• Giełda bez Mit Autor: ~Laik [92.55.194.*]
    Mam pytanko opłacało bys sie prezesowi sciagnoć Mita z giełdy.Bo chodza takie słuchy.Nie wiem Ja jako laik uważam,że by mu sie to nie opłacało.
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~mitek [188.47.250.*]
    to ci odpowiem:
    dziś ma 67,5 akcji czyli 115mln... kułak ma 7mln, gac 1mln, słupy 2 którym sprzedał 9,5mln, zona jego 5mln, inni koledzy myslę ,że z 5-10 mln 137,5 mln akcji ma już - dodając te 5-10 daje to 145mln.wszystkich akcji jest ok.170mln zatem brakuje 25mln - przyjmijmy awet wezwanie po 2,04 - koszt operacji to 50 mln... za te 50 mln ma spolkę z zyskami rocznymi powyzej 25mln. i robi co chce - nikt go nie sprawdza.nie tłumaczy się. warto?
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~pepe [83.6.230.*]
    oczywiscie ze warto, bo to daje cene do zysku 2. Jak w dwa lata biznes sie zwraca to nawet niektóre startupy sie puszcza z usmiechem na twarzy

tanio, pod warunkiem, ze twoje dywagacje na temat kosztow (a z tym sie raczej nie zgodze) sa sluszne. w momencie wezwania musialby skupic od tcyh wszystkich wspomnianych przez ciebie przejaciol krolika i nie tylko, bez gadania wszystko. koszty sie robia wtedy znacznie wieksze.

natomiast prestiż... mozliwosc pozyskiwania dodatkowego kapitalu i inne niektórym tylko znane zalety :) sa z "bycia" na gieldzie.
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~mitek [188.47.246.*]
    on je ma kupione na słupy - te pieniądze w tych akcjach sa jego i nikogo innego. odpalił im jakies tam paredziesiąt kafli lub jakąs pozycje w zarzadzie której z społek córek i ma ich w garści... teraz tylko chciałem zweryfikowac moje wyliczenia. po emisji 22 mln akcji mamy razem 167 mln akcji a więc 3 mln mniej,czyli do zakupu 22mln - max.
    Choć przypomne niektórym,że na wezwanie po 2,04 w 2011 odpwoiedziało tylko 12 mln akcji i 147 małych akcjonariuszy.
    wg mnie to był jasny dowód, że akcje są w poukładanych rekach.

a co do giełdy - od kiedy panu p. pokazała prokuratura ,że nie jest nietykalny - chce się zwijać i znikać z giełd.
    po to sprzedaż streama - ma kasę ok. 50 mln po spłacie kredytów i uwierzcie,że niedługo znikniemy z gpw po wezwaniu.
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~henek [31.174.119.*]
    Wszystko ładnie pięknie tylko nie wierzę że akurat ten gość da zarobić drobnym i wezwie po kosmicznej cenie jaką niewątpliwie jest 2 zł.
    Jak już chce wycofać MIT z GPW to pewnie będzie wyciskał drobnych ile się da po groszówkach. Ci co kupili w dołku za pół zeta pewnie coś zarobią ale cała masa umoczonych powyżej złotówki straci i pewnie będzie gościa przeklinać po wsze czasy
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~mitek [188.47.246.*]
    co racja to racja-choć tych powyzej 1,3 jest niewielu - wiecej gości jest powyżej 3 zł....
    Pieron wie jak to gość rozwiąże. Mając tyle akcji i tak mały free float może napompować spółę do niebotycznych rozmiarów. No chyba że chce się zwijać bo prokurator może go niepokoić wtedy wszystko możliwe łącznie z wycofaniem z giełdy. Najgorsze rozwiązanie to wezwanie teraz po przekroczeniu 66% z niską ceną na wszystkie akcje.

Nie znam procedur. Ciekawe co z drobnymi którzy zostaną z akcjami po wycofaniu ich z obrotu. Będą mieć kiepską syt raczej.
    Jeżeli ma już popakowane na słupach ze 140-150 mln akcji to brakuje mu zaledwie kilka procent do 90%. Zbierze te kilka procent przekroczy 90% ogłosi przymusowy wykup akcji za groszówki i po ptokach. Pewnie cena to jakaś średnia z kilku miesięcy ale patrząc na wykres to może być śmieszna cena.
    Nie wygląda to różowo dla drobnych.
    Pytanie teraz czy będzie pompka i zostaiwnie MIT na GPW czy wydymanie do cna i zdjęcie spółki?
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~Jacek43 [178.43.50.*]
    pamiętajcie jednak ,że przy tej śmiesznej cenie za akcję i niedużej ilości akcji w obrocie może tu być niezla dzida.Ja osobiście cały czas dokupuję i śpię spokojnie.
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~Mirek [95.41.49.*]
    wezwanie musi być po 2,04 bo tyle ostatnio brali w emisji jako mni. Mni ma 67,5 procent , to ono musi wzywać. Kupować niżej nie mogą , bo wykazać musieliby stratę na aktywach. Ponad 120 Mln akcji wzięli po 2,04, wyobraz sobie stratę przy cenie np 80 gr... To 150 Mln zł z aktualizacji wyceny. Zatem dzida
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~klajniak [194.181.198.*]
    teoretyczne pytanie: jeśli spekuła podciągneła by w ciągu kilku miesięcy kurs ponad 2,04 to co wtedy z ceną z ewentualnego wezwania ?
    Pozdro
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~usunięty [109.125.202.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~usunięty [109.125.202.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~mis [178.235.44.*]
    zabawy,zabawy,zabawy
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~Laik [92.55.194.*]
    No,ale wiemy jaki kontrachetów mam MIT.Bardzo premium,ze tak powiem TVP,TVN,Radio Zet,czy oni by zawierali tak łatwo umowy jak by Mit nie był na giełdzie.Moim zdaniem bardzo wątpie.
  • Re: Giełda bez Mit Autor: ~mitek [77.253.239.*]
    chetniej - uwierz chętniej - można robić różne hocki-klocki
[x]
LARK 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.