• info Autor: ~Jan [89.231.219.*]
    OMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 3 / 2012
    Data sporządzenia: 2012-01-26
    Skrócona nazwa emitenta
    MIRACULUM S.A.
    Temat
    Podpisanie listu intencyjnego w sprawie poszerzenia portfolio marek Spółki.
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
    Treść raportu:
    Zarząd Miraculum S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu wczorajszym tj. 25 stycznia 2012 r. został podpisany list intencyjny z Panem Grzegorzem Kosylem prowadzącym działalność gospodarczą pod firmą Multicolor Distribution.
    Zgodnie z podpisanym listem intencyjnym, strony rozpoczęły ostateczne rozmowy mające na celu doprowadzenie do połączenia sprzedażowo-marketingowo-logistycznej Spółki Miraculum S.A. i części handlowej działalności prowadzonej przez Pana Grzegorza Kosyla pod firmą Multicolor Distribution. Forma prawna osiągnięcia wyżej opisanego celu zostanie ustalona w toku rozmów między stronami.
    Multicolor Distribution zajmuje się marketingiem, sprzedażą i dystrybucją kosmetyków do makijażu pod markami Joko i Virtual, które są produkowane w Joko Cosmetics E i G. Kosyl Sp.j.
    Intencją stron jest wypracowanie efektywnego modelu dystrybucji, zarządzania markami oraz polityki sprzedażowej, który ma na celu zwiększenie udziałów rynkowych wszystkich marek, które po dokonaniu transakcji wejdą w skład grupy kapitałowej Miraculum S.A. W tym celu strony rozpoczęły już kilka wspólnych biznesowych przedsięwzięć, tak aby jak najszybciej wykorzystać efekt synergii. Szczególnie istotnym dla projektu jest zintensyfikowanie sprzedaży przez dwa różne systemy dystrybucji, które strony planują zachować.
    W perspektywie krótkoterminowej transakcja pozwoli na rozwój przedsiębiorstw obu stron, Miraculum S.A. przez przyjętą strategię rozwoju w oparciu o nowe kategorie bez angażowania się w procesy produkcyjne, a Pana Grzegorza Kosyla przez nowe inwestycje w technologie produkcji kosmetyków do makijażu, jakie posiada w spółce produkcyjnej.
    W perspektywie długoterminowej celem Spółki jest przede wszystkim wykorzystanie synergii potencjału sprzedażowego i marketingowego, który powstanie przez rozbudowę portfolio Spółki o kategorie, których do tej pory nie posiadała.

Zarząd Miraculum S.A. wyraża przekonanie, iż rozmowy z Panem Grzegorzem Kosylem uda się sfinalizować przed dniem 31.05.2012 r.
  • Re: info Autor: ~Pan walewski [83.10.74.*]
    Hmm, ciekawe ale to poki co nic nie znaczy albo znaczy tyle co postanowienie jasia ze sie weznie za nauke;-) joko i virtual dobrze sie sprzedaja, produkty na polska kieszen. Integracja moze byc korzystna ale ona zalezy od szczegolowych ustalen...zobaczymy
  • Re: info Autor: ~ADX [46.169.56.*]
    Jaśnie Wielmożny Pan hrabia Walewski raczył przeoczyć akapit:
    "W tym celu strony rozpoczęły JUŻ kilka wspólnych biznesowych przedsięwzięć, tak aby jak najszybciej wykorzystać efekt synergii. " Rozumiem ,ze te przeoczenie to efekt zdenerwowania Jaśnie Pana Habiego Rogami przyprawionymi mu przez Cesarza Napoleona.
  • Re: info Autor: ~nowy [84.10.58.*]
    Panowie....
    proponuje tylko spojrzec na asortyment znajdujacy sie na wyspie na Targowku i wszystko bedzie jasne.
  • Re: info Autor: ~perfum [87.204.218.*]
    Panowie nie fascynujcie się tak to info nic nie wnosi na dzien dzisiejszy. Chyba że zmieniła się taktyka spólki tzn. zaczną się pojawiać infa w celu podbitki i zycze nam akcjonariuszom żeby tak było. A na teraz czas kończyć dyskusje kto ma racje kto jej nie ma Pieniądze lubią spokój i niech tak zostanie przynajmniej do wyników. Pzdr
  • Re: info Autor: ~kasia [89.78.15.*]
    na wyspie na Bemowie, nie na Targówku...
  • Re: info Autor: ~Mat [83.14.222.*]
    dokladnie, przedwczoraj otwarcie pierwszej wyspy na powstancow slaskich
    niebawem nastepne.

Mateusz
    co do rossmanna to idzie powoli ale w dobrym kierunku.
    ciekawe jaki odzew wczorajszej rady nadzorczej ?
  • Re: info Autor: ~Mateusz [87.207.102.*]
    Dzięki Mat ;)
  • Re: info Autor: ~ADX [77.115.87.*]
    Co do Rossmana to chyba dopiero po 31 marca chyba, że znowu tylko list intencyjny.
  • Re: info Autor: ~Mat [178.56.95.*]
    Terminow niestety nie znam, ale mozesz miec racje.
    Za to kolejne wyspy powinny miec swoje otwarcie niebawem, jedna w wawie, dwie w kraku.
    Pzdr.
  • Re: info Autor: ~Kama [195.206.228.*]
    a skąd wiesz gdzie będą otwierać kolejne wyspy?
    ja też wiem gdzie.. ale nie powiem ;-)
    tzn. potwierdzam informacje Mata
  • Re: info Autor: ~Mat [178.36.27.*]
    Kama, w tym przypadku musisz mi zaufac.
  • Re: info Autor: ~analityk [178.43.55.*]
    Musicie czytać info do przodu.Kiedy ono bedzie jak mówicie istotne/po fuzji i nowych skonsolidowanych wynikach / to Mirka będzie po 2-3zł.Nadal jak w ksoiążce wszystkie wskaźniki wzorcowo,powoli a więc fundamentalnie rosną.To sygnały czego?Kto zgadnie?
  • Re: info Autor: ~luki [109.243.27.*]
    znaczy kupuj!!!!!!!
  • Re: KASTA,Wizard144 Autor: ~Igor [83.29.237.*]
    Następni po technikum odzieżowym.Takich jak wy cwaniaczków to nie sztuka ubrać nawet po 2zł.Kozaki o ubieraniu leszczy mówią.Lepiej spodnie załóżcie bo w spódniczkach chodzicie.
  • Re: info Autor: ~kasta [79.191.225.*]
    Wygląda na dystrybucję... .? :)..oby nie :)
  • Re: info Autor: ~wizard144 [83.28.111.*]
    Mi niestety wygląda na ubieranie, wybaczcie...
  • Re: info Autor: ~onyx [89.73.151.*]
    Mnie także wygląda na ubieranie..niestety :(
    W przyszłym tygodniu... 0.43-0,45
    zobaczymy..
  • Re: info Autor: ~wizard144 [83.28.111.*]
    Ja nie bede mówił ile zobaczymy, Mowie tylko ze tak mi sie wydaje.
  • Re: info Autor: ~arczito [89.75.80.*]
    nie sadze. chcialbym- ale nie sadze.
  • Re: info Autor: ~ADX [77.115.110.*]
    Póki cena jest na poziomie zakupów prezesowej (50gr) to gadanie o ubieraniu kogoś jest pozbawione logiki .Inwestor strategiczny zażyczył sobie ,że przed wylożeniem 35mln chce mieć do czynienia ze stabilnym akcjonariatem i stąd się wzięło "porozumienie" .>I nie po to prezesowa zapłaciła ponad dwa miliony złotych za akcje,żeby nimi kogoś "ubierać" i po co?
    żeby zarobić kolejne 5 czy 10gr na akcji. Zdaje się że cały wasz horyzont myślowy z trudnością wychodzi ponad 5 gr. Zresztą piątkowe dwie świece wzrostowe to ok 700k a pozostałe "sypanie" to ok200k .Zakończenie wprawdzie po 48gr , ale po tej cenie nie wiele kto chciał oddawać
  • Re: info Autor: ~opty1 [178.180.140.*]
    Nowy produkt w ofercie. http://www.miraculum.pl/produkty/mariage
  • Re: info Autor: ~ADX [77.115.110.*]
    Obejrzałem , to są szampony a więc ostatnia grupa produktów , której brakowało w ofercie Miraculum. Czyli za kilka dni prawdopodobnie następne info o przejęciu kilku znaków towarowych z branży szamponów.
  • Re: info Autor: ~kasta [89.73.151.*]
    Może i zjedziemy jeszcze na 0,40..może..Ale przyszłość rysuje się w kolorowych barwach.Jeśli będziemy się nadal tak rozwijać.."Mira"może być najlepszą marką kosmetyczną w Polsce.
    Fundamenty mamy..czyli markę o najdłuższej historii, prestiżową.
    I kiedyś...być może nie 3,00 czy 6,00 ,a 30,00 zł lub 60,00 zł będzie.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
  • Re: info Autor: ~Perfum [87.204.218.*]
    Hmm moja żona kupiła to cosik różowego Mirci w AUCHAN w Poznaniu i twierdzi że całkiem ładnie i delikatnie pachnie ja tam nie wiem nie znam się jestem tylko zwykłym facetem ale skoro moja żona mówi że to la rose jest calkiem calkiem to chyba cosik w tym musi być.

Uwaga powyższe stwierdzenia nie są reklama tylko zwykłymi przemyśleniami.

Sądzę że będzie dobrze do wyników jakas tam korekta przyjdzie na bank ale nie sądzę że wróci na 40 groszy życze Nam udanych lowów. Pzdr
  • Re: info Autor: ~icm [195.8.97.*]
    zbieranie papierka trwa w najlepsze.Po pokonaniu 0,51 zł odjeżdżamy pod 80 gr.Większość transakcji z prawej strony karnetu.
  • Re: info Autor: ~perfum [87.204.218.*]
    Coś mi się wydaje że na Mirce jest dobry Akcjonariat pytanie tylko czy jeszcze długo bedzie taki dobry
  • Re: info Autor: ~onyx [83.29.104.*]
    A mnie to obecnie wygląda na klasykęubierania :) obym się mylił
  • Re: info Autor: ~tip-top [83.24.172.*]
    identyczna sytuacja jak kurs akcji był przy 1 zł i firma była w upadłości, tez Prezesowa robiła wywiady w tv, śmiechy chichy a kurs jak skończył? to każdy widzi. teraz firma nie jest w upadłości, Prezesowa roztacza wizje rozwoju, a na 50 gr ubierają az milo. pytanie czy to końcówka kolekcji zimowej czy już nowa na wiosnę-lato?
  • Re: info Autor: ~ADX [194.29.175.*]
    1. Jeżeli uważasz , że umowa w wyniku której sprzedaż wzrośnie co najmniej o 15mln to "śmichy chichy" to gratuluję wyczucia .
    2. Ubierają? Ale po co ? jak ktoś chce wyjść to proszę bardzo jest dużo chętnych , którym
    wystarczy perspektywa ,.ze kupili taniej niż akcjonariusze z "porozumienia"
    3. Akcjonariusze których ocena spółki opiera się nie na wynikach a na bajdurzeniu o "ubieraniu " innych 15gr powyżej podwójnego dna nie są potrzebni na tej spółce ani aniżadnym poważniejszym inwestorom."strategicznemu"
    jak zasypują to po co pchać wyżej ? nie ma sensu.
    Nizej sie odbierze od "zarobionych", zbierający chyba przyjął takie założenie

ubieranko ? nie sądzę :)
    wyspy czas zacząć !
    http://www.miraculum.pl/aktualnosci/pierwsza-wyspa-handlowa-miraculum-juz-otwarta
  • Re: info Autor: ~wizard144 [83.28.128.*]
    @Mat - Bardzo ładnie:)

Mam pytanie, czy to oznacza (info) że Mirka zaczyna przeistaczać się powoli w rekina giełdowego ?
    rekin to na pewno nie, chociaz moze kto wie ?
    jedzmy łyżeczką, nie chochlą.
    myślę, że cierpliwi zostaną sowicie wynagrodzeni.

problemem tutaj jest cały czas akcjonariat i duży FF.
    dla wielu to w dalszym ciągu doskonała spółka na DT, ale to się zmieniać powinno w najbliższym czasie.
    czekam kiedy wzrośnie zainteresowanie spółką wśród analityków i pójdą w świat rekomendacje.

bądźmy cierpliwi :)
  • Re: info Autor: ~kezyk [198.36.86.*]
    no właśnie- nie chochlą. A co jest? Jakieś nerwowe ruchy, ktoś nawiedzony gadką ADXa weźmie na raz kilkadziesiąt kilo i już jest euforia. Jak 15 minut później dostaje zadyszki, to sie nagle okazuje, że trzeba wyskakiwać - tak działają początkujący inwestorzy, których tu najwyraźniej nie brakuje.
    Dopóki papier nie będzie postrzegany jako "poważny", to tu nie będzie dużych wzrostów, tylko takie bujanie się od - do.
    Czekam na niższe poziomy.
  • Re: info Autor: ~Mat [83.31.195.*]
    ADX jako jeden z nielicznych tutaj wpisuje bardzo konkretne informacje, uwagi, spostrzezenia etc.
    To chyba dobrze, ze wierzy w spolke ?
    Ma inne zdanie niz Ty, bo oczekuje wzrostow, zreszta jak duza czesc z nas, ale to nie powod zeby go napietnowac z tego tytulu.:)

Mozemy sie pieknie roznic wszyscy. Dopoki nikt nikogo nie obraza i dyskusja jest merytoryczna to ja akceptuje wpisy na NIE :)

Dzisiaj koniec miesiaca, window dressing tez bierzmy pod uwage.
    Moze jaki cudofix?
  • Re: info Autor: ~kezyk [198.36.86.*]
    Ok, @ADX - sorry. wiem, że wierzysz w spółkę. szacun.

Ja nie wierzę w dalsze wzrosty w tym momencie. Sam obserwuję Miraculum od dłuuugich miesięcy, czasem mam, czasem nie mam. Ale wolę patzreć na spółkę krytycznie, niż się potem skręcać, że nie rośnie. Poniżej 0,40 z chęcią się angażuję, powyżej... nie ten czas.
[x]
MIRACULUM 1,45% 0,56 2026-07-01 11:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.