ja sie tak samo kisze na nowej gali, już dwa lata skupują i kurs spadł z 4 na 2 zł i kiszonka , kiszonka, kiszonka już 2 lata, a oni dalej skupuja , ale p....ole nie oddam ani jednej akcji, najwyżej wnuką podaruję
Może prezes sprzeda swoje akcje w tak atrakcyjnej cenie to może część akcjonariuszy się wystraszy i sprzeda też swoje akcje. Nadal obroty bardzo niskie i nikt nie chce oddawać ze stratą.
Wg mnie fatalne dla wiarygodności Zarządu jest takie dołowanie kursu dla robienia skupu akcji przez spółkę od akcjonariuszy. Teraz kurs akcji jest sporo niższy niż w czasie rozpoczęcia.
nie szukałbym tutaj "winy" zarządu a raczej ogólnej słabości rynku polskiego - wig20, wig vs. np. DJiA. Nawet BUX jest mocniejszy od nas. Zobacz jak super info na deweloperów wpłyneło - cóż mało kasy mała reakcja, no i dochodzi jeszcze chyba duuuża niewiara w naszą gospodarkę. Ale myślę że lada moment będziemy "nadganiać" :)
A tak nawiasem warto przeanalizować kształtowanie się P/BV vs. wykresy...baaardzo pouczające:)
Nie mam jakiś szczególnych pretensji do Zarządu za te działania, które powinny być wypośrodkowane pomiędzy dobrem i rozwojem spółki i pracowników, a interesem akcjonariuszy. Niestety widać po zachowaniu innych spółek, że sytuacja na rynku nie jest za dobra. Na pewno na kurs ma wpływ sytuacja na rynku i to nie tylko rynku kapitałowym, ale też wiarygodność u akcjonariuszy. Spory ze związkami zawodowymi też nie służą wizerunkowi spółki i są dobrze odbierane przez akcjonariuszy.
Też staram się zwracać uwagę przy wyborze spółek na wskaźniki analizy fundamentalnej. W czasach bessy takie spółki całkiem dobrze się bronią przed spadkami i można w nie inwestować długoterminowo, bo kiedyś z pewnością przyniosą zyski. Na ta pewno spółka jest ciekawa wskaźnikowo i ma potencjał do ewentualnego wzrostu jeśli sytuacja na rynku i w branży się poprawi.