Nawet jeśli nie dadzą zarobić to przynajmniej zwiększa obroty. Licząc, że biedronka to 1500 sklepów i niech w każdym sprzedadzą się po 50 telefonów to daje 75 000 telefonów. Dodatkowo niech na tym zarobią 10 zł na każdym, to daje 750 000 zł zysku. Przy obrotach w granicy 7 000 000 zł. Nie wiemy po ile sprzedają biedronce ten szajs ale zapewne tanio. Całkiem nieźle.:)
Z tego co ja wiem to Jeronimo wybiera z produktów o najlepszej jakości w danej kategorii cenowej. Tak więc można stwierdzić, że Myphone to w swojej klasie dobry telefon.
Chcialem na poczatku grudnia zakupic do 100 telefonow dla seniora. Niestety cena zaproponowana przez tf1 byla kilkanascie procent wyzsza od sprezadazy detalicznej na allegro. (dla mnie lepsza cena zakupu w detalu niz od importera)LOL.
TF1 nie panuje nad kanalami dystrybucji, badz ich wogole nie posiada, a przynajmniej nie posiada ich zorganizowanych..
Temat rzeka. Mam akcje, chcialem kupic telefony. Niestety spolka nie byla w stanie zaproponowac cen nizszych niz sprezdaz detaliczna na allegro.
Jakas pomylka. Mega pomylka.
PS: Nie oczekuje cen zakupu jak Jeronimo, ale przy zakupie chocby 100 szt nie sa w stanie zaproponowac logicznych cen.
Reasumujac > sprezdaz w biedronkach tak, w prywatnych punkktach nie.
cyt: "to, że dystrybucja opiera się o sprzedaż partnerską a nie o sprzedaż dla każdego, kto chce kupić 100 sztuk telefonów w hurcie uważam za pozytywne."
Dystrybucja jest dziurawa. Na allegro detalicznie mozna kupic 1szt w cenie nizszej niz w tf1 100szt.
Sprzedaz dla jeronimo jest z pewnoscia niskomarzowa. Dodatkowo duzy procent tych telefonow jest zbierana z biedronek i sprzedawana np via allegro (po cenie nizszej, niz cena zakupu 100szt w tf1). Koszta obslugi posprzedaznej dla tf1 pozostaja takie same.
Ostatni raz jak myphony były w biedronce to leżały w gablocie kilka miesięcy. Teraz pojawił się jeden model i na kilka dni przed dniem babci już zniknął. Wycofali je ze sprzedaży czy co?