No widać dzisiaj że zaczynają kupować w dużych pakietach.
Po obrotach z kolei widać że walor w dalszym ciągu cieszy się dużym zainteresowaniem.
Jeszcze leszcze psują kurs ale powinno się to skończyć i od stycznia 2012 coś powinno się w końcu dziać Będą wyskakiwać leszcze przy cenie 4.50 ale zobaczymy czy długo.
według mnie ciekawe ... swego rodzaju próba sił, ukryte zlecenia, większe pakiety, co ktoś rzuci to ktoś zbiera, ale i jeśli ktoś kupuje, to ktoś zrzuca do dołu ... baaardzo ciekawe
nic tu ciekawego nie ma, wywala jakis fundusz , mogliby chlopaki sie dogadac zrobic sobie jakas pakietówke i sie finalnie wymienić a nie stresowac ludzi
@aaaa te twoje wywody to o kant .... otrzeć tyle są warte.
Już pisałem " kij ma dwa końce "
Jak ktoś sprzedaje (bo np " stwierdził że nie opłaca się trzymać " ja nie znam innego powodu) to po drugiej stronie jest ktoś kto je kupuje po takiej samej cenie ( przekonany że zarobi że się opłaca ). Sens byłby przy cenie normalnej a ta cena jest o ~100 za niska .
Myślenie nie boli . Szukanie jeleni których jak widać nie brakuje (i tak się znajdą , bez naganiania z twojej strony.) Jak chciałeś kupić za 3.50 to mogłeś kupić PP w zapisach dodatkowych i tak na 100 zamówionych dostałbyś 1 akcję . Według twojego i innych rozumowania 1 akcja to coś za dużo. Mam pytanie rozumiesz co napisałem.
Taki śmieć a taka redukcja . Tyle jeleni do kupowania śmiecia. W/g ciebie ~99 % to jelenie.
A tobie podobni to Mózgi z kreskówki WD .
Dlaczego sprzedaja - ano dlatego, ze niedlugo bedzie notowania pda - po 3,50.
Obawiam sie jednego, ze wtedy moga zleciec do tych 3,50.- oczywiscie akcje.
Ci ktorzy nabyli po 3,50 - sprzedaja akcje po 4 (bo im sie oplaca).
Co Wy na to?
No i jak PDA będą po 3,50 i akcje też, to zdecydowanie większość posiadaczy będzie chciała na nich zarobić, po asymilacji też, więc nawet jeśli kurs spadnie, to w końcu zacznie iść na północ.
Nikt nie nabył akcji po 3,50 bo musiał zapłacić 5 gr za PP czyli w najlepszym przypadku jedna akcja serii H kosztowała go 3,70 . Termin wprowadzenia omawianych akcji jeszcze nie został opublikowany a Cersanit ma na to czas jeszcze około 1,5 miesiąca ! Tak więc handel pomiędzy ustawionymi widełkami może jeszcze chwilę potrwać .
bestia się dziś odkryła, jesli chce kupic z rynku tyle ile pokazał, to nie ma szans na spadek ponizej 4zl, ba nawet wiecej kurs powinien rosnać, wiec zobaczmy co nowy rok przyniesie. W wszystkiego Dobrego na Nowy Rok zycze calej gwardii cersanitowej . !