• Jak to jest z tym PP Autor: ~bolus [83.19.39.*]
    Moglby ktos mi wyjasnic o co chodzi z ta emisja z PP?
    Jestem poczatkujacym inwestorem, dzisaij zakupilem troche akcji (cena wydaje sie okazjonalna). Wyczytalem ze od 12go grudnia mozna kupowac pawa do akcji?

Ile tego bede mogl kupic (mam obecnie 10 tys akcji)?
    Co jesli nie bede mial gotowki na zakup praw do akcji?

bede wdzieczny za odpowiedz na moje pytania
    pozdrawiam
  • Re: Jak to jest z tym PP Autor: ~ppr [77.237.17.*]
    "1,6 prawa poboru będzie uprawniać do objęcia jednej akcji serii D, przy czym dotychczasowym akcjonariuszom Spółki przysługuje jedno prawo poboru za jedną dotychczas posiadaną przez akcjonariusza akcję Spółki; ostateczną liczbę akcji serii D przydzielanych osobie, która złożyła zapis na akcje serii D w wykonaniu prawa poboru ustala się poprzez podzielenie ogólnej liczby praw poboru, objętych wszystkimi ważnymi zapisami złożonymi przez tę osobę, przez liczbę 1,6, a następnie zaokrąglenie otrzymanego w ten sposób iloczynu w dół do najbliższej liczby całkowitej".
  • Re: Jak to jest z tym PP Autor: ~blus [83.19.39.*]
    Dziekuje za informacje. Niestety nie wystarcza one do odpowiedzi na wszystkie z moich pytan.

Co jesli nie bede posiadal srodkow na zakup akcji? Przepadaja?
    Moge odsprzedac prawa poboru?

Bede wdzieczny jesli ktorys forumowicz moglby mi to wytlumaczyc na przykladzie
  • Re: Jak to jest z tym PP Autor: ~ppr [77.237.17.*]
    tu masz wszystko Zarząd Power Price S.A. ("Spółka", "Emitent") informuje, iż w dniu 2 grudnia 2011 roku w Monitorze Sądowym i Gospodarczym nr 233/2011 (3846) ukazało się ogłoszenia Spółki, w sprawie emisji nie więcej niż 10.000.000 Akcji zwykłych na okaziciela serii D.

Zgodnie z treścią ogłoszenia zapisy na Akcje serii D będą przyjmowane od 12 grudnia 2011 do dnia 16 stycznia 2012 r. w domach maklerskich prowadzących rachunki papierów wartościowych, na których są zarejestrowane prawa poboru, lub w domach maklerskich wskazanych przez depozytariuszy, jeżeli prawa poboru są zarejestrowane na rachunkach prowadzonych przez depozytariuszy.

Zarząd Emitenta wskazuje, iż w związku z rejestracją w dniu 24 listopada 2011 roku przez Sąd Rejestrowy podwyższenia kapitału zakładowego dokonanego poprzez emisję akcji serii C w ilości 2.000.000 akcji zwykłych na okaziciela, o którym Zarząd informował raportem bieżącym 46/2011 tj. po dniu złożenia wniosku o publikację ogłoszenia w MSiG (raport bieżący nr 44/2011 z dnia 28 listopada 2011 roku) pkt. 3 przedmiotowego ogłoszenia w MSiG określający ogólną liczbę akcji polegającą prawu poboru ulega zmianie z 14.000.001 akcji na 16.000.001 akcji.

Akcjonariusz, któremu służy prawo poboru akcji - dzień ustalenia prawa poboru ustalony został na 9 grudnia 2011 roku, może w terminie jego wykonania dokonać jednocześnie dodatkowego zapisu na akcje w liczbie nie większej niż 16.000.001, w razie niewykonania prawa poboru przez pozostałych akcjonariuszy. Wpłaty na akcje serii D powinny być pokrywane wyłącznie wkładami pieniężnymi w wysokości 0,10 zł za każdą akcję wraz ze złożeniem zapisu. Nieopłacenie w pełni złożonego zapisu skutkuje nieważnością złożonego zapisu oraz niemożliwością dokonania przez Zarząd Spółki przydziału akcji serii D osobie, która nie opłaciła w pełni złożonego zapisu.

Jednocześnie Emitent przekazuje w załączeniu do niniejszego raportu formularz zapisu na akcje zwykłe na okaziciela serii D.

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 załącznik nr 3 do Regulaminu ASO "Informacje bieżące i okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu
  • Re: Jak to jest z tym PP Autor: ~bolus [83.19.39.*]
    Ok dzieki za pomoc. A swoja drogo co to sie z kursem robi?

Niebawem zejdziemy nizej niz Pan Piotrzkowski Krzysztof ma srednia.

bolus
  • Re: Jak to jest z tym PP Autor: ~Greg [86.5.67.*]
    Tutaj masz wszystko:

http://bossa.pl/edukacja/prawo_poboru/

Musisz się panie kolego pdszkolić trochę:)
  • Re: Jak to jest z tym PP Autor: ~nowy [83.24.203.*]
    Witam i proszę o pomoc. Mam na kącie pp,czy kupując je kupuje akcje czy same pp, a za akcje trzeba będzie jeszcze raz płacić.Proszę wyrozumiałość za te pytanie,ale nie jestem zawodowym inwestorem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.
  • Re: Jak to jest z tym PP Autor: diver1955 [178.37.239.*]
    Kupujesz PP,będzie można nimi handlować. Nie wiem od kiedy (jest w komunikacie).
    PP po jakimś czasie (też w komunikacie) staną się zwykłymi akcjami,nie musisz nic dopłacać.
  • Re: Jak to jest z tym PP Autor: ~kil [178.183.167.*]
    a czy ktoś wie czy te pp będą notowane czy nie??
[x]
PPRICE 0,00% 0,01 2016-02-16 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.