• do Panelo Autor: ~Boguś [89.231.242.*]
    "Nastały trudne czasy dla nieudaczników i dlatego niektórym z nich żółć zalewa zdrową ocenę rzeczywistości ."
    W TV podali że w Polsce brakuje 3000000 miejsc pracy. Są oferty ( za 2000 zł brutto ) pracy na które jest chętnych nawet 1000 osób. Urzędy pracy za sprawą PO nie mają kasy na działalność prywatną , ale dla budżetówki ( służb mundurowych po 300 zł ) pasożytów z cudzego potu są. Na roboty publiczne ,interwencyjne i staże też brak.
    Reasumując pracy niema . Rozpocząć działalności prywatnej niemożna bo kapitału brak.
    Szanowny @ panelo przygadaj nieudacznikom bezrobotnym co powinni zrobić lub jaki interes założyć. Przypomnę że już w Europie jest 2000000 polaków którzy wyjechali za chlebem. Może tak "ostatni gasi światło". Zostaną tylko politycy z PO budżetówka i wyborcy PO. Aha jeszcze ten co obiecał drugą Japonię, dobrobyt i po 100 tyś zł.
    Dlaczego zagranicą jak się wyjedzie czuć normalność np: w krajach skandynawskich .
    W Polsce oczywiście też czuć ale wszechogarniającą zgniliznę umysłów.
    Głupawe seriale niczego nie zasłonią. Czy w Niemczech emeryt chodzi po śmietnikach za jedzeniem. A teraz z grubej rury czy w PRL-u emeryt chodził po śmietnikach.
    Materializm nie jest źródłem szczęścia .
    Tak mnie jakoś poniosło. Przepraszam że nie o Cersanicie.
  • Re: do Panelo Autor: penelo [95.51.193.*]
    Nie powracaj i nie porównuj czasów PRL-u bo najprawdopodobniej nie miałeś z nimi wiele do czynienia . Przeżyłem w nich 49 lat i pamietam całonocne kolejki za mięsem , paliwem , papierem toaletowym , za wszystkim . I to ciagłe szukanie "układów" aby kupić sedes ,buty , cokolwiek . Więc nie mów mi który czas jest lepszy . W PRL-u za zaprezentowaną przez Ciebie krytykę dostałbyś pare lat "odsiadki" i wilczy bilet a z nim zasiliłbyś napiętnowanych bezrobotnych . Pamietaj o tym co glosił najwiekszy z naszych wieszczów - "lepszy na wolności kąsek lada jaki niżli w niewoli przysmaki " . Pozdrawiam .
    P.S. To forum ma służyć innym anonsom ale zostałem wywołany do tablicy i za swoje zachowanie wszystkich serdecznie przepraszam .
  • Re: do Panelo Autor: ~Boguś [89.231.242.*]
    W szkole średniej powiedziałem "...... i tak pójdzie na wschód " i o mało nie skończyłbym szkoły.
    Ale wiedź drogi rodaku ..... lepiej mieć "pełną" kieszeń pieniędzy i kombinować jak kupić niż lizać towary przez szybę z pustą kieszenią , bezrobotnym lub umowie śmieciowej.
    Jestem obiektywny w poglądach ( daleko mi od " pkt widzenia od miejsca siedzenia") .
    Setki tysięcy samobójstw ( tragedia rodzin , dzieci ) eksmisji ,totalnej biedy itd tp to prawdziwy obraz Polski III RP. W PRL tego nie było a w domach był towar "bez chemii" .
    Lepiej mieć gorszy niż widzieć lepszy i marzyć.
    W niebie nie będzie liberałów i prywaty.
  • Re: do Panelo Autor: ~marek [164.127.80.*]
    w zakładach cersanitu magazyny i place zastawione paletami z ceramika. U dilerów i hurtowników to już brakuje miejsca magazynowego. Kupujących brak. Kto będzie kupował - bezrobotny. Zamożny niekupuje cersanitu ???.Powodzenia życze nawiedzonym???
  • Re: do Panelo Autor: ~aaaaaaaaaaaaa [77.254.119.*]
    to akurat jest powod dla ktorego chce odkupic i miec te papiery, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe jakie moga byc przychody a co za tym idzie zyski , nie ma zimy panowie, a duze ozywienie w budowlance w cyfrach zobaczymy juz za pol roku
  • Re: do Panelo Autor: penelo [95.51.193.*]
    Tak naprawdę to ostatnio o wartości akcji w niewielkim stopniu decyduje kondycja firmy i jej perspektywy a w zasadniczy sposób ich podaż i popyt . To natomiast uzależnione jest całkowicie od dużych , naprawdę dużych graczy . Wystarczy pakiet 8000 akcji aby skutecznie zablokować ruch w każdą stronę . Pozostaje więc czekać lub grać w ustawionych "widełkach" cenowych .
[x]
ROVESE -2,15% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.