• skup Autor: ~Kowal [89.171.125.*]
    A może dogadali się z Yawalem i od nich kupią akcje bo tamci śa w potrzebie?
  • Re: skup Autor: ~SKNERUS [95.49.67.*]
    Jakiś "nawiedzony oszołom" ma jakoweś zwidy w temacie 13.00. Może to jest nawiązanie do czasów Gierka. Tedy to magiczna cyferka 13.00 oznaczała że mozna kupić se bytelczyne "czystej" zbozowej i bez umiaru lać w gardło.
    I tak to moze moze być ...z tą wystawką na 13.00.
    Hej "nawiedzony oszołomie"....!!! ...czas komuny już się skończył !!!
  • Re: skup Autor: ~Józef [83.22.139.*]
    Fajna informacja wywiad z Prezesem Mzykiem na forum Parkietu-temat perspektywy rozwoju Pagedu oraz śmiała reorganizacj Grupy Kapitałowej PAGED.
    Warto artykuł przczytać,polecam
  • Re: skup Autor: ~Józef [83.22.139.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/25,1179702-Paged---zapowiedzi-zmiany-strategii.html
  • Re: skup Autor: ~PAGED [89.174.254.*]
    Ja sprzedałem te akcje poniżej 13 zeta może trochę za wcześnie ale ten papier nie ma ewidentnie pary jak na razie . Ten artykuł też wcale nie jest taki optymistyczny bo mowa tam o pogorszeniu rentowności sklejki a to jest przecież motor napędowy obecnie tej spółki . Duże zadłużenie i takie sobie perspektywy skłoniły mnie do sprzedaży . Obecnym akcjonariuszom życzę by akcje szły do góry a ja najwyżej będę żałował że je sprzedałem zbyt wcześnie .
  • Re: skup Autor: ~mc [78.9.76.*]
    I to się nazywa wyjście z klasą:) Powodzenia na innych spółkach.
    Dzięki . Może i wyjście z klasą ale bez kasy :(
  • Re: skup Autor: ~dds [178.183.255.*]
    paged wraca do trendu spadkowego

jak to u mzykow idealnie potrafia zniechecic do inwestycji w spolke

co za ludzie

ostatni art w parkiecie tego dowodzi
  • Re: skup Autor: ~mc [78.8.219.*]
    Najwyrazniej Mzyki zamierzaja skupowac swoje akcje po 4 zl, tak jak Yawal, po co innego byloby te info?
  • Re: skup Autor: ~gladiator [178.36.144.*]
    z tego co pamietam paged wychwalales zalety spolki wieszajac na adwersarzach psy ,dzis mowisz ze sprzedales co jest dosc zenujace.Moment sprzedazy jest moim zdaniem fatalnie wybrany najwyrazniej wielu z was brakuje cierpliwosci czemu zreszta trudno sie dziwic.dla mnie stagnacja kursu =stagnacja branzy kilka razy ten temat byl tu poruszany.Trudno sie dziwic ze majac klopot z zatankowaniem paliwa kowalski wyda kase na bulki i mydlo wstrzymujac sie z zakupem mebli to nie jest porazajaca logika taka jest rzeczywistosc.Zrobcie sobie maly break event c/z 4 zl smiech na sali,jedyne co mozna zrobic to usiasc spokojnie na d...i czekac dokupujac.
    Wszedłem na wątek tak po prostu zobaczyć co tu słychać i co widzę pytanie do mnie . Otóż odpowiem Ci drogi "gladiatorze" że sprzedałem te akcje z dwóch powodów . Po pierwsze i najważniejsze to skup akcji własnych i to w jakiej ilości !!! Nie sądziłem że Mzyki zdecydują się na kolejny skup akcji zwłaszcza w kontekście ewentualnego pogorszenia się koniunktury to powinni oni raczej zmniejszać zadłużenie spółki a nie pieniędzmi spółki zwiększać swoje osobiste zaangażowanie w paged - bo nie mam złudzeń że jeśli Mzyki nie zrobią wezwania na akcje tylko będą skupować z rynku po kilka tysięcy sztuk - to kurs się będzie kisił w najlepszym wypadku w okolicach dzisiejszej ceny być może nawet do końca programu skupu akcji a na to zwyczajnie mnie nie stać żeby tak długo czekać na ewentualny zarobek . Po drugie widziałem jak wygląda skup akcji w wykonaniu Mzyków na yawalu i chce sobie tego oszczędzić . Nie możesz mi wytykać że sprzedałem bo ja z tymi akcjami ślubu nie brałem -uznałem po prostu że zmieniły się okoliczności i nie stać mnie czekać do momentu kiedy mzyki powiedzą że już mają wystarczającą ilość papierów zwłaszcza że to może trwać latami . Jeśli Ciebie to pocieszy to mocno tu wtopiłem .Czy satysfakcjonuje Cię moja odpowiedż ?
    P.S. Ja tej spółki nie wychwalałem -możesz sprawdzić we wcześniejszych postach .
  • Re: skup Autor: ~mc [78.8.215.*]
    Zarząd Pagedu zamierza wydać do 20 mln zł na skup max 1,6 mln szt. akcji. Łatwo policzyć, że chętnie zapłacą 12,5 zł za akcje. Od dwóch miesięcy cena oscyluje właśnie między 12,5 a 13,2 zł. Papier zatem wydaje się bezpieczną lokatą bo teoretycznie nie powinien spaść poniżej 12,5zł. Ponad to Yawal notuje mocne odbicie (właśnie kurs skoczył do 7,2). Spółka osiąga największy w historii przychód ze sprzedaży, w kryzysowym 2011r. 0,5 mld. Od jakiegoś 1,5 roku papier zapomniany przez inwestorów, a parę razy dawał świetnie zarobić.
  • Re: skup Autor: ~gladiator [178.36.39.*]
    to co zrobia mzyki niema w tej chwili wiekszego znaczenia,papier jest tani i to jest najwazniejsze apodstawowa zasada spekulacji brzmi kup tanio sprzedaj drogo.paged jako spolka cykliczna nie stanowi obiektu mego zainteresowania ale sprzedawanie przy tych wskaznikach jest nieporozumieniem,moim zdaniem spolka jest skazana na powolny slimaczacy sie wzrost ktoremu pomoże kolejna fala wzrostowa na calym rynku.
    Zarząd Pagedu zamierza wydać do 20 mln zł na skup max 1,6 mln szt. akcji. Łatwo policzyć, że chętnie zapłacą 12,5 zł za akcje. Od dwóch miesięcy cena oscyluje właśnie między 12,5 a 13,2 zł...

oczywiscie ze oglosili skup i zrobili to we wlasciwym momencie na ich miejscu tez cheynie bym kupil po tych cenach to jak polaczyc przyjemne z pozytecznym i spieszylbym sie zanim cena dobrnie do 16 bo wtedy skup przestanie byc kolorowy.Swoja drogą pamietam skup na JWc destruction gdzie wojciechowski zrobil totalne jaja nie wyplacajac dywidendny i skupujac za 1/3 deklarowanej kwoty g,dzie poszla reszta nie wie nikt i tak to z tymi skupami bywa,chyba nikt tego nie kontroluje dlatego nie warto liczyc na cud po takim info.
    pamietacie spadki sprzed wielu miesiecy?Dno bylo na 9 zl i tyo bylo prawdziwe dno i prawdziwe spadki.od tego poziomu weszla fala ktora winduje cene coraz wyzej.Nie ma co panikowac zmieniac pozycje i zonglowac akcjami nie napychajmy kabzy maklerom ,dbajmy o wlasna kase.Cierpliwosc na wlasciwej pozycji zawsze jest cnotą.wiec zycze cierpliwosci i kasy za 3 lata nasze portfele beda wygladac duzo lepiej zapewniam Was chodz ja jestem gdzie indziej.
    Miałeś rację "gladiator" że trzeba było przytrzymać te akcje jeszcze - no cóż życzę wszystkiego dobrego akcjonariuszom pagedu a ja może zarobię gdzie indziej . Pozdrawiam !
  • Re: skup Autor: ~gladiator [178.36.55.*]
    http://stooq.pl/n/?f=579486&search=paged

wierze ze mam racje jesli chodzi o caly rynek ale zeby wiedziec co sie dzieje na pojedynczej spolce trzeba ja szczegolowo sledzic,dla mnie ten komunikat to porazka i kapitulacja zarzadzajacych.po co bylo te przejecie hehe bez komentarza juz sie tutaj sporo nakomentowalem.
[x]
PAGED 0,03% 58,40 2017-10-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.