Eksport w Policach za 3 kwartaly to 48% przychodów, więc prawie tyle co w Synthosie. Ale słaby złoty napędza popyt i winduje ceny także w sprzedaży krajowej. Polski rolnik nie kupi nawozów produkowanych za granicą właśnie z uwagi na drogi import. Tego nasi analitycy i autorka chyba nie ogarniają.
Nie analizowałem Ciechu, ale jeśli artykuł nie kłamie i Ciech przy tak korzystnym rynku będzie miał stratę co według p. Kliszcza jest takie super to w takim razie jest to kolejny dowód na umysłowy paraliż tego analytyka.
Marysiu, bo rozumiem, że to ty kryjesz się pod tymi wszystkimi nikami pamiętaj że to już koniec roku, dzieje się niewiele, jest mały ruch, bo ludzie czekają co i jak dalej, czekają już na wyniki na info o dywidendzie, na prognozy kolejne. wbrew Twojemu zdziwieniu z poprzednich w watkach, giełda w święta nie pracowała:) ludzie siedzieli przy wiglijnym stole, nie przy komputerach:) nie ma tez co lać łez, jak spada, tak jest na giełdzie, sa okazje do kupna, przy wzrostach okazje do sprzedaży, więc juz przestan odsądzać tę spólkę od czci i wairy zwłaszcza, że jak sama przyznałaś nie masz akcji. i daj spokoj Basi, bo akurat ona w przeciwieństwie do Ciebie pisze na temat
Odpierd...l się! Występuje pod nickiem MARYSIA.Czasem pisze coś mój brat MARCIN. Dlaczego nie kupujecie jak takie dobre.[police].Gown...o wiesz o rynkach i zabierasz glos.Pozdrawiam.
Dnia 2011-12-27 o godz. 18:45 ~marysia napisał(a):
> Odpierd...l się! Występuje pod nickiem MARYSIA.Czasem pisze
> coś mój brat MARCIN. Dlaczego nie kupujecie jak takie
> dobre.[police].Gown...o wiesz o rynkach i zabierasz
> glos.Pozdrawiam.
Wierzyłem w ewolucję tego protoplasta, ale sądząc po tonie wypowiedzi nic się nie zmieniło od mojej ostatniej wizyty na forum. Widać że świąteczna przerwa w szkole nie podziałała kojąco na skołatane nerwy małolata.
Powracając do polic to nie przyglądałem się dzisiejszej sesji ale wiem że ktoś wyrzucił blisko 60K papiera i momentami police traciły nawet ponad 5%. Dzisiejsze 9,31 nie nastraja pozytywnie... mimo to jestem optymistą!
Dnia 2011-12-28 o godz. 07:46 ~marysia napisał(a):
> Malolata?HE HE HE[dobre]
Dnia 2011-12-28 o godz. 07:46 ~marysia napisał(a):
> Malolata?HE HE HE[dobre].
czytaj dokładnie i ze zrozumieniem a dopiero pózniej rechocz. Wszyscy wiedza ze masz fredzla a do szkloly Chodzisz sukienkach.
Dnia 2011-12-25 o godz. 08:47 ~Basia napisał(a):
> http://www.parkiet.com/artykul/1157272-IV-kwartal-udany-dla
> -spolek-chemicznych.html
...ten fragment też czytałaś!? :-)
Ale są też zagrożenia. – Spodziewane są znaczne spadki, szacowane nawet na 10–20 procent, cen nawozów, głównie ze względu na spadające w ostatnich tygodniach ceny zbóż – mówi Brymora. Firmy negatywnie odczują też wzrost cen gazu, którego zakup stanowi istotną pozycję w ich kosztach. O podwyżkę taryf na gaz zabiega PGNiG i raczej do niej dojdzie, choć nie wiadomo, jaka będzie jej wysokość.