Upomnienie od Giełdy... robi się ciekawie na tej spółce. Czy jutro czeka nas wysyp akcji? Chyba aż tak źle to nie będzie, bo to raczej nie uderzy mocno w jej interesy.
Patrząc na, delikatnie mówiąc, "olewczy" stosunek Zarządu do akcjonariuszy spółki oraz brak jakichkolwiek zasad postępowania powyższe info odbieram jako pozytyw, gdyż nareszcie odpowiedni organ zajął oficjalne stanowisko w sprawie niejasności w spółce.
Szkoda, że to tylko upomnienie.... Z niecierpliwością czekam na rozwój sytuacji :]
Spodziewałbym się raczej pozytywnej zmiany w spółce. Wreszcie ktoś zwraca uwagę na zasady panujące na giełdzie, ktoś patrzy na ręce. To mobilizuje. Myślę, że to dobry znak.
Rzeczywiście Zarząd nie podchodzi do akcjonariuszy zbyt poważnie...
Znalazłem jeszcze oryginał uchwały Giełdy w tej sprawie: http://newconnect.pl/pub/dokumenty_do_pobrania/Uch_73.pdf
Jak spojrzeć na tłumaczenie Zarządu, to jest trochę żałosne. Z jednej strony piszą, że nie było obowiązku, a później się tłumaczą, że "niedopatrzenie". No to chyba albo jedno, albo drugie!
Mnie zastanawia dlaczego dopiero teraz to wyszło na jaw. Przecież w raportach kwartalnych i rocznych powinno to być widać i już wtedy Giełda powinna była reagować.
W raportach spółki publicznej, czy to na rynku głównym, czy NC powinno być widać dużo, a właściwie wszysto... a jak jest? Zapewne wielu wolałoby się o tym nie dowiedzieć ;(
wazne jak na tym wyszli, kiedys w parkiecie pisali, (chyba) ze ser wywalili wszystkie akcje balticona....... z tym ze upomnienie to mozna chyba w szkole dac za sciaganie, a nie spolce za walek.
tak czy siak, dla obecnej sprawy wiekszego znaczenia to nie ma. jedni beda plakac, inni cieszyc..... zobaczymy
Upomnienie dla spółki giełdowej to rzeczywiście nieco śmieszna rzecz. Bo mozna pomyśleć np. "trzy upomnienia i...co?". Niby dziś kurs spada o ponad 14%, ale to tylko jeden grosz...