prawdopodobnie w dniu dzisiejszym skup został zakończony, czas na wzrost, wedlug mnie nastąpi w piątek, jutro zobaczymy, rzeczywiście 12,50 jest do osiągnięcia.
nie wiem jakim geniuszem trzeba byc by liczyc na odbicie w piatek w takich czasach?
Czy rynku nie obserwujesz?
Teraz beda raczej spadki do konca lutego,
a na koncu lutego drukuja bilion euro i mamy hosse na calego.
rozumiem, że naganiasz na spadki,
popatrz sobie dla przykładu MIDAS czy HAWE, dziś górka, czy dlatego że piątek.
To może w piatki nie warto pracować?
a co poniedziałki przynoszą, świeży pomysł na wtorek?
w środę do teatru, a w czwartek do kina i tydzień zleciał :-)
Dlatego że jest niepewna sytuacja na rynku. Między piątkiem a poniedziałkiem są dwa dni podczas których siedzisz i nic zrobić nie możesz, a wiele się zdarzyć może. W obecnej sytuacji bardziej prawdopodobne jest, że przez weekend nastroje się pogorszą niż przeciwnie.
Taka moja opinia najwyżej nie zarobię,a przynajmniej nie stracę.
bardzo dobrze to rozumiem, ten temat dotyczy każdego weekendu, dłuższych przezrw jak i każdej nocy. Z tego wniosek o rano kupić i do końca sesji sprzedać. Przecież to takie proste, wszyscy o tym wiedza, a tylko nieliczni mają wyższe słupki na koncie, więc najlepiej należeć do grona tych nielicznych.
Pozdrawiam
Tak tylko że w davos przebąkiwali, że w związku z poprawą koniunktury wydrukują może 50% albo i 20% tego co zapowiadali, zatem myślisz że bankom i grubym rybom opłaca się by przed drukowaniem były wysokie wzrosty czy lepiej pokazać że nie jest tak doskonale i dostać więcej ?
pewnie, że wszystko jest ważne, ale w przypadku akcji jak widać na obrazku, globalne wydarzenia mają się nie tak barzdo na same wzrosty czy nawet spadki.
Spotanie w poniedziałek, przy kursie?
końcówka niby nisko 9,96, ktoś chciał bardzo dokupić, średnia jest 10,05,
natomiast trend jest nadal wzrostowy, szeroki również dlatego początek tygodnia, po balach, winien być optymistyczny, a na ile to w poniedziałek zobaczymy.
Kurs na 12,50 :-)
Pozdrawiam
Japonia ostatnio gra trzecie skrzypce. Zobacz jak skońcyły Chiny - tylko +0,2.
Ja też jestem za wzrostami chociaż jestem "out of paper".
DJ w końcu poprawił wynik prawie sprzed roku. NQ już dawno to zrobił. Tylko SP jest poniżej.
Sporo spółek jest technicznie wykupiona. Tylko spory napływ gotówki lub dobre informacje ze spółek mogą podciągnąć kurs.
Ja jednak obstawiam południe w najbliższym czasie.
Dnia 2012-02-06 o godz. 07:34 ~JL napisał(a):
> Japonia ostatnio gra trzecie skrzypce. Zobacz jak skońcyły
> Chiny - tylko +0,2.
Ja też jestem za wzrostami chociaż
> jestem "out of paper".
DJ w końcu
> poprawił wynik prawie sprzed roku. NQ już dawno to zrobił.
> Tylko SP jest poniżej.
Sporo spółek jest technicznie
> wykupiona. Tylko spory napływ gotówki lub dobre informacje
> ze spółek mogą podciągnąć kurs.
Ja jednak obstawiam
> południe w najbliższym czasie.
Teraz widzisz łajzce, ten kilku sesyjny wzrost był jedynie możliwością by tłuste misie sobie sprzedały po dobrej cenie, ja bym zrobił to na ich miejscu wcześniej bo EBC nie jest taki głupi i też sobie zdaje sprawę, że banki, fundusze i inni żydzi będą próbowały go zmusić do jak największej hojności.
niemniej pomylilismy się razem, kurs spadł poniżej 9,85 i 9,88.
Dzisiaj zanotowano już 9,40, a według mnie będzie jeszcze taniej.
Chyba wstrzymam się do poniedziałku.
Pozdrawiam.