niestety takie są fakty
motywacja ? nie bardzo rozumiem pytanie
piszemy na forum , na forum prowadzi się dyskusję , dyskutujemy i komentujemy wpisy
pytając o motywacje masz na myśli dlaczego mam dystans do tej spółki , dlaczego nie wierzę w propagandę twoją czy kogoś innego ? dlaczego śmiem pisać :) ?
mam odmienne zdanie , nie zgadzam się z tym co napisałeś - taki jest powód
to jest dyskusja , nie mająca wpływu na wartość akcji
myślisz że jak napiszesz że warto kupować lub nie sprzedawać to jakiegoś tam np Sławka czy mnie zmotywujesz do jakiś ruchów ? traktujesz ten wpis jako rekomendację ?
dla mnie twój wpis to rodzaj ironii , czarnego humoru i tak to odebrałem
mam nadzieję ze zaspokoiłem twoją ciekawość
pozdrawiam
hehe dobry jesteś , napisałem ci wyraźnie dlaczego
spodziewałem się odpowiesz dlaczego piszesz takie kawały , żarty sobie robisz czy poważnie ? jak poważnie to napisałeś to ciekaw jestem dlaczego ?
w mojej ocenie nic na to nie wskazuje że to dobra inwestycja za mała kasę , bo jak na razie to jesteś w plecy , spółeczka weszła za unijna kasę , ciągnie dalej temat mieląc kolejna dotację w kompletnie ciemny zaułek, wcale nie jest i daleko jej do lidera w branży , poprzednie inwestycje były kompletnie nietrafione , pracownicy wydaje mi się słabi i przeciętni , nowe kontrakty zawierane są z wujkiem , bo prezes najprawdopodobniej już dawno stracił zaufanie i też do czasu bo za chwilę pewnie trzeba będzie się wywiązać z kontraktów itd itd
czekam na wyjaśnienie twojego wpisu , chyba stać cię na to ?
gwarantujesz to co piszesz , ręczysz głową że to dobra inwestycja ,czy chcesz wyskoczyć z tematu wpychając jakiegoś pazernego naiwniaka na minę ?
spółki które wchodzą na NC za własne środki , faktycznie chcą pozyskać środki na rozwój , faktycznie maja stabilną pozycje na rynku , chcą się rozwinąć , mają plan rozwoju , faktycznie maja płynność finansową i zasoby ludzkie do zrealizowania planu
xsystem w mojej ocenie nie ma niczego z tego co wymieniłem
Tusky zdradź nam dlaczego własnie Xsystem padł ofiarą Twojej oceny przecież na NC jest tyle badziewnych spółek.Dlaczego?
Czy jesteś pracownikiem firmy , a może chciałeś być?
Czy masz akcje, a może miałeś?
Która ze spółek z NC padła jeszcze ofiarą Twojej oceny, a która jest dobra rozwojowa i na niej będzie można zarobić. Doradź! pozdr.
pracownikiem :) dobre ,heheh
ta spółka nie jest ofiarą mojej oceny , tylko wyrażam moja opinię na temat faktów
wiesz ja nie kradnę i nie chcę być okradziony dlatego sprawdzam przed zakupem , nie kupuję bez dogłębnej analizy , weryfikacji tych piękności wchodzących na NC
wszyscy są piękni i chcą się rozwijać a w realu 90 % to trupy
sprawdzaj sobie , nie czytaj naiwnie raportów to będziesz mógł prowadzić dyskusję
dla mnie nie ma problemu przypalić klienta , czy kontrahenta , sprawdzić ogłoszenia o pracę , czy konkurencję itd to jest praca którą należy wykonać
doradzić ci heheheh też niezłe ,
a co ty tu robisz ?
co ja tu robie, a przeglądam sobie forum interesujacej mnie spółki i w przeciwieństwie do ciebie widze tu wielki potencjał do wzrostu kursu X-a.
wiesz na co sie zdaja dogłebne analizy jakie robisz przed zakupem? powinienes wiedzieć z doswiadczenia
cena akcji a fundamenty wcale nie muszą iść w parze
X-m. może być spółką spekulacyjną (mała ilość akcji w obrocie) jak i dobrą inwestycją długoterminową
jedna z nielicznych spółek nc która zarabia (14 lutego wyniki)
nie odpowiedziałeś czy masz akcje, ale możliwe , że masz.......... tylko mało
radze lepiej bierz z prawej bo sie nie doczekasz
spekulacyjna zgadza się , czy zarabia ? robi obrót , wiadomo z czego
obniżenie kursu EUR to dobra wiadomość - handel ale już w kontraktach serwisowych zła , przychód się zmniejsza . jeszcze maja trochę czasu na maskę
najwytrwalsi gracze piszą o cierpliwości ,a nawet inwestycji długoterminowej i chyba już maja dosyć
kiedy puszczą?, z mniejsza stratą ,prawie na zero czy będą czekać na plus ?
jedno jest pewne będzie ciekawie ;)
ja przełomu spodziewam się trochę później
Nie znasz sie na analizie technicznej i nie umiesz nic . Tak więc nie pieprz mi andronów że ta firma jest do niczego . Moim zdaniem jest na piec minut przed wybiciem do góry , Indeks NC wygenerował właśnie sygnał kupna i po kolei spółki będa wzrastać . Nie jestes właściwa osoba do dyskusji na temat taj firmy , więc zamilcz >
heheh prawda boli , to ty nie masz nawet elementarnej wiedzy na temat tej spółki , do tego jeszcze nie znasz tej branży , nawet nie wiesz co tam się dzieje z czego "żyją " itd
widzę że kolega obstawił i zakręcił ruletką
od 5 miesięcy jest 5 minut przed wybiciem , nie bądź ostatnim cierpliwym jak chcesz mieć jeszcze o czym pisać ,
zamilcz ? trochę ci się lejce zaczynają mylić chyba ?
Laik zawsze bedzie Laikiem ,Na Nova Invest słyszałem takie same teksty , nieczałe 2 miesiace i moge sobie kupic suzuki vitarę nową , ale tak już jest że durni ci u nas dostatek .