"Nasze zdanie" takie że najpierw kupiłeś wczoraj akcje a potem chcąc nie stracić na nich (czy wręcz pragnąc zarobić) napisałeś swój post na tym forum. Ja oczywiście też chcę zarobić ale akcji jeszcze nie kupiłem ponieważ wydają mi się zbyt drogie. Prawda jest taka, że spółka ma w tym roku (po 3 kwartałach) gorsze wyniki niż w ubiegłym, Miała duże zobowiązania dlatego na gwałt musiała ratować się tą emisją, Stąd może być brak popytu na akcje na NC, Z drugiej strony spaść do realnych poziomów wyceny (czyli wg mnie 3,xx zł) też za bardzo nie spadnie bo animatorem jest dom maklerski z ich grupy kapitałowej więc może podtrzymywać kurs jakimiś śmiesznymi symbolicznymi zleceniami kupna typu "kupi 21 szt.")...
Witam
Za dużo sarkazmu w Twojej wypowiedzi. Ale może to zwykła ostrożność, bo i tak być może.
Wyniki finansowe są ok i porównywalne z 2010. Zestawienie za 2011 dotyczy I pórocza i figuruje w porównaniu z całym 2010 i 2009. A więc coś tu przeoczyłeś.
Patrząc zatem na wydmuszki i startupy na NC należy wnioskować, że CFBPS jest solidną firmą, za którą stoi poważny akcjonariusz Bank BPS.
Nie przeoczyłem a świadomie wspomniałem o wynikach po 3 kwartałach, które już zostały opublikowane... To że BPS nie jest firmą-krzakiem to w tym wypadku jeszcze nic nie znaczy. Jego fundusze inwestycyjne stoją także za Positive Advisory a zerknij jak radzi sobie tamta spółka (tzn. "radzi inaczej")...
Aktualnie cena rynkowa zależy od Animatora oraz od tych co kupili akcje. W sumie jak dotąd obrócono przez 2 dni 7098 akcji po średniej cenie nie przekraczającej 5,22zł. Zaś FF to tylko 436500 akcji w cenie emisyjnej 5zł każda. Serie A,B,C nie podlegają sprzedaży do 5.12.2012.
Akcjonariat: http://cfbps.pl/akcje.html
Pozdr
w imieniu Zarządu Centrum Finansowego Banku BPS serdecznie zapraszam na stoisko informacyjne Spółki podczas konferencji WallStreet w dniach 1-3 czerwca 2012 w Zakopanem. Spółka uczestniczy w sobotnich Targach Akcjonariat, które rozpoczynają się o godz. 14.00. Spółkę reprezentować będzie Prezes Zarządu Joanna Nowicka-Kempny oraz Członek Zarządu Lidia Kmiciewicz.
Podczas targów Centrum zorganizuje także konkurs z nagrodami. Odpowiadając na kilka pytań będzie można wygrać tablet Samsung Galaxy Tab 10.1 oraz 3 aparaty Nikon Coolpix S3300.
Pozdrawiam serdecznie,
w imieniu CF BPS
Joanna Siedlaczek
joanna.siedlaczek@eurorscg.pl