" odbiła chyba najmniej, więc potencjał jest. Dzisiejsze ooobroty na tym papierku to już nie żarty :) i z reguły jak popatrzymy w przeszłość - zawsze (prawie) zwiastowały odwrócenie trendu i ostry rajd w górę. Czyli czekamy dalej;)
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.