no i co jęczący na to powiecie? Michał zarabia na kryzysie, zostaje numero uno wsródpolskich rekinów. Teraz chyba już zupełnie jasne co się dzieje. Tak jak pisałem ... Najtańszy sposób by zainwestować w swoją firmę a jak się okazuje miał co zainwestować
długo czekałeś by zrozumieć ,że Michał kupuje ?. Inni stracili w tym roku a Michał straci w 2012r. Jak ktoś pisał wcześniej - POZWULCIE MICHAŁOWI KUPIĆ 100%
Oto Polska właśnie w całej rozciągłości.
Kombinuj - oto motto prywaciarza made in Poland.
Tak jak PO - jej sposobem na wszystko to podwyżki , podwyżki i jeszcze raz podwyżki.
Podali podwyżkę Gazu( 17% ) ale już Prądu nie . ( Od nowego roku 5 % )
Czy wiecie że w Polsce zużycie prądu gazu i oleju napędowego jest najniższe w Europie
( na jednego mieszkańca ).
Poco to piszę - proste, jak budowa cepa.
Podwyżki są wprost proporcjonalne do spowolnienia gospodarki,
A Giełda jest odzwierciedleniem rządów .
Przykład KGHM .
Prawidłową diagnozą na kryzys to praca dla wszystkich chętnych i godziwa płaca.
Mam kasę to kupię .............
Ktoś sobie w uja poleciał przy TKO a idioci już zatrzęśli majtkami.
Brak już jakichkolwiek słów na określenie akcjonariatu .
Poco "oni" wchodzili na giełdę.
Lepiej by zrobili gdyby poszli do banku na lokatę wpłacili.
Byliby na 100 % pewni odsetek.
Przy TKO na 3.60 była oferta kupna - ponad 100 tyś. akcji.
W jeden dzień zarobiłby ponad 50 tyś zł.
Z kryzysu śmiałby się jak wariat.
don ... również jestem baaaardzo rozczarowny naszą kartoflaną republiką a szczególnie ich nadzorcami z PO, bo wierzyłem naiwnie że będą "lepsi"
a odnosząc się do jazdy na zamknięciu to już dawno jej nie było więc czas był najwyższy
po piewsze, jest raczej pozytywne info o Michale, czyli dołujemy i liczymy że sobie leszcz pomyślą "przecież powinno rosnąć, a skoro nie rośnie to spółka bankrutuje ... sprzedaję", w sumie jednak niewielu tak pomyślało, bo wydaje mi się że biorąc pod uwagę cały parkiet jakiś spadek się należał
ale ale
to co się odbyło na koniec sesji i przy ustalaniu TKO no to znowu było pociąganie za sznurki
poza tym można się było spodziewać ataku na kurs przed asymilacją (przez tych którzy chcą dokupić) ... wiadomo że tak czy siak będzie wysyp nowych akcji przez pzestraszonych, zadłużonych, niewierzących ... więc jeśli i tak się wysypią to jeśli można wydoić taniej to dlaczego nie???
a propos
nie mogę znaleźć daty przyznania pda i terminu ich notowań???
- 29 listopada - Rozpoczęcie przyjmowania zapisów w wykonaniu Prawa Poboru oraz Zapisów Dodatkowych;
- 29 listopada-6 grudnia - Notowanie Jednostkowych Praw Poboru na GPW;
- 9 grudnia 2011 r. - Zakończenie przyjmowania zapisów w wykonaniu Prawa Poboru oraz Zapisów Dodatkowych;
- 20 grudnia - Przydział Akcji Oferowanych w wykonaniu Prawa Poboru oraz Zapisów Dodatkowych
- 21-22 grudnia - Przyjmowanie zapisów w odniesieniu do Akcji Oferowanych, na które nie złożono zapisów w wykonaniu Prawa Poboru lub w Zapisach Dodatkowych;
- do 23 grudnia 2011 r. - Przydział Akcji Oferowanych, na które nie złożono zapisów w wykonaniu Prawa Poboru lub w Zapisach Dodatkowych.
no właśnie ... 20 i 23 grudnia przydział, ale kiedy początek notowań chyb niegdzie nie jest napisane .... w prospekcie piszą że do kwietnia 2012 nastąpi emisja akcji, czyli rozumiem że wcześniej będą notowane pda
odreagowujemy tygodniowe wzrosty... wiec lekka korekta i dalej w górę mam nadzieję :) już mam wrażenie, że się oszukujemy licząc na jakiś 5% wzrost w ciągu dnia... :) ale poczekajmy zobaczymy co będzie dalej... nie ma co panikować... cena jest koszmarnie niska :/
Jaka próba targu - no, no .
Przy cenie" Merca (New) za 50 tyś" już ponad godzinę zastanawiają się czy kupić akcje o 5 gr drożej od propozycji kupno.
No , no przyzwyczajenie zrobiło swoje.
Powtarzam się ....
ktoś się ubiera... :) powoli powoli wśród nas znajduje chętnych do sprzedania za niższą cenę, powiedzmy tak jak dziś jest to 4,05.... w sumie gdzie mu się spieszy... :/ odwrócenie trendu miało już chyba miejsce przy tym 3,44.... więc zanosi się mimo tego że jest nowa emisja na wzrosty... kiedy? zobaczymy.... raczej chyba trzeba poczekać na początek roku kiedy na giełdy powraca optymizm..... oczywiście jeśli "gruby" będzie chciał pilnować kursu żeby jeszcze dla siebie dołożyć to tacy gracze jak my niewiele są w stanie zrobić... :/
Moze to jest robione po to żeby było mniej chętnych na nowe akcje. Ci co juz mają pp zrezygnują z kupna.. A pan S kupi w dodatkowych zapisach większy pakiecik w końcu funduszy mu nie brakuje..