do chłopa ....
zainteresowanie ta spóka jest prze zemnie z kilku powodów jeden to spółka doszła do max pułapu cenowego ,jak spadnie to kupie, drugi to dlaczego ludzie maja dawac cwaniakom kase za cos co nie jest tyle warte , nalezy przestrzec i uswiadomic , robie to obowiazku społecznego ,niech papaier rosnie za saługi a nie bo kilku zmówi sie i beda pompowac kurs , tacy własnie zarzynają drobnych i niemających doswiadczenia na giełdzie , no ale tacy wyjadacze to na tym zarabiaja , zarabiaja nie na faktach a na zmowie jak wkrecic innych i jak najwyzej wysrubowac kurs , dzieki takim ludzie traca majatki , dorobek zycia , z giełdy zrobiono szulernie, jedni co maja dostep do informacji oszukuja inni podbijaja bo maja kase , ktos jak chce inwestowac kapitał nie moze , bo papier jest zasrany przez takich co graja nim a potem jak ma urosnac faktycznie to nie moze bo ludzie nie maja zaufania do sopółki, a co do mnie czy jestem bezrobotny pociesze cie ze nie , mam swietna prace która uwielbiam robie to co lubie , daje mi mnóstwo satysfakcji , i równiez moge inwestowac nadwyzki zarobków na giełdzie
do inteligenta xxx : "jak spadnie to kupie" powiedziałbym puknij się w środek czoła, przez rok nie chciało spaść i dla Ciebie specjalnie to zrobi..., jak kiepska spółka to szukaj lepszej, bo nie ma innych postów poza twoimi, a najlepiej poszukaj sobie pracy,....
kurs spada , obroty nędznie małe, teraz rozumiesz o czym pisałem.... no ale ty chłop jestes , z chłopem sie nie dyskutuje , uparty jak wół przy swoim ze będzie suuuper , a jest do dupy i orze jak może .....przypomne sie w okolicy 1zł .... to nie bawem nastapi , szybciej niz myslisz, poczytaj o czym pisałem i stwierdzisz ze znam przyszłość.....
Dnia 2011-12-21 o godz. 09:59 ~terrarium napisał(a):
> xxx czekalł tyle czasu i oddał
pewnie by chciał kupić
> nisko znowu
niecierpliwi chca oddac niech stoja, moze beda
> miec na świeta jak oddadzą
dobrze rozumujesz , mysla tak dalej tylko ze takie myslenie i pocieszanie nie ma sensu ,
zasada jest prosta kupuj jak nikt nie chce, lezy inikt niedotyka (czyt. inwestuj ) i jak spada, nie kupuj spadających noży, a wszyscy hura kupuja na górkach i potem zaklinanie kursu by urosło ,aby wyjsc choć na zero , prawda jest taka jak pisałem ,
....... wesołych świąt
pożyjemy zobaczymy ... papier nadmuchany do granic mozliwosci ,poczytajcie cobie o spółce , raporty , przeliczcie wskaniki i zrozumiecie w co was wpakowano.... a byli tacy co wam wciskali 10 zł ze bedzie..... nauczcie sie liczyc , czytać informacje, poziom docelowy okolice 1 zł i bedzie sie kisić długo , az nadejdzie znowu dzien ze ktos rozrusza papier, z hasłem .....LECIMY NA 10 zł
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGORaport bieżący nr 8 / 2011 Data sporządzenia: 2011-12-21 Skrócona nazwa emitenta TERRA S.A.Temat Transakcje na akcjach osoby nadzorującejPodstawa prawna Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
Treść raportu: Zarząd Terra S.A., z siedzibą w Warszawie, przekazuje w załączeniu informację, otrzymaną w dniu 20 grudnia 2011 r., od Członka Rady Nadzorczej Terra S.A., w przedmiocie zawartych przez niego na własny rachunek transakcji zbycia akcji Terra S.A.Załączniki Plik
Członek rady sypie pewnie pan XXX heheheh
ja nie mam nic wspólnego z tą spółka , owszem wspominałem o infei jakie sie pojawi niedługo , ale to jest wszystko przewidywalne , zaślepieni nie widzą co sie dzieje wokół nich , czytac , czytać analizowac i liczyć bo kasa jset łakomym kąskiem dla każdego , pilnowac kapitału , pisałem o tym wcześniej , teraz nie bezie weołych swiat , szczerze to kurs pikuje i nic go nie powstzryma , gość wywalił akcje , najpierw nagonka na 10 ł , frajerów znalazł no bo jak inaczej , takich jet pełno a teraz popyt zdycha i jest to co jest , nauczyć sie analizy , zachowac rynku .......do ksiązęk .....
ostrzegałem jak kurs był na poziomie 3, 70 zł , baranie czytaj ze zrozumieniem , ha ha ha ,głupawka jest normalnym objawem bezradność pisz co chces , zwalaj win na kogo chcesz a kurs zjeidzie , a ty będziesz patrzeć jak kapitał topnieje tobie , dałeś sie ubrac trudno nauka kosztuje, a j dawałem wam rady za darmo ,przypominam kurs był po 3,70 zł myślenie nie boli, ale głupota tak
myślisz że to on oddaje ?
a nie członek rady nadzorczej dalej sypie !
przecież to ukartowane na to wychodzi, naganianie na wzrosty a potem sprzedawanie pomyśl ?
czy raport kłamie czy ci którzy na wzrosty naganiali ?
spokojnie 2zł, 2,20 do brania, xxx ma racje będzie taniej skoro członek zarządu sprzedawał akcje od 1.80 wzwyż, wywalać wywalać niech głupcy łapią ZŁ na choryzoncie a potem 10gr
członek zarzadu wywala papier , ma tego sporo do wywalenia , tu sie nie skonczy na 1,8 , bedzie owiele nizej , pytanie kto dzwignie papier do góry , to była podbitka na wywalenie akcji przez jednego członka , a co bedzie jak reszta zacznie sypać.......ponizej 1 zł moze sie zakończyć, oni maja po 10 gr akcje !!!!!! to jest napisane , czytać!!!!!
napisz cos jeszcze......moze za darmo oddadza???? wywalal bo potrzebowal na swieta....ktos to odebral robiac jazde mala i odbierze pewnie teraz zeby zrobic jazde wieksza i ubrac wiecej luda......takie to juz zycie....ja kupuje jak przebija dolne widly ile sie da...cos czuje ze jeszcze dzis moze byc z tego niezly zarobek.
zastanawiasz sie kto odebrał??? powiem tobie ale w tajemnicy ..... ulica odebrała a kto inny , teraz jest zapakowana , następna podbitka z okazji zajączka , na Wielkanoc
ale ta sama ulica po takim ruch up zrobi kolejny....teraz mi to wyglada na zbicie kursu na sile.....moze ktos sie wysypie.....jak mowilem w okolicach 2zl kupie. I uwazam ze nie do konca ulica dala sie ubrac:) .....spekulanci zrobia tu jeszcze podbitke...i to pewnie jeszcze dzis
ja nie czekam na podbitkę ani na zwałe do 1 zł , czekam spokojnie co podadzą jeszcze , jakie info będzie w tym lub początkiem roku , czekam na raport i wtedy sie zobaczy czy warto dotykać ten papier , narazie to..... wiem ze przykro sie zrobi niejednemu ..... nic nie wart papier , nawet członek wie o tym , wiec wywala akcje acje nie daja zysku , kicha i koniec tematu ,
Dnia 2011-12-21 o godz. 13:31 ~giga napisał(a):
> fajnie naganiacie chlopaki.......to ja tez napisze...sypac
> sypac...kazdy juz to sprzedaje.....papier syf
nie naganiam!!!!! nie mam takiej intencji ,albo papier jet dobry i ma coś w sobie ze moze rosnąć albo to śmiec ,dmuchany do góry co by członkowie mogli wyskoczyć z niego , zainteresowałem sie tym papierkiem , przeanalizowałem , poczytałem i napisałem to co uwazałem za słuszne i uczciwe, nie naganiam , nie mam takiej intencji , gaaniaja ci co pisza frazesy , merytorycznie uzasadniam wszystko , jezeli spółka / zarząd zacznie lepiej działac to moze byc i 20 zł za akcje ale narazie to kicha , kazdy robi wg swojej wiedzy , doswiadczenia na giełdzie , inni sie ucza inni sprytnie oszukuja mniej doświadczonych , ja w topiłem w swoim zyciuspora kasy ,uczyłęm sie i jak czytałem takie nagonki , prymitywne to szlag bierze człowieka ze kilku cwaniaków , majacych dostep do informacji o spółce , wiedza jaka sytuacja jest wewnątrz , wykorzystują to , giełda dyskontuje przyszłość , nie liczcie na szczescie na giełdzie tylko na wiedze i obserwacje
papier jak kazdy inny na nc....dlugo nie grany - spekuly na nim nie bylo bo sie trzymal ladnie takze to ze uroslo ostatnio mozna bylo przewidziec.....czy spadnie ponizej swojej ceny tj `1,90 czy jeszcze pojdziew gore........ktoz to wie...po obrotach widac ze az tak wielu nie udalo sie ubrac....to nie mbpartner czy inne w tym stylu.......trzeba jeszcze pamietac ze rozmawiaja z potencjalnymi inwestorami......moze bedzie jakas kolejna emisja po 2zl....takze takie pisanie ze to smiec moze oddbic sie czkawka jak rzeczywiscie w ciagu kilku tygodni zarysuje sie tutaj trend wzrostowy.....takim samym smieciem jest przeciez rsy czy tez csy.......a teraz co mamy na tych spolkach?
ma racje chłopak ta akcja jest przeszacowana a taka igoria 10gr cena nominalna a kosztuje 15gr!! brać po 15gr igorie a wywalać tere po 2zł zysk murowany:)
trochce wam szanowna spekulo zamieszal ale teraz jak juz sobie policzyliscie to wiecie co robic.....mam wrazenie ze jeszcze wielu sie zdziwi na tym papierze.....
to co widzimy aktualnie w arkuszu K po 3szt na różnych pozycjach to ma tylko na celu sztucznego podnieienia kursu , jak sie uzbiera popty to bedza walic akcjmi , jena z metod , to jest niebezpieczne , ale kto pierwsze ten lepszy wywali , taka jest zsada, nie namawaim do wywalania , może pójdzie jeszcze w góre......może ....wnioski wyciagajcie sami