• Miraculum -trend boczny Autor: ~technik [31.193.133.*]
    Nie dajcie się oszukiwać AT wyraznie pokazuje trend boczny.Czekamy na wyniki
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~Kris [195.162.85.*]
    bravo
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~wizard144 [83.28.117.*]
    AT nie AT, co sie stanie - nie wiesz, aczkolwiek, fakt faktem, trend boczny to my mamy prosze pana od... hmmmm.... już nawet nie pamiętam kiedy, więc, to raczej nic odkrywczego.
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~arczito [89.75.80.*]
    jak to nie wiesz od kiedy?? chyba od calkiem niedawna, skoro ledwo co sie skonczyl trend spadkowy...
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~moi [89.75.84.*]
    mozna rozroznic conajmniej 3 trendy... krotko, srednio i dlugoterminowy; o jakim mowicie?
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~ADX [46.76.132.*]
    Krótkoterminowy wydaje się być jednak lekko wzrostowy.
    Zmiana Zmiana % Kurs odn. Data odn.
    Zmiana 1d: +0.01 (+2.22%) 0.45 19.01.2012
    Zmiana 5d: +0.01 (+2.22%) 0.45 13.01.2012
    Zmiana 10d: +0.02 (+4.55%) 0.44 05.01.2012
    Zmiana 1m: +0.05 (+12.20%) 0.41 21.12.2011

Zmiana 3m: 0.00 (0.00%) 0.46 21.10.2011

Zmiana 12m: -0.50 ( -52.08%) 0.96 21.01.2011
    (tabelka z http://www.biznesradar.pl/notowania/MIR#at )
    Ze względu na czas trwania trendu rozróżniamy:
    * trend długoterminowy (trend główny), który trwa co najmniej sześć miesięcy
    * trend średnioterminowy (trend wtórny), który trwa od trzech tygodni do trzech miesięcy
    * trend krótkookresowy, który trwa do 3 tygodni
    (http://www.gieldowe.pl/others.php?item=techniczna)
    Wynika z tego, że mamy krótkoterminowy wzrostowy,średnioterminowy boczny i długoterminowy na razie spadkowy.. Bardzo ładnie wygląda wykres świecowy ze świecami tygodniowymi.
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~wizard144 [83.28.117.*]
    Mówiłem o średnioterminowym, od kiedy bujamy 39-53 gronie.
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~ADX [46.76.132.*]
    Z tabelki, którą przedstawiłem wynika że mamy już miesiąc dodatni a ściślej już pięć pełnych tygodni wzrostu.Najlepiej to widać na świecach tygodniowych w cytowanym już programiku do AT ( http://www.biznesradar.pl/notowania/MIR#at ) Widać tu wyraźnie po długiej białej świecy rozpoczynającej ruch wzrostowy krótką czarną świecę korekcyjną a następnie trzy świece białe o krótkich korpusach wyraźnie coraz wyżej położonych. Jeżeli taka tendencja się utrzyma to wkrótce będzie można już z większą pewnością mówić o średnioterminowym trendzie wzrostowym. Tempo 12% na miesiąc nie jest wprawdzie powalające ale daje pewne poczucie bezpieczeństwa w tym tempie znaleźli byśmy się przed wynikami (zakładam prowizorycznie wyniki za IV kwartał ok 25 lutego) na poziomie
    52 -54gr. Oczywiście ta tendencja może ulec przyspieszeniu (artykuły, wywiady, pani prezes w TVN 24 itp) również wydarzenia na świecie raczej sprzyjają wzrostom ( Nasdaq coraz wyżej , skłonność do luzowania polityki pieniężnej coraz większa, wierzyciele prawdopodobnie dogadają się z Grecją co da kilka miesięcy spokoju). Ryzyko konfliktu w Zatoce Perskiej to ryzyko jedno-dwu dniowych spadków a potem zapewne po uderzeniu amerykańskim silna fala wzrostowa (tak było w poprzednich konfliktach).Do tego im bliżej wyników , które już wiadomo, że będą bardzo dobre tylko nie wiadomo o ile lepsze od oczekiwań to tendencja ta powinna się umocnić. Nie znaczy to,że kogokolwiek namawiam do kupna a raczej przestrzegam przed zbyt pochopną sprzedażą .Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~nowy [46.4.231.*]
    Czy trend boczny będzie długo trwał
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~toiowo [83.9.59.*]
    hehe wczoraj czy przedwczoraj ktoś zgarnął poziomy z 47 i 48 gr a dzisiaj wywala ze stratą, rynek nie podążył za pojedynczym jeleniem.. hehe nie mogę normalnie, ale musiało się to biedne stworzenie rozczarować hehe
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~perfum [178.180.45.*]
    A ja wam powiem tak trend boczny dugoterminowy juz trwa i trwa na tej spólce jest duze prawdopodobienstwo ze czym dłuzszy trend boczny tym wiekszeodbicie jednak co jest bardzo bardzo niebezpieczne to to ze inne spólki juz dawno sporo odrobiły tutaj jakos nikt sie nie spieszy oby nie przespał fali wzrostów bo wtedy nasze AT bedzie na 0,34 i cos mi mówi że tak to się może skończyć. Wyniki MIRCI nie mają utaj znaczenia ważne jest czy fundusze np Rubicon będzie chciał wykazać księgowe zyski za I kwartał czy też nie, a gdybać wszyscy możemy dalej. na chwilę obecną mam zysk i się ceszę jednak jak dalej przy tak rosnacym rynku MIRA będzie wisiała wypie..........lam wszystkie akcje bo wzrosty są śmieszne a przy spadkach będzie nieźle ślizgać w dól. Tak ja to widzę. Pzdr i życzę namdużych zysków.
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~toiowo [83.9.59.*]
    co racja to racja, jaka padlina tu leży to każdy widzi - przynajmniej z tych co tu są minimum od roku, chociaż wydaje mi się ze coraz mniej takich, na tle innych spółek to bida i nędza
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~Mateusz [87.207.102.*]
    Możecie sobie psioczyć a każdy głupi widzi akumulację albo przynajmniej to, że kurs każdy tydzień kończy coraz wyżej. Mam nadzieję, że mało tu jeleni którzy Wam oddadzą w popłochu akcje w tych cenach :D
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~toiowo [83.9.112.*]
    no, no, akumuluj akumuluj - tylko zostaw sobie trochę gotówki na póżniej żebyś miał czym uśredniać
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~Mateusz [87.207.102.*]
    gotówka jest królem. nie obawiaj się nowy kolego na forum :) dziękuję Ci za dobre serce i radę.
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~realista [83.31.83.*]
    Powtarzam kolejny raz mamy trendzik boczny.Nie ma powodów do wzrostu.dopóki nie ogłoszą wyników
  • Re: Miraculum -trend boczny Autor: ~j-23 [108.59.13.*]
    chyba tak
[x]
MIRACULUM 1,45% 0,56 2026-07-01 11:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.