Lalka nie trać wiary bo Dębica pójdzie do góry ostro niedługo, było by nie dobrze gdybyś na finiszu zrezygnowałaś. Tu juz niema odwrotu tylko jeszcze troszkę cierpliwości.
Dopiero teraz mocno schodzą opony zimowe Dębicy.
IV kwartał nie był dla firmy łaskawy bo nie było zimy ale zysk za cały rok 2011r. będzie 100mil.zł + - 5mil. różnicy.
Niestety Rydzyk nas dużo kosztował. Zobaczymy co zrobi nowy Prezes PZU mówił ,ze juz nie będzie dążył do konfliktu z goodyearem.
Tu trzeba się spodziewać w krótkim okresie mocnej podbitki akcji Dębicy przez fundusze bo juz nie wiąże ich żadna umowa no i zadośćuczynienie za 3lata duszenia kursu należy się nam .Moze to nastąpić dopiero pod koniec kwartału.
Wig20 i średnie spółki tak jak Dębica mają szaleć ostro do gory pod koniec tego kwartału aż do lipca.
Ja przypomniałem sobie o tej spółce i ostatnio kupiłem mały pakiecik. Mam sentyment do Dębicy, bo wchodziłem w nią ze trzy razy w odstępie paru lat i zawsze w krótkim czasie ładnie zarabiałem. Do tego raz wziąłem niezłą dywidendę.
Liczę że tym razem nie będzie inaczej, tym bardziej że po takim długim okresie zakiszenia, ruch powinien być mocny.
Spółka stabilna, historycznie tania, no i dywidendowa, jak nie potrzebujesz na ten moment gotówki, to trzymaj do wybicia. Na pewno już bliżej niż dalej...
Inwestycje HVA - wysokomarżowe - inwest, pochłonęła ponad 120 mln $
Przejęcie produkcji z Amiens ( Francja )
Kurs euro 4.20 - 4.40
Korekta na surowcach rynek kauczuku zjazd z 6,40 na 3,10....spadek ponad -50 %
- przy takim otoczeniu ogólno - rynkowym - DĘBICA powinna zacząć pokazywać minimum 40 - 50 mln zysku kwartanie netto.
nawet jeżeli będzie to 30 mln/ kwartał, to i tak da P/E ok. 6.
Ile jest na GPW spółek które gwarantują taką stabilną rentowność, bez księgowych sztuczek i jednorazowych cyrków?
Dębica ma to do siebie że lubi długie i wyraziste trendy. Akurat jesteśmy w trendzie bocznym, ale jak się wybijemy rozpocznie się znowu jazda na trzycyfrowe poziomy.
wiesz coś więcej? Możesz rozwinąć swoją ironię?
Czy może jesteś gołodupcem który stracił cierpliwość, sprzedał swoje parę akcji i teraz zaklina żeby czasem nie urosło?
nie jestem aż tak zorientowany, czy potrafisz wytłumaczyć po co ktoś miałby wykładać 3,6 mln zł. aby zbijać kurs i nominalnie tracić?
Jaki jest tego cel, na spółce z poza WiG 20, na której nie ma kontraktów, nawet nie ma krótkiej sprzedaży?
Rozumiem że twoja teoria ma jakieś logiczne podstawy i umiesz to wytłumaczyć.
Oh nie mowisz konkretow
Nie masz nic do powiedzenia
Teraz nikt nie odda akcji to ksiegowe sztuczki i dezinformacja
Mowiles ze bedzie po 33 ci co cie posluchali stracili
Jestes tyle wart co twoje porady analu
Ruch na Dębicy widać,że jest bardzo wyraźny coś się dzieje.
Kluczowe tu będzie przebicie 65zł za akcje,jeśli ten opór przebijemy to droga stoi otworem do wzrostów i marsz kursu w górę na 90zł a później 120zł.
Brakuje juz w magazynach opn zimowych rozchodzą się ja świeże bułeczki I kwartał2012r. będzie rewelacyjny w zyskach jeśli jeszcze zima przetrzyma cały luty.
Raczej poniżej juz 30mil zł nie będziemy schodzić w zyskach kwartalnie w tym roku.
Wzrosty akcji Dębicy są hamowane przez fundusze bo jeszcze robią pomiędzy sobą przetasowania w akcjach ale to nie długo się skończy i droga będzie otwarta do dużych wzrostów to jest juz nieuniknione.
Zapowiada się bardzo duza podbitka akcji Dębicy do góry widac to po ruchach i aktywność funduszy.
Ważny opór 65zł przed końcem lutego bedzie juz pokonany a później to melodia
Jakie obroty taki akcjonariat.
Karmiony byleś przez lata Rydzykiem a teraz Ci się mażą obroty,żyłeś chwilą a oni Cię oskubali przez ten czas. Jak Ci ciężko to sobie wspomni o Rydzyku to Ci ulży i zapomnisz o obrotach.
Przez takich dupków to cierpi cześć społeczeństwa normalnego doczego Ty się nadajesz chyba jako sztuka tylko, zeby komuś nabić kieszenie więcej do niczego.
Bierze przykład z Rydzyka i zobacz jak on walczy o swoje chociaż dzieci niema, wszędzie jeździ i o swoje walczy i tak samo młodzież nasza o ACTA az miło na to patrzeć, ze nie jest głupia tak jak Ty.
Przyszłość z tego wynika po młodzieży jak się zachowała i nie dała się ogłupić ostatnio masonom, będzie w dobrych rękach. Przynajmniej jest nadzieja na przyszłość.
Pokolenie oszołomów musi odejść na bok i zniknąć z życia politycznego i zrobic miejsce dla ludzi normalnych i mądrych to obroty od razu o 100% się zwiększą
Oj, niepoprawny optymista jesteś…
Tu się jeszcze przez grube lata nic nie zmieni…! A myślisz, że te dzieciaki są nagle takie mądre, bo o ACTA jest szum? Kto ten szum wywołał? Te dzieciaki?!?
Zobacz jak i czego ich uczą w szkołach… Żal.
Czepiasz się Rydzyka? Gdyby nie on już byś w skarpetkach ganiał za furmanką z suchym chlebem z Niemiec!
Żyj dalej marzeniami o potędze... :)
Chyba nie potrafisz zrozumieć o czym tu pisałem,jeśli tak jest to się z Tobą zgadzam ,ze będą nasz jeszcze latami doić,tak jak dzikusów w Afryce Pół. aż ich Bush wziął głodem i dopiero wyszli na ulice i obalili dyktatorów. Tylko głodem drania można nauczyć rozumu bo psychologia na nic tu nie pomoże.
Młodzież to jest przyszłość i ja w mnich wierzę ,to jest początek buntu przeciw rządom masonom oni nie chcą co dzień bombardowania swego mózgu w TV Rydzykiem bo wiedzą ,żeby rano stać to trzeba jeść najpierw ,a Ty widocznie nie wiesz, ze trzeba jeść ,tylko łykasz Rydzyka a później masz pretensje ,ze jesteś okradany. To jest prawo rynku jak kupisz jego to masz puste kieszenie i odwrotnie ja nie kupisz to masz pełne kieszenie czy to jest takie trudne do zrozumienia.
Ucz się od młodzieży i Rydzyka jak trzeba zwyciężać a nie biadolić i narzekać.
Tak tak masoni ustąpili młodzież wygrała.Jednak nie wszyscy w tym kraju są oszołomami i można zwyciężać i tak w każdej dziedzinie.
Mozna przeciwstawić się też złodziejstwu i okradania firm, tylko trzeba mocno masonów przycisnąć co oni myślą ,ze jesteśmy durnie.
....tylko dokąd?. Zostawcie tą spółkę...tutaj nic się nie będzie działo...Ojciec Waldi niech zostanie... tutaj może marzyć... o masonach, rydzykach, krasnalach....
.Krzysztof Tokarski stanął na czele filaru inwestycyjnego PZU
Rady Nadzorcze TFI PZU SA oraz PZU Asset Management SA odwołały Krzysztofa Wantołę ze stanowiska prezesa zarządu.
Jego miejsce zajął Krzysztof Tokarski. Docelowo składy zarządów obu spółek zostaną ujednolicone. To kolejny krok w przygotowaniach do ekspansji filaru inwestycyjnego ubezpieczyciela.
Poza Krzysztofem Tokarskim, w skład zarządu obu spółek będą wchodzili: Łukasz Kwiecień, Tomasz Stadnik i Krzysztof Razik. - Decyzje te to kolejny element trwających już od wielu miesięcy prac porządkowania, reorganizacji i przygotowania ekspansji filaru inwestycyjnego Grupy PZU - tłumaczy Ryszard Trepczyński, CIO Grupy PZU i Członek Zarządu odpowiedzialny za inwestycyjną aktywność grupy.
Grupa PZU zarządza aktywami o łącznej wartości ok. 80 mld zł. - Naszą ambicją jest ekspansja inwestycyjna, ale proces ten musi być dobrze przygotowany. Chcemy wykorzystać olbrzymi potencjał inwestycyjny jakim dysponujemy - wyjaśnia Ryszard Trepczyński. - Jesteśmy w stanie dostarczyć rozwiązania, które nie są możliwe do zreplikowania przez konkurencję. Jako Grupa jesteśmy jednocześnie zarządzającym i inwestorem. W przeciwieństwie do innych, którzy żyją wyłącznie z pobieranych prowizji, my możemy zaoferować klientom fundusze, w których Grupa PZU lokuje swoje własne środki - dodaje Krzysztof Tokarski.
Słusznie, ze został odwołany bo chciał brać jak jego poprzednik. Oficjalnie nowy Prezes Funduszu potwierdził to publicznie ,ze nie będzie dążył do konfliktu z Goodyearem.
Widać to gołym okiem ze tam w tej grupie funduszu ścierają się dwie grupy jednym zależy na zyskach funduszu a drugim na napchaniu kasą sobie kieszeni bo mają pokusę wśród oszołomów jakich tu nie brakuje,którzy nienawidzą rydzyka i krasnalów. Jeśli nienawidzą to jest pokusa na czystą żywą gotówkę do wzięcia za darmo
Wynika z tego ,ze wygrała tam opcja uczciwa, ja bym postąpił inaczej jak jest okazja i na to warunki pozwalają to bym doił nadal nie zwracając uwagi na nic.
Nie słuchać oszołomów trzymać akcje Dębicy tu jest gwarancja ,ze nie poniesie się strat przynajmniej a na innych spółkach rządzą mafie tam jest łatwo zarobić dużo ale szybko wszystko strącić. Wystarczy tylko wejść na pierwszą lepszą spółkę oprócz Dębicy i poczytać fora co się dzieje tam z oszukanymi normalne wycie i jęk ,to jest głos nie ludzki.
Tam prawie wszystkie akcje są pod kontrolą, mafia wie dokładnie ile jest tych akcji kupionych na górce przez niewinnych akcjonariuszy i jednego dnia robi stratę o połowę wartości a później zbiera te same akcje za pól darmo i tak w koło.
Akcje Dębicy po 23lutym ostro pójdą do góry,tu będzie mocna podbitka przez funduszy to tylko kwestia czasu zarobi się tu za wszystkie lata premia będzie jednorazowa bardzo wysoka.
Tylko nie myśleć o oszołomach, rydzykach i krasnalach którym tylko zależy aby otym mysleć a wszystko będzie na dobrej drodze
Podam powód dlaczego trzeba akcje Dębicy trzymać i nie dać sie zwieść tu spekulantom i pomieszać im szyki aby nie odkupili tanio akcji, od tych co juz stracili wiarę w dalsze wzrosty.
Widac ,ze jest duze zainteresowanie spekulantów akcjami Dębicy od 2tyg. bo mają dojście do informacji chociażby od funduszy ze będzie mozna bardzo szybko i bez narażania na straty zarobić dużo.
23 lutego zbierają się Państwa z G20 i na tym spotkaniu będzie zatwierdzony ostateczny plan ratunkowy dla strefy euro i jego wysokość.
Drugi powód to jest taki ,ze sprzedaż samochodów na świecie przez 4 lata ostatnie osiągnęła dno i brzuchem już szoruje o ziemię gorzej juz nie może byc tylko lepiej.
Wniosek jest prosty po takim zastoju w sprzedaży samochodów po tylu latach dowód:chociażby IV kwartał 2011 r. w Stanach zanotowano wzrost sprzedaży nowych samochodów o 40%. ostatnie dane o sprzedaży
Ja tez do tej pory wstrzymywałem się kupna nowego samochodu chociaż mogłem kupic wcześniej ale czekałem tak jak większość.
Lato 2012 rok parzysty to muszę juz kupić nowy samochód, prawdopodobnie będę jeździł Nowym Oplem Insignia Kombi BioTourerTurbo Sports 2,0 CDTI 190KM 4,5 litra na 100km. bo coś takiego nowego wychodzi w tym roku z tej marki,czytałem i oglądałem to jest poezja i wielki skok do przodu w cywilizacji, bez względu czy akcje Dębicy pójdą do gory czy nie to juz kupuje do lata i będę jeździł całe wakacje im nad morzem tylko w Międzyzdrojach bo elita tylko tam urzęduje.
Znawcy i fachowcy oceniają ,ze po tylu latach zastoju w sprzedaży nowych samochodów na swiecie wzrost sprzedaży nowych samochodów tylko w Polsce może wzrosnąć z obecnych 270tys. rocznie do 500-600tys rocznie, nie mówiąc juz o europie i świecie.
O tym spekulanci bardzo dobrze wiedzą a sprzedającym akcje Dębicy małej wiary ,zeby się mocno zastanowili i wybrali kto ma rację ja czy oni. Dlatego mnie tak mocno atakują bo piszę prawdę i mieszam im szyki.
Ostatnio masoni mocno się zawiedli na społeczeństwie bo myśleli ,ze jak znów rzucą temat zastępczy Rydzyka z TV Trwam aby się nie znalazła na nowym multipleksie ,ze oszołomy to kupią i od wrócą uwagę od leków refundowanych i ACTA,przejechali się tym razem bardzo mocno. Ciekawe co teraz wymyślą aby odwrócić uwagę ja już wiem co wymyślą znam ruchy masonów naprzód jakie mają i jeszcze nigdy się nie pomyliłem bo rydzyk,krasnal i śmieć Palikot jest juz spalony i dalej tym juz się nie da grać niestety.
No bo zimy nie było w IV kwartale mogą być słabsze wyniki ale i tak będą w okolicach 30mil. zł. Jak będą wyższe to będzie bardzo duży sukces jak na Dębicę.
ok.warte są 170,00.ale ja nie chcem tyle starczy mi 57,00 do boju zenki tylko sie nie pozabijać.9,01 bendem mial sprzedane a wy mi je łykniecie dzienki-zenki pa.
no dobra przyznaję że wystawiłem kupno w ukrytym po 54,00 1000 szt.-ukarajcie mnie proszę przecież z tego łajna nie wyjdę w 2 lata bu ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.
jak to mówią ryzyk-fizyk.
haha tak będzie jak pisałem bez względu czy pójdą akcje Dębicy czy nie do góry i tak będę w tym roku jeździł.
Ohoh uważaj ,ze możesz tak skończyć jak Olo był wiernym zwolennikiem masonów zniszczyli go psychicznie i fizycznie nie ma gdzie wrócić juz najbliższy przystanek ma u smiecia Palikota bo zazwyczaj on takich łapie na początku a pozniej już trwała degradacja z życia publicznego.
Jestem specjalistą w tej dziedzinie powinni mnie zatrudnic w rządzie jabym im szybciej tu oszołomów wykluczył z zycja publicznego i więcej by nam kasy zostało do podziału haha
akurat tobie wierzę Waldi bo jesteś blisko rydzyka dlatego nigdy nie odważyłbym się ciebie urazić.
Natomiast w związku z tym że jesteś z pewnością obok Piotra najlepszym specjalistą od dębicy na tym forum mam do was prośbę-palcie gumę zenobiusze.ha ha ha ha ah aha ha ah.