• Biedronka da niezłe obroty Autor: ~mk [188.122.17.*]
    Nawet jeśli nie dadzą zarobić to przynajmniej zwiększa obroty. Licząc, że biedronka to 1500 sklepów i niech w każdym sprzedadzą się po 50 telefonów to daje 75 000 telefonów. Dodatkowo niech na tym zarobią 10 zł na każdym, to daje 750 000 zł zysku. Przy obrotach w granicy 7 000 000 zł. Nie wiemy po ile sprzedają biedronce ten szajs ale zapewne tanio. Całkiem nieźle.:)
  • Re: Biedronka da niezłe obroty Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Rozmawiałem ostatnio ze znajomym, który pracuje w MM. Według niego "Maxcom to szajs, a Myphone sprzedaje się całkiem nieźle" ;)
  • Re: Biedronka da niezłe obroty Autor: ~mk [62.87.249.*]
    Z tego co ja wiem to Jeronimo wybiera z produktów o najlepszej jakości w danej kategorii cenowej. Tak więc można stwierdzić, że Myphone to w swojej klasie dobry telefon.
  • Re: Biedronka da niezłe obroty Autor: lag [83.242.80.*]
    Lol.

Chcialem na poczatku grudnia zakupic do 100 telefonow dla seniora. Niestety cena zaproponowana przez tf1 byla kilkanascie procent wyzsza od sprezadazy detalicznej na allegro. (dla mnie lepsza cena zakupu w detalu niz od importera)LOL.

TF1 nie panuje nad kanalami dystrybucji, badz ich wogole nie posiada, a przynajmniej nie posiada ich zorganizowanych..

Temat rzeka. Mam akcje, chcialem kupic telefony. Niestety spolka nie byla w stanie zaproponowac cen nizszych niz sprezdaz detaliczna na allegro.

Jakas pomylka. Mega pomylka.

PS: Nie oczekuje cen zakupu jak Jeronimo, ale przy zakupie chocby 100 szt nie sa w stanie zaproponowac logicznych cen.

Reasumujac > sprezdaz w biedronkach tak, w prywatnych punkktach nie.
  • Re: Biedronka da niezłe obroty Autor: ~mm [188.122.17.*]
    to, że dystrybucja opiera się o sprzedaż partnerską a nie o sprzedaż dla każdego, kto chce kupić 100 sztuk telefonów w hurcie uważam za pozytywne.
  • Re: Biedronka da niezłe obroty Autor: lag [87.205.134.*]
    cyt: "to, że dystrybucja opiera się o sprzedaż partnerską a nie o sprzedaż dla każdego, kto chce kupić 100 sztuk telefonów w hurcie uważam za pozytywne."

Dystrybucja jest dziurawa. Na allegro detalicznie mozna kupic 1szt w cenie nizszej niz w tf1 100szt.

Sprzedaz dla jeronimo jest z pewnoscia niskomarzowa. Dodatkowo duzy procent tych telefonow jest zbierana z biedronek i sprzedawana np via allegro (po cenie nizszej, niz cena zakupu 100szt w tf1). Koszta obslugi posprzedaznej dla tf1 pozostaja takie same.
  • Re: Biedronka da niezłe obroty Autor: ~rafi [81.210.63.*]
    Ostatni raz jak myphony były w biedronce to leżały w gablocie kilka miesięcy. Teraz pojawił się jeden model i na kilka dni przed dniem babci już zniknął. Wycofali je ze sprzedaży czy co?
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.