Witam czy PP pojawią się na rachunku po dzisiejszej sesji?Przez ile dni będą notowane, wie ktoś może?
Jeszcze jedno, czy na akcje trzeba się zapisywać tylko "papierowo" nie ma możliwości online?
Pzdr
Właśnie jestem po rozmowie z doradcą BZWBK .Pytałem czy będzie można składać zapisy online.
Powiedział mi że jest jakaś nie ścisłość pomiędzy informacjami z uchwały a tymi danymi do KPW odnośnie parytetu,ponoć spółka ma dzisiaj to wyprostować...
dokladnie, bo na BOS twierdza,ze na 1pp przysluguje 2 akcje, a w uchwale jest ze na 1 pp 1 akcja, oczywiscie dla posiadajacych prawa poboru z tytulu posiadanych akcji.
A pp niemozna sprzedac, niema informacji o notowaniach pp, wiec albo korzystac i kupowac akcje za 10gr. albo przepadaja.
Witam, niestety ale pp nie będą notowane, więc albo podłączamy się pod emisje za 10 gr albo jesteśmy w plecy...to wiadomość z DMWBK.
Rozumie więc że na akcje dodatkowe, można się śmiało zapisywać bo pewnie nie wszyscy wejdą w NE.
Dzień Dobry akcjonariusze Proxyad
moze mi ktoś wyjaśnić pare spraw:
Otóż. Mam 3500 tyś praw poboru PXY (akcje opchnąłem po odcięciu). Mbank pokazuje ze moge zapisać się w zapisie podstawowym na 7028 akcji, jednocześnie ząda odemnie na zapis 702 PLN. I tu pytanie: Skoro mam 3500 PP wartych 350 pln to wg mnie powinienem moc złożyć zapis podstawowy na rzeczone 7028 akcji ale za 350 pln. Moze mnie ktoś oświecić:)
Pozdrawiam