Graal do tej pory od rozpoczęcia skupu zachowywał się przyzwoicie ale w okolicy 6.80 złapał straszy opór i ktoś ciągle trzyma kurs mimo trwających zakupów przez spółkę....
Czy kurs zsunie się w dół czy jednak podciągnie do góry.... Obawiam się że z każdym ruchem do góry ludzi którzy będą wyskakiwać z papieru będzie coraz więcej....
Czy ktoś już policzył za jaką kwotę skupili akcje, czy wydali już chociaż 1/4 zaplanowanej kwoty ???
zapewne szybkie bolki zaczną niedługo wychodzić. Akcji jednak coraz mniej, drobnica kupuje i oddaje, graal skupuje i trzyma.
Przewiduję raczej utrzymanie obecnego trendu. dorysuj sobie linię trendu, otrzymasz kurs docelowy na koniec roku
Niecały 1 mln wydany do wydania 25mln przy założeniu ,że cena nie będzie wyższa niż 20 zł i niższa niż 3zł ( choć jak by była niższa to zwołają kolejne walne ;p )
Praktycznie nie możliwe jest skupienie akcji za 25mln po średniej 10zł
( tzn dla tych co nie umieją czytać ze zrozumieniem nie uda się skupić 2,5mln akcji )
Napisałem praktycznie bo teoretycznie jest to możliwe pod warunkiem ,że:
1) Główny akcjonariusz pozbędzie się akcji
2) Firma będzie bankrutować i pozostali akcjonariusze sprzedadzą firmę nie patrząc na cenę
Na tej podstawie można wywnioskować ,że kurs musi w perspektywie najbliższych lat wzrosnąć znacząco aby skup się udał - więc nie wiem nad czym tu rozmyślacie???
a ja widze powrót na 6 PLN
przeciez to w twoim interesie
MACD sygnal sprzedazy
RSI zawraca w dol
ja gram na krotki termin
a co bedzie za rok Bóg raczy wiedziec
największy gracz kupuje, nie sprzedaje. jednodniowi wchodza, wychodza - potem musza gonic. Im wieksze panika drobniakow tym lepiej - wiekszosc skupionych akcji bedzie megatania. Graal uruchomil swoja maszyne do skupu zatrzymanie nie nastepuje z dnia na dzien. Zakonczy sie gdy wyczerpie sie na to przewidywany budzet.
krótki gracz Ci napisał techniki nie oszukasz
korekta do podstawy klina , boczniak schłodzenie wskaźników i góra
stopniowo to nie wspinaczka na Czomolungme