• hmmm zatwierdzili uklad?? Autor: ~jas [93.154.193.*]
    KOMENTARZ ZDOBYWCY MALINY

Nie zgadzam się z uzasadnieniem

IRENEUSZ KRÓL, prezes Centrozapu

Przyjmuję Malinę 2011, ale nie zgadzam się z uzasadnieniem. Gdybym dostał Malinę za całokształt, przyjąłbym to z większym zrozumieniem. Tymczasem zarzuty, stawiane przez nominujących, nie dotyczą moim zdaniem 2011 r. Kwestia niedoszłego finansowania z EBOR rozstrzygnęła się w 2009 r., a pożyczki akcji dla GEM — w 2010 r. Z karami Komisji Nadzoru Finansowego za nieprawidłowe wywiązywanie się z obowiązków informacyjnych [Centrozap, jego akcjonariusz i menedżerowie otrzymali je w 2011 r. — red.] również się nie zgadzamy. Czekamy na wyrok sądu. Chcę podkreślić, że Centrozap w 2011 r. był najdynamiczniej rozwijającą się spółką giełdową, a wyniki za ubiegły rok są najlepsze w 60-letniej historii firmy. Zakończyliśmy dwa duże projekty: Agito i PEC Śrem. Pierwszą spółkę sprzedaliśmy funduszowi Garma, w drugiej zwiększyliśmy zaangażowanie, odkupując udziały od Enei. Udało mi się także zatwierdzić układ z wierzycielami w Pronoksie.
  • Re: hmmm zatwierdzili uklad?? Autor: ~wolf [83.11.37.*]
    Krzysiek pisze,ze dzwonil do sądu i PKO złożyło zażalenie.ale to i tak jest juz wszystko w cenie!!!
  • Re: hmmm zatwierdzili uklad?? Autor: ~krzysiek [95.40.192.*]
    ale jeszcze pani Sędzina nie odniosła się się zażalenia, czy prawidłowo wszystko złożone, czy nie żadnych uchybień itd. wiadomo tylko to że wczoraj złożyli. więc teraz ciekawe co dalej?.
  • Re: hmmm zatwierdzili uklad??DO KRZYSKA I JASA Autor: ~AB [213.134.151.*]
    Trzeba czytac ustawe o upadłosci układowej :

1. wierzyciele w głosowaniu zgodzili sie na układ
    2. sąd wydal POSTANOWIENIE O ZATWIERDZENIU UKLADU
    3. postanowienie sądu nie jest jeszcze prawomocne bo najpierw jeden z wierzycieli zarządał uzasadnienia postanowienia a potem wplynęło zażalenie na to postanowienie
    4. teraz czekamy az sąd sie wypowie w kwestii UPRAWOMOCNIENIA POSTANOWIENIA O ZATWIERDZENIU UKŁADU
  • Re: hmmm zatwierdzili uklad??DO KRZYSKA I JASA Autor: ~jas [93.154.193.*]
    oj wiem jaka jest droga......kolego....wiem też na jakiem etapie jest sprawa pro.....jednka publicznie Król mówi jakby było już po zabiegu czyli mamy uklad....dlatego moje zdziwienie....układ będzie jak będzie orzeczenie prawomocne sądu....więc dziwuę się ze król publicznie prawi jakoby wszystko było już wiadome..tylko tyle
  • Re: hmmm zatwierdzili uklad??DO KRZYSKA I JASA Autor: ~square [77.112.129.*]
    A czy sad ma jakis ustawowy termin na odniesienia sie do zazalenia??
  • Re: hmmm zatwierdzili uklad??DO KRZYSKA I JASA Autor: ~zalamka [88.199.233.*]
    pytanie ??

skoro nie ma prawomocnego zatwierdzenia układu, to czy mogli sprzedać nieruchomośc zgodnie z prawem ??
[x]
REGNON 22,41% 0,80 2020-09-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.