coś tu nie gra
do ustalenia parytetu były brane średnie arytmetyczne za okres 21.06. - 17.08.
dla ipo.pl było to 86gr., dla ori 12gr., do tego doszły jeszcze wartoście księgowe na koniec półrocza
ostatecznie ipo.pl emituje akcji razy 2 i przejmuje majątek razy 7 !!!
za 4 akcje ori ipo.pl wyda jedną swoją
ori kosztuje 7-8 gr. a ipo.pl 22-23 gr.
przy 8 gr. na ori, ipo.pl powinno kosztować 32 gr. a mamy sytuację kuriozalną tak jak zresztą cała polska giełda:
na ori jest ukryty kupujący na 7 gr. a na ipo.pl jest ukryty sprzedający na 23 gr.
aż się prosi żeby sprzedawać ori po 7 i kupować ipo.pl po 23 gr, bo taka wymiana jest o 20% korzystniejsza niż ustalony parytet
paranoja trwa w najlepsze
SZWINDEL niesamowity tutaj robią! Ja jestem w Ori prawie od początku-ten cały Bartoń to niezły kanciarz,nic ino łupią nas jak mogą! Ktoś tu powinnien zrobić porządek!
nie mam akcji ORI ale jakbym miał wiedział bym co zrobić
zamiast czekać na oficjalną wymianę sprzedał bym temu co się kryje po 7 gr. i kupił za tę kasę IPO po 20 gr.
jak będziesz czekał do wymiany dostaniesz 1 akcje IPO za 4 ORI a teraz za 4 akcje ORI można kupić 1,4 akcji IPO
nie wiem o co chodzi ale to jest chyba okazja, 40% bonus
a to że nikt tego nie robi świadczy że wszyscy mają już głęboko w dupie obydwie spółki i ich połączenie
o właśnie ktoś sprzedał 43000 ORI
przy połączeniu dostałby za to 10750 akcji IPO, teraz kupując na giełdzie kupiłby 14300 szt.
co z tego jak wszyscy to mają gdzieś
ale jednego nie rozumiem, kto i po co skupuje ORI po 7 gr.?
to jakaś paranoja