• Do poczytania. Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    MNIEJ GAZU - DROŻSZE NAWOZY

Autor: farmer.pl, Małgorzata Tyszka 01-02-2012 10:22
    - Ograniczenie dostaw gazu ziemnego może być dodatkowym powodem do zwiększenia cen nawozów azotowych – mówi portalowi farmer.pl Arkadiusz Zalewski z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej PIB.

Ceny nawozów będą nadal iść w górę. - Początek roku to okres kiedy nawozy mineralne tradycyjnie drożeją. Wpływa na to przede wszystkim zwiększony popyt wynikający z konieczności zakupu nawozów przez rolników przed sezonem wiosennym oraz wypłaty dopłat bezpośrednich na konta rolników - podkreśla Zalewski.
    Również fakt, że Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo, na wniosek Gaz-Systemu, wprowadziło ograniczenia w dostawach gazu do Zakładów Chemicznych Police oraz Zakładów Azotowych Puławy również wpłynie na ceny. Dodatkowo bowiem ZCh Police podało, że w związku z tymi ograniczeniami wielkość produkcji amoniaku zmniejszy się na dwóch liniach produkcyjnych łącznie o 35 proc., bez konieczności wyłączania instalacji. Jak podaje firma wprowadzone ograniczenie spowoduje także zmniejszenie sprzedaży amoniaku dla odbiorców zewnętrznych
  • Re: Do poczytania. Autor: ~on [178.42.186.*]
    http://pulsinwestora.pb.pl/2552124,82778,spolki-polecane-przez-brokerow-na-2012-br
  • Re: Do poczytania. Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    Jak wcześniej pisałam zapowiada się bardzo obiecująco na Policach.
  • Re: Do poczytania. Autor: ~Pomocnik [212.180.192.*]
    Mimo wszystko racjonalnych inwestorów powinno cieszyć, to że ulica nie daje rady nadmuchać tutaj sztucznej atmosfery w postaci zapędów do zakupów czy do nagłej odsprzedaży. Wszystko spokojnie odbywa się zgodnie z wynikami finansowymi, których domniemanie co najwyżej modyfikuje lekko kurs zaraz przed publikacjami. Lubię takie przewidywalne inwestycje.
  • Re: Do poczytania. Autor: ~ja [109.243.231.*]
    Kurs tez w porządku, nie ma gwałtownej reakcji na to co się dzieje, stoi w miejscu, to pokazuje siłę tej spółki. a oprócz tego widać też że to co forsuje od dawna Jałosiński ma sens, nie czeka na to, że rząd przymyśli co się dzieje prawie co roku z gazem, tylko sam szuka alternatyw, myślę, że w przyszłości jesli wszytkie te umowy dojdą do skutku to Police nie beda musiały przejmować widzi mi się PGNiG
  • Re: Do poczytania. Autor: ~marysia [78.10.129.*]
    Co Wy bredzicie?Stabilny kurs.S półka z perspektywami.Chcecie zaklinać rzeczywistość?
    Nie ma gazu .Będą zamykać linię produkcyjną.
[x]
POLICE 0,29% 6,92 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.