• parytet wymiany akcji Autor: ~invisible [79.186.252.*]
    coś tu nie gra
    do ustalenia parytetu były brane średnie arytmetyczne za okres 21.06. - 17.08.
    dla ipo.pl było to 86gr., dla ori 12gr., do tego doszły jeszcze wartoście księgowe na koniec półrocza
    ostatecznie ipo.pl emituje akcji razy 2 i przejmuje majątek razy 7 !!!
    za 4 akcje ori ipo.pl wyda jedną swoją
    ori kosztuje 7-8 gr. a ipo.pl 22-23 gr.
    przy 8 gr. na ori, ipo.pl powinno kosztować 32 gr. a mamy sytuację kuriozalną tak jak zresztą cała polska giełda:
    na ori jest ukryty kupujący na 7 gr. a na ipo.pl jest ukryty sprzedający na 23 gr.
    aż się prosi żeby sprzedawać ori po 7 i kupować ipo.pl po 23 gr, bo taka wymiana jest o 20% korzystniejsza niż ustalony parytet
    paranoja trwa w najlepsze
  • Re: parytet wymiany akcji Autor: ~wladza!!! [178.42.104.*]
    SZWINDEL niesamowity tutaj robią! Ja jestem w Ori prawie od początku-ten cały Bartoń to niezły kanciarz,nic ino łupią nas jak mogą! Ktoś tu powinnien zrobić porządek!
  • Re: parytet wymiany akcji Autor: ~invisible [83.4.143.*]
    nie mam akcji ORI ale jakbym miał wiedział bym co zrobić
    zamiast czekać na oficjalną wymianę sprzedał bym temu co się kryje po 7 gr. i kupił za tę kasę IPO po 20 gr.
    jak będziesz czekał do wymiany dostaniesz 1 akcje IPO za 4 ORI a teraz za 4 akcje ORI można kupić 1,4 akcji IPO
    nie wiem o co chodzi ale to jest chyba okazja, 40% bonus
    a to że nikt tego nie robi świadczy że wszyscy mają już głęboko w dupie obydwie spółki i ich połączenie
  • Re: parytet wymiany akcji Autor: ~invisible [83.4.143.*]
    o właśnie ktoś sprzedał 43000 ORI
    przy połączeniu dostałby za to 10750 akcji IPO, teraz kupując na giełdzie kupiłby 14300 szt.
    co z tego jak wszyscy to mają gdzieś
    ale jednego nie rozumiem, kto i po co skupuje ORI po 7 gr.?
    to jakaś paranoja
[x]
ELQ 5,44% 3,10 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.