Witam wszystkich,
Proszę przejrzeć sobie wykresy spadków i wzrostów ISPAG dla dziennych notowań z poprzednich lat, co widzimy, w 2010 roku od 11.06.2010 kurs waloru wzrastał od 0,04 i spadał do 0,04, od 23.11.2010 roku mamy duże podbicie aż do 0,80 zł (co wynika z tego, okres przedświąteczny, produkty dziecięce więcej się sprzedają). Od 08.12.2010 do 05.01.2012, notoryczny zjazd kursu waloru, z 0,80 zł do 0,20 zł (0,20 zł po tyle mają główni udziałowcy HRT).
Roczek zjazdu wartości coś wam mówi?.
Między 10.01.2012 a 23.01.2012 rokiem, duża podbita z 0,18 zł do 0,68 +/- 0,02.
Teraz mamy 28.01.2012, historia lubi się powtarzać, wykresy z ostatnich dni wskazują na powolny spadek kursu od 0,70 do 0,55 zł. sytuacja ta może potrwać jakiś czas.
Jeszcze jedno, w tym roku tzn. 2012 popyt na ciuszki i obuwie dziecięce spada, tak wynika z raportów sklepów i hurtowni artykułów dziecięcych, dlaczego?.
Państwo Kopeć mają większościowy pakiet akcyjny. Reszta to ma fundusz i inne osoby wymienione w akcjonariacie.
Fakt, umowa zabezpieczająca na 6-mcy jest gwarantem do Czerwca tego roku.
Jakie to ma przełożenie na wartość kursu waloru HRT?. Wiele czynników w tym bierze udział.
Trend spadkowy może jeszcze troszkę się utrzymać.
Wnioski końcowe: kup graczu i inwestorze walor w cenie 0,20 zł, a będziesz spał(a) spokojnie, nie będziesz się przejmować spadkami z górek do wartości księgowej.
Teraz nie czas na kupowanie waloru spółki, za wysoko stoi. Na DT, też duże ryzyko.
Miałem troszkę papierka, z minimalnym zyskiem sprzedałem.
Czekać na wartość 0,20 zł, taka moja rada.
Pozdrawiam strategów, mądrych i cierpliwych graczy a także inwestorów :)))
daro_exp
Witam ponownie,
Autor: ~hur [178.42.127.*], 2012-01-28 17:07
Do 0,20 spadku nie będzie, jesli juz to sporo wyzej sie zatryzma
Możliwe, giełda lubi nas zaskoczyć, osobiście bym obstawił 0,22 +/- 8gr . Tak na wypadek, nie wiemy co będzie po 1 półroczu 2012, tzn po dacie 30.06.2012, mamy do czynienia z małym parkietem - NC. Wiele małych spółek upada inne na ten parkiet wchodzi.
Szczerze, poczekałbym troszkę i gdy wykres zaliczy dołek można na krótko wskoczyć (przykładem z dwóch ostatnich lat - wykres ISPAG - dołek między 0,20 a 0,30).
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie :)))
daro_exp
za dużo tu pesymizmu, a gdzie tu trzecia fala wzrostowa ,brakuje mi jej.
takie mam odczucia. ten mały spadek może być korektą , obroty też mizerne.
znawcą nie jestem ale
Witam,
Nie to, że się czepiam wykresu ISPAG dla dziennych notowań z poprzednich lat (z 2010 roku), ale kiedy w analizie Daro_exp kurs waloru wzrastał od 0,04, aż do 0,80 zł (co niby wynikało z tego, że okres przedświąteczny i produkty dziecięce więcej się sprzedają), to to podbicie z dnia na dzień miało swoją nazwę: RESPLIT 20:1!!! Jak można pisać takie analizy bez elementarnej wiedzy o spółce?
Pozdrawiam,
Misiek
czy doświadczenie gracze mogą potwierdzic ze zaczyna sie wzrost , wy poważnie o tej następnej fali wzrostu ,tu raczej zjazd sie szykuje , z sesji na sesje zjazd i coraz niższe obroty , czy ta umowa dojdzie do skutku i kiedy tego nikt nie wie ,jakby było tak cudownie to juz 1zł było by w tamtym tygodniu , teraz to 30-35 gr nas czeka , ja coprawda mam akcjie i analizując ruch na papierze oraz spglądając na wskazniki to raczej sprzedaz a nie kupowanie akcji ,jakie macie typy spółek na ten tydzień na których szykują sie wzrosty