Moja bardzo subiektywna ocena jest taka ,ze pomijajac kwestie techniczne, spolka ma sie bardzo dobrze. Prezesi dzialaja preznie, zeby spolka sie rozwijala. Nie ma tu komunikatow prasowych "pod publiczke" tak jak to bywa na innych spolkach. Napewno nie mozna sie nastawiac na zysk 50% w 3 mce, bo cena akcji i tak jest dosc wysoka w stosunku do zyskow. Inwestycja w radpol powinna raczej wiazac sie z dluzsza perspektywa . Jak juz ktos kiedys pisal, radpol jest jak fundusz emerytalny. Zaleta sa tez male spadki, gdy na gieldzie pojawia sie panika.
Mam nadzieje, ze ktos dopisze wiecej informacji opartych na rzeczowej analizie, ja jestem laikiem w temacie.
01.02. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 8/2012
Zarząd RADPOL S.A. ("Emitent") informuje, że Emitent jako kupujący zawarł w dniu 31 stycznia 2012 r. umowę przedwstępną ("Umowa Przedwstępna"), na mocy której strony zobowiązane są do zawarcia umowy przyrzeczonej sprzedaży akcji, na mocy której Emitent nabędzie 100 % akcji w innej spółce akcyjnej ("Spółka"). Zgodnie z umową przedwstępną, umowa przyrzeczona powinna zostać zawarta w terminie do dnia 30 kwietnia 2012 r, przy czym Strony dopuściły przedłużenie tego terminu o 7 dni.
Umowa Przedwstępna zawiera postanowienia przewidujące prawo odstąpienia w określonych w tej umowie przypadkach. Umowa Przedwstępna przewiduje też, że w określonym w Umowie Przedwstępnej przypadku Emitent ma prawo kupić mniej niż 100% akcji. Ponadto Umowy Przedwstępna zakazuje sprzedającemu dokonywanie zmian korporacyjnych w Spółce oraz zmian w przedsiębiorstwie Spółki bez zgody kupującego.
Jednocześnie Emitent informuje, że informacje w zakresie (a) określenia drugiej strony Umowy Przedwstępnej (sprzedającego), (b) przedmiotu Umowy Przedwstępnej, w tym firmy Spółki, której akcje mają zostać sprzedane Emitentowi, a także (c) szczegółowych warunków finansowych Umowy Przedwstępnej i przewidywanej przez nią umowy przyrzeczonej -podlegają procedurze opóźnienia w przekazaniu do publicznej wiadomości na podstawie art. 57 ust 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych oraz rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 13 kwietnia 2006 roku w sprawie rodzaju informacji, które mogą naruszyć słuszny interes emitenta, oraz sposobu postępowania emitenta w związku z opóźnieniem przekazania do publicznej wiadomości informacji poufnych.
Umowa Przedwstępna udziałów została uznana za znaczącą z uwagi na fakt, że wartość Umowy Przedwstępnej przekracza 10 % kapitałów własnych Emitenta.
poczytaj moje stare wpisy, wszystko co wiedziałem opisałem na forum a sporo czytałem o tej spółce, mało osób pisze wiec łatwo znaleść.
ostatnio nie sledziłem komunikatów i wyników wiec poczytaj sobie gpwinfostrefe i może art. w parkiecie na temat tej spolki.
Akcje postanowiłem trzymac i besse z nimi przetrzymałem albo przetrzymam bo nie mam pewności czy to koniec spadków, a dziś nawet na plus wyszedłem wiec generalnie zadowolny jestem. Ale nie wiem czy w tej chwili warto było by kupić czy coś innego wziąść, czy coś się zmieniło w spolce, dałem im kredyt zaufania bo zarząd świetnie sobie radził od wejścia na gielde nie miał wiekszej wpadki a wrecz przeciwnie.