• Police - inwestycja na 2012 Autor: ~ja [109.243.245.*]
    to już tak noworocznie, ale myslę, że to dobra informacja, dla tech co już akcje Polic mają:)

Dom Maklerski AmerBrokers w ramach tygodnia ze StockWatch.pl wytypował 3 ciekawe cele inwestycyjne na 2012 r. Jednym z nich jest branża chemiczna. - Dobra koniunktura w segmencie nawozowym sprzyja Azotom Tarnów, ZCh Puławy i ZCh Police

http://wiadomosci.stockwatch.pl/3-ciekawe-cele-inwestycyjne-na-2012-r,akcje,8812
  • Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~marysia [78.8.234.*]
    DMAMERBROKERS typuje to na 2012 co ma w portfelu.Nie liczyłabym na zarobek na akcjach w 2012.Pozdrawiam.
  • Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~precz z debilami [194.154.219.*]
    Dnia 2011-12-16 o godz. 18:52 ~marysia napisał(a):
    > DMAMERBROKERS typuje to na 2012 co ma w portfelu.Nie
    > liczyłabym na zarobek na akcjach w 2012.Pozdrawiam.

marcin, jel...ie, teraz to sie wlasnie trzeba przymierzac do kupowania akcji, wycena wielu spolek jast smieszna

KE przyjęła wniosek Polic o rezygnację z pomocy publicznej
    wnp.pl (Marcin Szczepański) - 16-12-2011 15:01
    ZCH Police. Fot. Mat. pras.W odpowiedzi na pismo ZCh Police SA złożone do Komisji Europejskiej o wycofanie wniosku zgłaszającego pomoc na restrukturyzację, 15 grudnia Komisja przyjęła do wiadomości wycofanie zgłoszenia.
    Wyjście z pomocy publicznej było możliwe, ponieważ spółka spłaciła pożyczkę z Agencji Rozwoju Przemysłu i nie ma już żadnego zaległego zadłużenia. Dobre wyniki finansowe firmy po zakończeniu trzech kwartałów, wysokie przychody ze sprzedaży oraz jej stabilna sytuacja to skutki poprawy efektywności i zmian struktury zarządzania.

- Koniec pomocy publicznej nie oznacza rezygnacji z działań w ramach programu restrukturyzacji, które zostaną teraz wkomponowane w strategię spółki i grupy kapitałowej. Z satysfakcją stwierdzam, że dzięki działaniom podjętym w 2011 r. Police rozpoczną nowy rok jako spółka w bezpiecznej sytuacji finansowej, nastawiona na dalszy rozwój – powiedział prezes zarządu ZCh Police Krzysztof Jałosiński.

Zakończenie postępowania przed Komisją Europejską ma zasadnicze znaczenie dla Polic. Gdyby bowiem Komisja Europejska wydała pozytywna decyzję i przyjęła złożony przez spółkę plan restrukturyzacji, to spółka byłaby prawnie zobligowana do przeprowadzenia działań kompensacyjnych polegających na zamknięciu linii produkcyjnej nawozów NP. Oznaczałoby to zmniejszenie produkcji w sytuacji korzystnej koniunktury na rynku. Kredyt bankowy przyznany Grupie Kapitałowej na komercyjnych warunkach nie wymaga zastosowania podobnych rozwiązań.

Kondycja Polic jest nieporównywalnie lepsza niż w analogicznym okresie ubiegłego roku, kiedy po trzech kwartałach nie udało się półce wypracować zysku, a poważny problem stanowiło wysokie zadłużenie. – Bez obaw możemy skupić się teraz na zaplanowanych, innowacyjnych działaniach. Od stycznia rozpoczynamy m.in. pozyskiwanie części zapotrzebowania na nasz podstawowy surowiec - gaz ziemny, z nowego źródła. Kontynuować będziemy również działania związane z rozwojem Zakładów i wykorzystywać efekty synergii w Grupie Azoty Tarnów – dodaje prezes Jałosiński.

Spłata pożyczki wobec ARP zrealizowana została ze środków uzyskanych w ramach kredytu udzielonego Grupie Kapitałowej Azoty Tarnów przez Powszechną Kasę Oszczędności Bank Polski w wysokości 141,1 mln zł oraz w części ze środków własnych Polic.

• Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~marysia [78.8.234.*]
    Nareszcie się określileś[precz].Kupować teraz ?ok zapamiętam datę[16.12.2012.Wkleję twoją rekomendację za czas jakiś.Pozdrawiam
  • Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~precz z debilami [194.154.219.*]
    Dnia 2011-12-16 o godz. 19:25 ~marysia napisał(a):
    > Nareszcie się określileś[precz].Kupować teraz ?ok
    > zapamiętam datę[16.12.2012.Wkleję twoją rekomendację za
    > czas jakiś.Pozdrawiam

Q12012 ciec..u. to bedzie czas na kupowanie akcji, wszystko wtedy sie rozstrzygnie, obserwuj lutowe 3yr LTRO paja..., ja juz przygotowalem 1mln pln na atrakcyjne zakupy, wyceny staja sie mocno irracjonalne. dywidenda z polic jaka bedzie?

cos malo ciecia rybinskiego ostatnio wklejasz sie...to
  • Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~marysia [78.8.51.*]
    Czekasz na okazję?Naganiasz na wzrost?Coś kręcisz..Pozdrawiam.Napisz jak przygotowałeś 1 mln?
  • Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~marysia [78.8.63.*]
    Dywidendy nie będzie!
  • Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~ja [46.113.98.*]
    no marysiu dla Ciebie na pewno nie będzie, bo trzeba mieć akcje żeby w ogole się nad tym zastanawiać. ja mysle jednak ze Police beda dobra inwestycja, nie maja zadnych dlugow, wyszli na prosta, to sie wszystko bedzie zwracac, ta cena ktora jest teraz jest okazyjna i warto przemyslec teraz zakupy, ale nikogo tu nie naganiamy, to Twoja decyzja co zrobisz, Twoje pieniadze, ja tam swoje wiem i wiem, ze to perspektywiczna spolka
  • Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    Dzisiaj trochę dokupiłam akcji, bo IV kwartał będzie naprawdę powyżej oczekiwań. I będzie inwestycją na rok 2012. Oby rynek na te wzrosty pozwolił. Pozdrowionka....
  • Re: Police - inwestycja na 2012 Autor: ~Basia [83.168.108.*]
    http://www.magazynpolicki.cba.pl/?p=2870
[x]
POLICE 0,00% 8,70 2025-09-12 14:34:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.