To boryszew tak sie zj...ał bo Pan R..go dużo sprzedał..płacze Jelfa płacze, heh a mnie znów ogarnia smiech kiedy wszyscy zrozumiecie że ten papier to jest śmiecie
Te ...zakochany w borku ...żal mi Ciebie ....niestety na dzien dzisiejszy to tak wyglada i żeby nie było że go nie mam .... bo mam i to sporo ..trzeba umiec sie przyznac a nie wychwalac pod niebiosa
wszytko jedno do kogo ,za stary jestem na takie gadanie.
pytanie- gora czy dol? oto je pytanko. tylko to mnie interesuje. Mnie nic nie obrazi, luzik :)
Czekam w kolejce aby dokupic na 0.68 0.67 0.66 dlatego nie spada .....jesli kupie to znaczy że spadnie jeszcze niżej, broni sie na 0.69 stawiam że bedzie góra ..:-)
ale tak poza tym to wszystko w porządku?
Człowieku jesteś zerem nie masz ani akcji ani grosza przy D... więc wypisujesz takie brednie na forum. Już raz Ci kiedyś napisałem że Bogiem nie jesteś żeby wiedzieć kto co robi więc daruj sobie te durne wpisy bo po prostu sam się ośmieszasz ludzie maja Cie tu za błazna jeżeli to jest Twój cel to gratuluje:) nikt nie liczy się z Twoimi wpisami na tym forum i nikogo one nie obchodzą a ty się nimi podniecasz i myślisz że wzbudzisz nimi jakieś emocje jedyne emocje jakie budzą Twoje wpisy to śmiech i niesmak. wiec skończ lepiej zanim do końca się skompromitujesz maluczki człowieczku bez grosz przy D... a może zechcesz się teraz pokazać jaki to jesteś super inwestor co??? hahaha
Co sie tak podniecasz ?.....Wielki Człowieku Bogiem nie jestem ale głowe daję że siedzisz na akcjach których nie sprzedałes po 0.90 cieniasku ,żenujace to sa Twoje wypowiedzi chciałbyś być kulturalny ale Ci to nie wychodzi , kazdy mój wpis który mówi o spadku tak Cie nakreca że tracisz kontrole na sobą ,spokojnie ,nabierz powietrza policz do 5 ,nie podniecaj sie tak moimi wpismi ,jesli Cie nie obchodza po co je czytasz ?..prostaczku ,nie wywyższaj sie dla Ciebie jestem WIELKI a nie maluczki wiec do szeregu marsz...a jak chcesz sie zmierzyc kto ma wiecej tego smiecia to prosze bardzo jestem gotów to udowodnic ....jeli Ty jesteś .....ja sie tym bawie a Ty przeżywasz i niepotrzebnie sie spalasz.
Pozdrawiam CIe bardzo serdecznie :-)
widać nie nauczyli Cie w podstawówce (bo pewnie wyżej nie udało Ci się podejść) czytać ze zrozumieniem ja mam obojętny stosunek do tego co piszesz, a jako dobry samarytanin po prostu stwierdzam jak ludzie Cie postrzegają aby ci uświadomić jak głupi jesteś i oszczędzić Ci pośmiewiska:)
mówisz że nie wychodzi mi bycie kulturalnym, niestety komuś takiemu jak ty Ciężko w ogóle zrozumieć co to kultura więc jak możesz stwierdzić czy ktoś jest kulturalny czy nie:) niezłą masz fantazje skoro wydaje Ci się że mnie nakręcają Twoje wpisy haha, szkoda mi tylko że przez takich jak ty mądrzy ludzie którzy mają coś sensownego do powiedzenia nie robią tego bo taki półinteligent jak ty zaraz ich zakrzyczy jakimiś wyzwiskami i bredniami, czy ja się wywyższam? to Ty chcesz całemu światu udowodnić jaki z Ciebie inwestor proszę bardzo więc nam udowodnij czekamy:) hahaha błazen jeden:)
PS.: masz racje dla mnie jesteś wielki:) takie WIELKIE ZERO hahaha:)
Czasami z nudów śledzę na tym forum tą słowną walkę z Desperado i tak się zastanawiam, co Wami kieruje.
Każdy , podkreślam każdy , co miał choć blade pojęcie o giełdzie , w okresie kwiecień - maj zamykał długie pozycje , gdyż wiadomo było , że na skutek wprowadzanych przez rząd od maja zmian w OFE , fundusze wywołają zwałę . I od maja pieniądze na giełdzie robi się już tylko na krótko.
A Wy siedzicie na tych papierach i wyczekujecie zmiłowania , przekonując , że zrobiliście dobrze.
No to czekajcie na te 100% wzrosty , patrzcie jak w międzyczasie kurczy się kasa i przekonujcie , że Dersperado jest "be" , bo nie trzyma papierów.
Witaj W.P
NIestety albo stety mam tego smiecia kupowany od 0.73 do 0.68....ale sie nie podniecam ..
w ostatnim tygodniu a byłem juz pusty ....jednak na -3-5% moge sobie pozwolic ...spanie niżej to wywalam
Pozdrawiam
P.S mam nadzieje że Ty tych moich wpisów nie bierzesz tak smiertelnie poważnie:-)
wczoraj spekulacyjnie wskoczyłem niewielkim kapitałem na Pronox po 0.11 zobaczymy co wyjdzie :-)
jak ty piszesz desperado ze jak spadnie nizej to sprzedajesz to gratuluje madrasci)))...teraz to trwa akumulacja i niedowiarki wywalaja papiery a wielcy tacy jak ja akumuluja...
Akumuluj sobie niech Ci na zdrowie bedzie ...wasz problem polega na tym że wy chyba pod uwage bierzecie tylko cenę a nie bierzecie dynamiki zmian i trendu......kiedy mówie że sprzedam jak spadnie to mam na mysli nagły odwrót chyba nie powiesz że trend na borku jest wzrostowy ..to co sie dzieje to ciagle zabawa i próba robienia w wała...ja nie boje sie sprzedac na -5% jesli jest szansa na odkupienie nizej dam Ci przykład miałem kupione po 0.79 sprzedałem po 0.77 i odkupiłem po 0.68-0.73 straciłem 2 gr ale zyskałem 7 gr w ogólnym rozliczeniu 5 gr uratowane a to (tylko) ok 6% o tyle mniej od Ciebie straciłem od ceny 0.79.....nie wspomnie ze sprzedałem po 0.93 kiedy Ty pewnie nadal AKUMULOWAŁEŚ
Pozdro
rządowe decyzje na pewno miały wpływ na rynek ale niestety nałożył się na to kryzys europejski Grecja, Włochy itd i ciężko powiedzieć że spadek na rynku wywołany został przez fundusze obecnie rynek bardziej reaguje na informacje z Europy niż z Kraju więc nie do końca bym się z Tobą zgodził dlatego stwierdzenie "każdy" nie do końca jest tu na miejscu nie róbmy ludziom wody z mózgu.
Poza tym decyzją rządu mniej kasy trafia do funduszy ale nikt im niczego nie zabrał więc jedyne co to będą w mniejszym stopniu inwestować niż do tej pory, co może powodować wolniejszy rozwój ale dlaczego mieli by masowo wyprzedawać z tego powodu?
a desperado nie jest "be" dlatego że krotko trzyma, tylko dlatego że wypisuje bzdury i to jeszcze w bardzo wulgarny sposób obrażając przy tym innych, jeżeli Ciebie to nie razi to tylko mogę współczuć
Dnia 2011-12-08 o godz. 14:38 ~jelfa napisał(a):
> rządowe decyzje na pewno miały wpływ na rynek ale niestety
> nałożył się na to kryzys europejski Grecja, Włochy itd i
> ciężko powiedzieć że spadek na rynku wywołany został przez
> fundusze obecnie rynek bardziej reaguje na informacje z
> Europy niż z Kraju więc nie do końca bym się z Tobą zgodził
> dlatego stwierdzenie "każdy" nie do końca
> jest tu na miejscu nie róbmy ludziom wody z mózgu.
Poza
> tym decyzją rządu mniej kasy trafia do funduszy ale nikt im
> niczego nie zabrał więc jedyne co to będą w mniejszym
> stopniu inwestować niż do tej pory, co może powodować
> wolniejszy rozwój ale dlaczego mieli by masowo wyprzedawać
> z tego powodu?
a desperado nie jest "be"
> dlatego że krotko trzyma, tylko dlatego że wypisuje bzdury
> i to jeszcze w bardzo wulgarny sposób obrażając przy tym
> innych, jeżeli Ciebie to nie razi to tylko mogę współczuć
Ja wyraźnie napisałem o okresie kwiecień - maj.
Giełda spadła z powodu decyzji rządu co do OFE w miesiącach maj - czerwiec.
To o czym Ty piszesz , a więc kryzys europejski , wywołało spadki dopiero w sierpniu.
Przecież to można sprawdzić.
Problem w tym , że inwestorzy mało doświadczeni , nie śledzą na ogół na bieżąco tego co się dzieje i decyzje co do OFE przegapili , albo nie zdawali sobie sprawy czym to grozi.
Przekonali się boleśnie.
Jeżeli decyzją rządu (tak jak zauważyłeś) mniej kasy trafiło do funduszy , to fundusze musiały wyjść z Miś-i i przejść na W20 niemal z całym kapitałem.
Spotęgowała to zwała sierpniowa , bo wówczas z tytułu umorzeń , z funduszy a i giełdy zarazem wyszło 2 miliardy złotych (wg danych oficjalnych).
Dlatego mamy , to co mamy.
Ps
wiem , że to smutne , ale na forach , to mnie juz nic nie razi.
Pozdo
ja wiem , że robisz jaja , ale jak czytam na forach , że ktoś trzyma Bioton kupiony po 2 zeta , redsów po 9 zeta , wasko po 4 , Lubawę po 1,80 , to cudo od 2 zeta i tak by można bez końca
i przekonuje , że to jedyna słuszna strategia - to tak sobie myślę , że wagon psychiatrów to za mało.
Dnia 2011-12-08 o godz. 14:42 ~desperado napisał(a):
> ja czekam na 1,5 przy mocnej fali wrostowej...caly czas
> podkupuje na spadkach...i ciesze sie ze sa tacy pajace jak
> ty co oddaja tanio akcje...
Gdybyś na tym forum czytał coś więcej niż samego siebie , to akurat do mnie takich bzdur byś nie napisał.
Czekaj , koniecznie czekaj na 1,50 zeta.
W.P zobaczysz cene borka jak bedzie wchodzil do wigu20 to przyznasz mi ze mialem racje a bedzie duzo wyzsza niz napisalem.....ja caly czas skupuje tak jak spolka wlasne akcje...zobaczymy kto ma racje czy ci co czekaja na 0,40 gr czy ci co czekaja na 1,5....
OOO jakas awanturka mnie ominela??? eh ;(
Dobra przyznaje sie- 30k po 0,68 kupilem dzis. Czas pokaze.
I okreslam sie od razu- jestem po stronie Boryszewa powyzej 1zl.
ale nie odsprzedaje akcji nizej taka zasada. albo albo. madra? glupia? kasa moja eh :)
pozdrawiam
brs, Przeczytałam wszystkie posty i ... zainteresowało mnie jedno " kamienie do ogórków."
Nigdy nie słyszałam takiego określenia, mozesz przybliżyć co to oznacza?