przepraszam, że piszę, choć to nie do mnie, ale wg mnie odbicie będzie jak się znacząco poprawi koniunktura na rynku - na tyle, że całkowite obroty na NC wyraźnie się zwiększą. Jak płynność rynku będzie większa to stopniowo zacznie się wyszukiwanie zapomnianych przez wszystkich groszówek. Nie ma natomiast mądrego, który powie, kiedy dokładnie może to nastąpić :-)
...............utopiłam tutaj większą część kasy i teraz wiszę...........szlak mnie trafia , ale po takich stratach nie puszczę , niech leży , niżej juz nie spadnie
Spoko, ten resplit (o ile w ogóle nastąpi) to wg mnie dopiero przy ewentualnym przechodzeniu na główny parkiet... a biorąc pod uwagę, że ta deklaracja przejścia na rynek regulowany była próbą ratowania drastycznie pikującego kursu - to nie zanosi się na to w najbliższej przyszłości... poza tym resplit musi być zatwierdzony przez WZ - więc jak tylko takie plany się w zarządzie pojawią, to się o tym dowiemy ;)
To rzecz jasna moja interpretacja sytuacji - więc może się nie sprawdzić.
no tak, oczywiście, po prostu myślałam, że się już gdzieś jakoś konkretnie wypowiadali, a mi umknęło. Też myślę, że do przenosin na główny parkiet daleka droga - pierwszy Runicom, którego kurs tak ładnie wzrósł i się utrzymuje :-)
.........też na to liczę, powinno cos sie teraz tutaj dziać, obroty ruszyły , ktos sprzedaje, ale i ktos zaraz to odbiera, drobni tego nie odbierają,mozebedzie jakies info,
marzy mi się,żeby się wyplątać z tej spółki nawet bez zysku :( cholernie dużo tego kupiłam i teraz gdy w koło rośnie ja nie mam kasy też myślę,że coś się szykuje ,oby szybko :)
No to mamy podobne marzenie ;) już nie liczę ma zysk - wystarczy wyjście na 0 lub z niewielką stratą nawet w najgorszym wypadku, ale po obecnej cenie to nie ma o czym nawet wspominać... trzeba poczekać i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie...
Resplit już niebawem i zjazd na grosze. Balon w tej chwili przewartosciowany z 6 razy. Jest z czego spadac. Nie czas na kupowanie, w drugiej polowie roku po resplicie - tak. Zobacz co sie dzieje na BPC - zjazd na grosze i ucieczka, a na nvn pakiet poszedl ostatnio za pol grosza 4 mln akcji, zatem znak, ze bedzie nizej, jakies 0,2 - 0,3 grosza
o czym ty piszesz? dla mnie to dobry znak że coraz więcej naganiaczy piszę o 0,3 grosza. znaczy to że więksi zaczynają zbierac.
przeliczyłem sobie udziały nvn w spółkach. na dzień dzisiejszy przy tak fatalnej sytuacji na giełdzie wychodzą 4 grosze.
jesli sytuacja w europie się unormuje, to w nowej hossie, w ciągu 2-3lat wartosc noviana powinna wzrosnąc 10krotnie. lmnie zadowoli 20groszy.
perspektywy są ogromne. np. bpc i runicom mają udziały w tequili mobile gdzie w tej spółce ma nastąpic efekt kuli snieżnej i spółka ma wzrosnąc kilkunastokrotnie, perspektywy ma ogromne, poza tym biomedinv posiada spółki z dużym potecjałem, za pare lat jego spółka zależna stemcell może być hitem na skale swiatową!
pozatym nvn posiada udziały w kilkudziesięciu spółkach w większosci z dużym potencjałem.
także każdy niech wybiera. według mnie teraz jest najlepszy czas na zakup udziałów.
tyle, że tu ludzie piszą o 0,3 grosza, a nie 3 groszach :-) poszczególne spółki na pewno mają potencjał, ale niestety na gpw rządzi prawo popytu i podaży i drukarnie w końcu lądują na cmentarzysku
......tiaa to ,ze novian zwiększa udzialy w innych spółkach to jest dobry znak i to co piszzesz ma sens, tez tak myslę,sądzę ,ze tu będa jeszcze duze wzrosty tylko ile jeszcze trzeba czekac