Jest perspektywa 50 gr zysku na akcję, czyli masz P/E 8 , wygląda dobrze , ale problem polega na tym , że spółka chce wypuścić nowe papiery pod przejęcie kogoś , już nie pamię tam kogo = rozwodnienie do 20 mln akcji plus na giełdzie jest dużo tań szych spółek czyli w naj lepszym wypadku cena 4PLN się utrzyma, ale kupowaćj ako okazję nie ma co powyżej 3 PLN. Ja miałem kiedyś i sprzedałem po 5,60 PLN , ale to były inne czasy
Dobrze że nie dla faceta tą żonę zostawił... bo by kurs spadł.... takie ploty to chyba na innych portalach panowie Frankowie z Chicago,,,,,, wg mnie spółka ma bardzo dobrą strategię. Bardzo dobry jakościowo produkt z otoczką (pasty, skarpety itp) sprzedawane we własnych salonach. Spółka zarabia więc na handlu nie na produkcji i dystrybucji za grosze swoich produktów. Przy cenie 4 zł warto kupić bo jak już nastąpi przejęcie innej firmy to cena zacznie rosnąć. Każdy nowy salon firmowy przyniesie spore zyski jak się spłaci inwestycja. Będzie dobrze w perspektywie rok dwa.
no i co tu myśleć, w najlepszym miesiącu handlowym w roku - w grudniu odnotowali 14% spadek przychodów rr.
Wydaje mi się, że tak jak ktoś pisał, ta firma będzie leciała na łeb na szyję...
Jak bys pomyślał to nie było śniegu, a nikt nie kupi butów zimowych jak niema po co ich ubierać. Moim zdaniem to tutaj bedzie jazda na północ i to konkretna jeszcze w tym roku. A swoją drogą animator by się tutaj przydał.
WOJAS S.A. informuje, iż wielkość skonsolidowanych przychodów ze sprzedaży osiągniętych przez Grupę Kapitałową WOJAS S.A. w styczniu 2012 roku wyniosła 9.781 tys. PLN i była wyższa o 21,6% od osiągniętych w styczniu 2011 roku.
Ich polityka do klienta niczego dobrego nie wróży,poczytajcie sobie na temat reklamacji ich obuwia,wszystkie reklamacje odrzucane a najczęstrzym powodem "przemoczenie obuwia"
Może dzisiaj mają dobre zyski ale z taką polityką to tylko kwestia czasu kiedy stracą klientów.