nie wydaje mi sie, zeby mialo byc jakiekolwiek podbicie, kto wychyli sie przed szereg jak tam tlumy uciekajace z tonacego statku lapia sie kazdej rozsadnej oferty kupna?
dlugie tygodnie spadkow czekaja ta spolke, obstawiam okolice 10gr gdzie sie to zatrzyma, po drodze moga byc przystanki, ale tylko tymczasowe.
Jednak mieliscie racje-"jada z koksem rowniutenko".Normalnie bez pardonu wywalaja co maja.To jest wlasnie NC.Patrze z boku i przecieram oczy-mialem ochote wejsc wczoraj ale dzieki Bogu tego nie zrobilem z tego co tu sie dzieje to moze byc i nawet 0,05gr
moze nie cala gielda, ale wywalone w kosmos pierwotne wyceny spolek wchodzacych na nia, tu trzeba by zmienic prawo, bo spolki wykorzystuja coraz to bardziej wyrafinowane metody aby podniesc swoje wyceny i wyciagnac z rynku jak najwiecej kapitalu.
dopoki to sie nie zmieni, nie zainwestuje zlotowki w zaden debiut na NC, wiekszosc podmiotow jak ktos zauwazyl spada ok 90% swej pierwotnej wyceny.
Do tego dochodzi podzial na rownych i rowniejszych, emisje dla wybranych po nominale a dla drobnych po 10 razy tyle.
przypominam, nominal tutaj to cale 10gr i ani grosza wiecej za ta spolke bym nie dal, co wiecej, po nominale tez bym jej nie wzial, bo to zadna promocja w czasie ogolnych przecen
Ja czekam i jeszcze łyknę coś po 8gr w swoim czasie, nie piszę żeby kogokolwiek przekonywać czy naganiać, po prostu będę content jak tego posta odświeże znów za kilka miesięcy :) Nie pierwszy nie ostatni raz jak mnie od naganiaczy na spadki wyzywali, nie pierwszy nie ostatni raz jak później jednak zwracali honor.
wszystko ok, nie mówię, że nie spadnie, ale baton na 16gr stał od spadku kursu poniżej 20-21 groszy - nikt nie sypał, chociaż mógł (mam na myśli grubszych akcjonariuszy); nikt z drobnych też raczej nie czekał na większe spadki ze 100tys akcji (można było oddać po 18-19-20); dzisiaj była okazja do zebrania większej ilości akcji i tak też się stało ... ja tu widzę cierpliwe zbieranie i tyle.. a to, gdzie się odbijemy czas pokaże ...
Jeszcze nie teraz ! Muszę jeszcze troche akcji dobrać ! Lubię okrągłe sumki jak 100 tys papieru. Jeszcze trochę ...... Jeszcze spadnie ! Nie dlatego, że spółka jest zła. Niestety czas nie sprzyjają wzrostom i tu przez najblizsze miesiące się nie poprawi. Zresztą na innych spółkach będzie to samo. Wiekszość akcji innych spółek pozbyłem się. Wiekszość kapitału mam w: 4studio oraz w PSW (Tam będzie dywidenda 15 groszy, co przy kursie 65 gr daje niezły zysk 23%- pokażcie mi spółke, która daje taką nagrode !)