Pytanie, co myślicie o programach do rozliczeń PIT takich jak ten? http://pit.tilia.org.pl/
Bo nie wiem czy się nie rozliczyć tym razem elektrocznicznie. Mam małe obawy jak US to przyjmnie - czy będę miał pewność otrzymania dokumentów PIT przez US?
Wolę jednak programy desktopowe - jakoś nie mam zaufania do aplikacji w chmurze. Sam się zdecydowałem na Infor System Deklaracje i jestem bardzo zadowolony - program ma wbudowane aktualizacje + mam szybki dostęp do starszych zeznań.
Ale tutaj tez masz właśnie cały czas dostęp do danych - zapisujesz wszystkie dane lokalnie do pliku xml. Aktualizacje oraz ewentualnie także są robione na bieżąco - bez potrzeby wykonywania ich ręcznie. Jak dla mnie bomba.. W przyszłym tygodniu użyje go juz tak na serio w celu rozliczenia - muszę dostać tylko PIT-11 z pracy.
BTW: Widzałeś jakie fajne i przyjazne opisy wyświetlane są podczas wypełniania zeznania?
Ale tutaj tez masz właśnie cały czas dostęp do danych - zapisujesz wszystkie dane lokalnie do pliku xml. Aktualizacje oraz ewentualnie także są robione na bieżąco - bez potrzeby wykonywania ich ręcznie. Jak dla mnie bomba.. W przyszłym tygodniu użyje go juz tak na serio w celu rozliczenia - muszę dostać tylko PIT-11 z pracy.
BTW: Widzałeś jakie fajne i przyjazne opisy wyświetlane są podczas wypełniania zeznania?